Latviski   |   По-русски
 
BIB regulārā čempionāta zeltam pievieno kausa trofeju
Autors: Futbola Turnīru Asociācija , datums: 10.3.2010

BIB regulārā čempionāta zeltam pievieno kausa trofeju Aizvadītajā svētdienā Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC) risinājās Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola kausa izcīņa, kurā triumfēja regulārā čempionāta zelta medaļu īpašniece Baltic International Bank (BIB), finālspēlē dramatiskā cīņā pieveicot Privatbank vienību.

Kausa izcīņā dalību šosezon apstiprināja 16 komandas – bez tām 14, kas cīnījās čempionātā, arī Akciju komercbanka Baltikums un Banku augstskolas vienība. Nevienai no favorītēm viegli neklājās, un turnīra gaita atnesa vairākus pārsteigumus. Tāpat par sacensību spraigo garu liecina fakts, ka tikai vienai komandai – Akciju komercbankai Baltikums – kausa izspēles gaitā neizdevās gūt vārtus.

Kausa izcīņas formāts paredzēja katrā spēlē divus puslaikus pa desmit minūtēm, no kurām katra puslaika pēdējā minūte tika aizvadīta pēc tā dēvētā „tīrā” laika. Neizšķirta gadījumā abām komandām bija jāizpilda trīs soda sitienu sērija, bet, ja uzvarētāju arī tad neizdevās noteikt, „pendeles” tika sistas līdz pirmajai kādas vienības neveiksmei.

Par pirmās kārtas jeb astotdaļfināla lielāko pārsteigumu kļuva regulārā čempionāta sudraba medaļnieces Parex bankas priekšlaicīgā izstāšanās no turnīra. Cīņā ar DnB NORD Bank futbolistiem, kuri čempionātā ieņēma tika astoto pozīciju, Parex jau sestajā minūtē izvirzījās vadībā ar rezultātu 2:0, pateicoties sekmīgiem Voldemāra Strupkas un Aleksandra Smirnova raidījumiem. Iedzinēju lomā nonākušie sāncenši nebūt neapmulsa un drīz vien panāca izlīdzinājumu 2:2 (Ivars Brics un Ivo Ielītis). Četras minūtes pirms tiesneša beigu svilpes A.Smirnovs atjaunoja „parexiešu” vadību, taču pretinieki „izglābās” arī šoreiz - noslēdzošajā cīņas minūtē veiktajā pretuzbrukumā I.Brics sekmīgi noslēdza DnB NORD Bank izveidoto kombināciju. Pēcspēles sitienu sērijā DnB NORD Bank izrādījās veiksmīgāka, tādējādi „izsitot” regulārā čempionāta sudraba medaļniekus jau kausa izspēles pirmajā kārtā.

Negaidīti pārliecinoši astotdaļfinālā izstājās arī čempionāta ceturtās vietas ieguvēja Nordea, kas ar 1:4 atzina Rietumu bankas pārākumu. Šajā mačā uzvarētāju rindās jāuzteic Marks Andrejevs, kurš savas komandas labā guva visus četrus vārtus. Tāpat pirmās kārtas barjera izrādījās nepārvarama čempionāta bronzas medaļniecei GE Money Bank – trenera Aleksandra Upenieka vadītā komanda spraigā duelī ar 2:4 atzina Swedbank pārākumu.

Arī abas galvenās favorītes – regulārā čempionāta zelta medaļnieces – Privatbank un BIB ceturtdaļfinālā iekļuva ne tajā pārliecinošākajā veidā. Privatbank tikai trīs minūtes pirms pamatlaika beigām spēja „uzlauzt” Akciju komercbankas Baltikums aizsardzību (beigās gan uzvarot ar 3:0), savukārt BIB pēc 2:0 pārsvara iegūšanas mačā ar Latvijas Banku otrā puslaika vidū zaudēja vārtus un spēles izskaņā varēja ielaist arī otro bumbu, taču galu galā tomēr noturēja 2:1 uzvaru.

Vēl astotdaļfinālā Ernst&Young ar 5:1 sagrāva Reģionālo Investīciju Banku, SEB banka ar 3:1 lika kapitulēt Aizkraukles bankai, savukārt Banku augstskola ar 2:1 uzveica Hipotēku banku.

Fināla cienīgs duelis izvērtās ceturtdaļfināla mačā starp Ernst&Young un BIB, spēles pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 1:1. Nepiekāpīgās cīņas „pendeļu” sērijā tomēr pārāki izrādījās BIB futbolisti, nodrošinot vietu kausa izcīņas pusfinālā. Pēcspēles „loterijā” nācās noskaidrot arī veiksminieku Rietumu bankas un Swedbank pārī, kur pamatlaiks beidzās ar „miera līgumu” 2:2. Aukstasinīgāki šoreiz izrādījās „rietumnieki”, kuriem tādējādi cīņā par vietu finālā bija jātiekas ar BIB vienību.

Sekmīgu sniegumu ceturtdaļfinālā turpināja demonstrēt pirmās kārtas lielākā pārsteiguma autori DnB NORD Bank, kas šoreiz ar minimālu pārsvaru 1:0 pieveica SEB banku, pateicoties kapteiņa Jāņa Damberga gūtajiem vārtiem. Vēl vienā cīņā par vietu pusfinālā Privatbank, spēles gaitā nokļūstot zaudētāju lomā ar 1:2, tomēr spēja saņemties un ar 4:2 pieveikt Banku augstskolu. Ar „hat-trick” Privatbank rindās izcēlās Konstantīns Kļimenko.

Pusfinālā BIB gan snieguma ziņā, gan arī rezultātā (2:0) apliecināja savu pārākumu mačā ar Rietumu banku, vārtus uzvarētāju rindās gūstot Sergejam Kotovam un Igoram Nikolajevam, savukārt Privatbank pēc neizšķirta 1:1 pamatlaikā ļoti dramatiskā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja DnB NORD Bank futbolistus.

Kausa izcīņas fināls starp abām regulārā čempionāta zelta medaļu īpašniecēm izvērtās tik dramatisks, cik to varēja arī gaidīt. Abu komandu savstarpējā čempionāta duelī ar 3:2 pārāki bija Privatbank, un BIB šoreiz alka revanšu, ko arī izdevās sasniegt. Jau vienā no pirmajiem uzbrukumiem viens no BIB „vilcējiem” Igors Derbakovs izvirzīja savu vienību vadībā, savukārt devītajā minūtē tas pats I.Derbakovs panāca jau 2:0 BIB labā. Privatbank divkārt samazināja sāncenšu pārsvaru līdz minimumam – 1:2 un 2:3 – tomēr spēles noslēgumā, lai kā arī centās, tomēr nespēja panākt vismaz neizšķirtu. Tādējādi kausa trofeju jau pie iepriekš izcīnītajām zelta medaļām pievienoja BIB futbolisti.

Līdz ar to šīs sezonas Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīrs ir noslēdzies, un tā kulminācija sekos 10.aprīlī, kad klubā „Godvil” risināsies apbalvošanas ceremonija.

Kausa izcīņas rezultāti

Partneri













Dalībnieki