Latviski   |   По-русски
 
Kārtu pirms čempionāta beigām vadību saglabā Privatbank
Autors: Futbola Turnīru Asociācija , datums: 24.2.2010

Kārtu pirms čempionāta beigām vadību saglabā Privatbank Aizvadītajā nedēļas nogalē tradicionālajā Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīrā tika aizvadīta septītā jeb priekšpēdējā regulārā čempionāta kārta, pēc kuras vadību joprojām saglabāja ārpus konkurences spēlējošā Privatbank. Tāpat otro pozīciju nemainīgi noturēja Baltic International Bank, bet uz trešo pacēlās pašreizējā titula ieguvēja Parex banka.

Ar katru čempionāta kārtu arvien stabilāk spēlējošā Privatbank pirmspēdējās kārtas ietvaros samēroja spēkus ar Swedbank futbolistiem, lūkojot iegūt sesto uzvaru aizvadītajos septiņos mačos. Savukārt Swedbank tikai panākums šajā cīņā ļautu saglabāt reālas izredzes uz zelta medaļu izcīnīšanu kopvērtējuma tabulā. Vēlamo rezultātu Swedbank tomēr nesasniedza, kamēr Privatbank spēra ļoti platu soli pirmās pozīcijas saglabāšanai čempionāta galīgajā vērtējumā.

Nebūt ne slikti spēlējošā Swedbank šajā svētdienas duelī tomēr nespēja parādīt savu maksimāli labāko sniegumu, lai apturētu sāncenšus. Privatbank ar uzbrukuma līderi Dmitriju Savinu priekšgalā daudz efektīvāk realizēja savus izveidotos uzbrukumus, un jau pēc pirmā puslaika ieguva trīs vārtu handikapu (3:0), turklāt divas reizes bumbu pretinieku vārtos raidīja tieši D.Savins. Neilgi pēc pārtraukuma Privatbank gūtie ceturtie vārti jau bija nopietns pieteikums uzvarai, un līdz spēles beigām rezultāts uz tablo vairs nemainījās, kaut arī Swedbank radīja vairākus tiešām teicamus vārtu gūšanas momentus, divas reizes arī „pārbaudot” pretinieku vārtu pārliktņa stiprumu. Līdz ar to savu pirmo „sauso” uzvaru čempionātā ar 4:0 guva Privatbank, pirms noslēdzošās kārtas saglabājot līderpozīciju tabulā. Jāpiebilst, ka Privatbank ir vienīgā komanda, kurai septiņu kārtu laikā izdevies izcīnīt sešas uzvaras.

„Sauso” uzvaru, kādas šajā kārtā kopumā tika izcīnītas četras, spēja sasniegt arī Privatbank tuvākā sāncense Baltic International Bank (BIB), kas ar 2:0 pārspēja Aizkraukles banku. Vieniem no turnīra galvenajiem favorītiem šoreiz nācās krietni pasvīst, lai iegūtu trīs punktus. Jau mača pirmajā minūtē Aizkraukles bankas „vilcējs” Mihails Grigorjevs pēc izrāviena pa labo malu raidīja bumbu pa BIB vārtu tālo stabu, un arī puslaika turpinājumā Aizkraukles banka demonstrēja cienīgu pretestību sāncenšiem.

Kā jau tas šā gada čempionātā vairākkārt novērots, BIB futbolisti apgriezienus palielināja tikai otrajā puslaikā, kas tika uzsākts rezultātam esot neizšķirtam 0:0. Igora Derbakova 24.minūtē gūtie vārti acīmredzot deva komandai papildus pārliecību par saviem spēkiem, un turpmāko cīņas gaitu jau kontrolēja BIB, neraugoties uz pretinieku dažkārt ļoti bīstamajiem pretuzbrukumiem. Dmitrijs Timofejevs 37.minūtē dubultoja BIB pārsvaru, un rezultāts 2:0 uz tablo palika nemainīgs līdz pat tiesneša beigu svilpei. Jāpiebilst, ka mača noslēdzošajā minūtē sarkano kartiņu nopelnīja Aizkraukles bankas vārtsargs Oļegs Fiļs, un komanda arī pārsniedza piecu sodu limitu, taču gūt trešos vārtus ar 10 metru soda sitiena palīdzību BIB šoreiz nespēja.

Uz trešo vietu turnīra kopvērtējumā svētdien pacēlās Parex banka, kas, pateicoties kapteiņa Roberta Stuģa četriem iesistajiem vārtiem, ar rezultātu 5:3 uzveica Nordea. Līdz pat cīņas pēdējai piecminūtei nevaldīja ne mazākās šaubas par „parexiešu” dominanci laukumā, ko apliecināja viņu daudzās veiksmīgi izpildītās kombinācijas un likumsakarīgi iegūtais handikaps 5:0. Grūti spriest kādu faktoru ietekmē mača noslēdzošās minūtes pašreizējie titula īpašnieki aizvadīja krasi atšķirīgi iepriekš demonstrētajam sniegumam. Neilgā laika periodā Nordea atspēlēja trīs (!) vārtu deficītu, un bija tuvu arī ceturto gūšanai, taču šoreiz laika tāda apmēra varoņdarba paveikšanai izrādījās par maz. Savu ceturto uzvaru čempionātā tādējādi svinēja Parex banka, kas joprojām ir vienīgā ne reizi nezaudējusī komanda turnīra ietvaros. Tiesa, ieņemt vēl augstāku vietu Parex futbolistiem liedz līdz ar četriem panākumiem iegūtie trīs neizšķirti.

Svarīgu uzvaru svētdien izcīnīja Ernst&Young komanda, kas pēc panākuma mačā ar SEB banku (3:1) atguva ceturto vietu sacensību tabulā. Uz zeltu atlikušajā kārtā „ernstieši” vairs pretendēt nevar, jo ārpus konkurences startējošo Privatbank, kā arī BIB vienību viņi apdzīt nevar, taču kāda cita godalga ir pilnībā iespējama, jo vēl vienu priekšā esošo konkurenti Parex banku Ernst&Young var ne tikai noķert, bet arī paiet tai garām.

Maču ar SEB banku Ernst&Young aizvadīja bez neviena cilvēka maiņā, un šajā ziņā ar kuplāku rezervistu soliņu neizcēlās arī SEB vīri, kuriem maiņā atradās tikai viens spēlētājs. Pēc Reiņa Vaivara otrajā un desmitajā minūtē gūtajiem vārtiem Ernst&Young spēles turpinājumā īpaši „netrakoja”, uzsvaru liekot uz precīzu darbību aizsardzībā. SEB banka piedāvāt pietiekoši spēcīgus argumentus pretendēšanai uz trīs punktiem šoreiz nespēja, un atlikušajā laikā abas pretinieces vien apmainījās ar vārtu guvumiem.

Par vienu no dienas aizraujošākajām spēlēm neapšaubāmi kļuva divu turnīra lejasgala vienību DnB Nord BANK un Reģionālās Investīciju Bankas (RIB) tikšanās. Neraugoties uz piedzīvoto trīs zaudējumu sēriju, izteikti favorīti šajā duelī bija pirmie, taču turnīra pašreiz pēdējā vietā esošā RIB deva sāncenšiem pietiekami lielu pretsparu.

Mača 12.minūtē RIB spēlētājs Valters Āboliņš, demonstrējot lielisku individuālo meistarību, apspēlēja divus sāncenšu aizsargus un ar precīzu sitienu raidīja bumbu pretinieku vārtos, izvirzot savu komandu vadībā. DnB Nord BANK ilgstoši meklēja pareizo pieeju sāncenšu vārtu iekarošanai, līdz Ivo Lelītis 28.minūtē panāca izlīdzinājumu. Tomēr jau pēc trim minūtēm RIB vārtsarga Harija Āboliņa spēlē ievadīto bumbu brīnumainā kārtā kārtīgi nenofiksēja un savā „cietoksnī” ielaida DnB Nord BANK vārtuvīrs Valērijs Kogols...Pēdējiem nācās atkal atspēlēties, un izglābties no zaudējuma viņi patiešām spēja – noslēdzošo minūšu laikā divus vārtus guva Oļegs Puzinkēvičs, ļaujot savai komandai nopelnīt maksimāli iespējamos trīs punktus – 3:2!

Vēl divās turnīra septītās kārtas spēlēs tika fiksēti „sausie” rezultāti. Savu otro uzvaru guva Latvijas Banka, kas ar rezultātu 4:0 pārspēja Rietumu banku. Savukārt GE Money Bank ar 5:0 lika kapitulēt Hipotēku bankas futbolistiem.

Turnīra kopvērtējumā, kā jau minēts, vienu kārtu pirms regulārā čempionāta noslēguma līdere ar 18 punktiem ir ārpus konkurences startējošā Privatbank. Par diviem punktiem mazāk ir BIB (16), bet par trim – Parex bankai (15). Šobrīd ceturtajā pozīcijā ar 13 punktiem atrodas Ernst&Young, savukārt 12 punktus iekrājušas uzreiz trīs vienības – Swedbank, Nordea un GE Money Bank.

Astotajā vietā ar desmit punktiem ir Aizkraukles banka, deviņi punkti šobrīd DnB Nord BANK rīcībā, bet sešus punktus ieguvis nākamais kvartets – Rietumu, Latvijas, SEB un Hipotēku bankas. Noslēdzošo 14.pozīciju ar trim izcīnītiem punktiem ieņem RIB.

Rezultatīvākais čempionāta spēlētājs joprojām ir Gatis Grīnbergs no Nordea, kurš gan šajā kārtā ar precīziem sitieniem neizcēlās. Viņa rēķinā 16 vārtu guvumi. Par diviem vārtiem mazāk ir D.Savinam no Privatbank, savukārt 12 vārtus guvuši trīs spēlētāji - Swedbank pārstāvji Oļegs Kravčenko un Leons Mednis, kā arī M.Grigorjevs no Aizkraukles bankas.

Sacensību regulārā čempionāta pēdējā jeb astotā kārta tiks aizvadīta 28.februārī. Centrālā spēle neapšaubāmi risināsies plkst.16.05, kad laukumā dosies divas no galvenajām tīkotājām uz titulu Privatbank un Parex banka. Tāpat uzmanība noteikti jāpievērš plkst.15 paredzētajam duelim starp Ernst&Young un Nordea, kā arī plkst.17 plānotajai cīņai starp BIB un Swedbank.

Partneri













Dalībnieki