Latviski   |   По-русски
 
Favorīti sāk ar uzvarām, vadībā izvirzās Latvijas Krājbanka
Autors: Futbola Turnīru Asociācija , datums: 10.1.2011

Favorīti sāk ar uzvarām, vadībā izvirzās Latvijas Krājbanka Svētdien, 9.janvārī, startēja tradicionālais Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīrs. Pirmajā kārtā uzvaras svinēja visi favorīti, bet sacensību vadībā nedaudz negaidīti izvirzījās Latvijas Krājbankas komanda.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, turnīru organizē Futbola turnīru asociācija (FTA). Šis gads ir īpašs, jo sacensības sasniegušas apaļu jubileju – šis ir jau desmitais banku futzāla turnīrs. Līdzīgi kā pēdējos gados, arī šosezon komandas sacentīsies čempionātā un kausa izcīņā. Čempionāts, kuram pieteikušās 12 vienības, risināsies astoņās kārtās pēc Šveices sistēmas.

Pirmajā kārtā uzvaras svinēja visi galvenie favorīti: Citadele banka ar 6:3 pārspēja Nordea, Privatbank smagā cīņā ar 6:4 pieveica Swedbank, bet Baltic International Bank atstāja „sausā” GE Money Bank – 3:0.

Par sacensību līderiem pēc pirmās sacensību dienas nedaudz negaidīti kļuvuši Latvijas Krājbankas vīri, kas ar rezultātu 10:1 sagrāva Latvijas Bankas vienību. Pieci panākumi Ruslana Pozdejeva rēķinā, kurš līdz ar to izvirzījies turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā, par vienu precīzu sitienu apsteidzot Genrihu Peršteinu (Citadele banka).

Ļoti interesanti un intriģējoši ritēja spēle starp DnB NORD Bank un Rietumu banka komandām. Rezultāts mainījās te uz vienu, te uz otru pusi: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, bet mača pēdējā minūtē uzvaru DnB NORD Bank „izrāva” Aleksejs Bespalovs, gūstot savus otros vārtus mačā. Zaudētāju rindās abi panākumi, kā arī nerealizēta „pendele” Aleksandra Šihmana rēķinā.

Pārtraukumā starp trešo un ceturto cīņu notika sacensību oficiālās atklāšanas ceremonija. Ar simboliskiem sitieniem turnīru atklāja pagājušā gada abu čempionvienību - Privatbank un BIB - pārstāvji Anatolijs Solovjovs un Aleksandrs Vasiļjevs.

Visbeidzot, dienas pēdējā mačā tika fiksēts arī turnīra pirmais neizšķirts. Par to parūpējās SEB un Aizkraukles bankas vienības – 4:4.

Otrās kārtas spēles tiks aizvadītas 16.janvārī no pulksten 13:00. Centrālā cīņa, neapšaubāmi, būs starp Privatbank un BIB. Tāpat intriģējošas solās būt spēles starp Citadeles bankas un DnB NORD Bank, kā arī starp Swedbank un Rietumu bankas komandām.

Partneri













Dalībnieki