Latviski   |   По-русски
 
„Privatbank” un BIB ar uzvarām sāk jauno sezonu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija , datums: 9.1.2012

„Privatbank” un BIB ar uzvarām sāk jauno sezonu Svētdien, 8.janvārī, startēja tradicionālais Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīrs. Pirmajā kārtā uzvaras svinēja abas pērnās sezonas zelta godalgu ieguvējās – „Privatbank”, kā arī „Baltic International Bank” (BIB), kas līdzīgi kā iepriekšējos turnīrus arī šogad sacensībās piedalās ārpus konkurences.

Kā ierasts, turnīru organizē Futbola turnīru asociācija (FTA), un kopumā šis ir jau 11.banku futzāla turnīrs. Līdzīgi kā pēdējos gados arī šosezon komandas sacentīsies čempionātā un kausa izcīņā. Čempionāts, kuram pieteikušās 12 vienības, risināsies astoņās kārtās pēc Šveices sistēmas. Pirmo divu kārtu pretinieki tika noteikti ar izlozes palīdzību, taču, sākot ar trešo kārtu, savā starpā tiksies turnīra kopvērtējuma tabulā vistuvāk esošās vienības, izņemot gadījumus, kad tās reizi jau tikušās. Astoņu kārtu rezultātā tiks noskaidrots čempions un godalgoto vietu ieguvēji. Savukārt kausa ieguvējs tiks noteikts pēc izslēgšanas spēļu sistēmas. Kausa mači risināsies pēc čempionāta norises, un tā izcīņas spēļu izloze tiks veikta 19.februārī.

Pārliecinošs jaunās sezonas sākums padevās „Privatbank” komandai, kas ar rezultātu 7:3 uzveica „GE Money Bank” vienību. Izšķirošo pārsvaru „Privatbank” vīri sev nodrošināja jau pirmo 20 minūšu ietvaros, puslaiku noslēdzot ar rezultātu 5:2 savā labā. Pēc pārtraukuma „GE Money Bank” gan izdevās samazināt rezultāta starpību līdz divu vārtu deficītam (3:5), taču vēl kaut ko vairāk izdarīt tā nespēja – cīņas galotnē „Privatbank” vēlreiz uzskatāmi apliecināja savu pārākumu, gūstot vēl divus vārtus. Uzvarētāju rindās ar trim rezultatīviem sitieniem izcēlās Vitālijs Politajevs, divi trāpīgi raidījumi Vadimam Rjumšinam, savukārt pa reizei „GE Money Bank” vārtu vīru pārspēja Konstantīns Klimenko un Aleksejs Korčagins. Zaudētājiem pa vieniem vārtiem guva Aleksandrs Agapovs, Pēteris Nagla un Deniss Smirnovs.

Ar trim punktiem šī gada čempionātu uzsāka arī cita favorīte BIB, kas, panākot jau pirmo 15 minūšu laikā sev komfortablu pārsvaru (3:0), ar rezultātu 3:1 uzveica „Swedbank” vīrus. Vienus vārtus „Swedbank” izdevās atgūt vēl pirmo 20 minūšu laikā, savukārt otrais puslaiks aizritēja pilnībā bez bumbas nonākšanas kādas komandas „cietoksnī”. BIB futbolistiem pa reizei vārtus guva Mihails Nosiks, Dmitrijs Timofejevs un Sergejs Kotovs, savukārt zaudētājiem vienīgo reizi trāpīgs bija Igors Antonovs.

Tikmēr visiespaidīgāko uzvaru turnīra pirmajā kārtā svinēja „Citadele banka”, kas neatstāja ne mazākās cerības „Latvijas Bankai”, sagraujot to ar rezultātu 9:1. Interesanti, ka četrus no kopumā deviņiem vārtiem uzvarētāji guva spēles pēdējo divu minūšu laikā. Izcili veiksmīgu sniegumu šajā mačā demonstrēja Aleksandrs Smirnovs, kurš mača protokolā atzīmējās ar četru vārtu guvumu jeb „pokeri”, divi precīzi sitieni Genriham Peršteinam un Viktoram Kļimovam, bet viens – Timuram Agafonovam. Zaudētājiem prestiža vārtus cīņas izskaņā guva Kaspars Orlovskis.

Arī trīs pārējās pirmās kārtas cīņas noslēdzās ar kādas komandas pārākumu vismaz divu vārtu apmērā. Pēc gada pārtraukuma Banku turnīrā atgriezusies „Ernst&Young” vienība pēc abpusēji līdzvērtīgi aizvadītā pirmā puslaika (2:1) duelī ar sacensību debitanti „Baltikums Bank” sāncenses pretestību pilnībā „salauza” nākamo 20 minūšu laikā, triumfējot ar rezultātu 5:1. Divus vārtus uzvarētājiem guva Edgars Niklass, kura rēķinā arī sarkanā kartīte, pa reizei zaudētāju vārtu vīru pārspēja Reinis Vaivars, Arnis Sloka un Kristaps Dzenis. „Baltikums Bank” labā vienīgo reizi precīzs bija Jevgenijs Šmerlings.

Negaidīti pārliecinoši pie saviem pirmajiem trim punktiem jaunajā sezonā tika „ABLV Bank”, kas ar 7:2 sagrāva „Rietumu Banku”. Uzvarētāji stingru pamatu vēlamā panākuma nodrošināšanai ielika pirmā puslaika gaitā, kuru noslēdza savā labā ar 5:1 pārsvaru, bet nākamo 20 minūšu laikā vēl nedaudz palielināja iegūto handikapu. Pa trim vārtiem „ABLV Bank” labā guva Jurijs Dorofejevs un Vasilijs Kravcevs, viens trāpīgs raidījums Jānim Kazakam, kamēr zaudētājiem precīzi bija Marks Andrejevs un Aleksandrs Usovs.

Visbeidzot vēl viens cīniņš starp „DNB Banka” un „SEB Bank” intrigas ziņā izvērtās par saistošāko pirmās kārtas ietvaros. Ja pirmajā puslaikā „DNB Banka” spēja iegūt 3:0 handikapu, tad neilgi pēc pārtraukuma pretinieki ar trīs minūšu intervālu panāca izlīdzinājumu – 3:3! Bet arī tas vēl nebija viss – cīņas turpinājumā „DNB Banka” vīri atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, spēli noslēdzot ar 6:3 pārsvaru. Uzvarētājiem trīs vārtus guva Aleksejs Bespalovs, bet pa vieniem – Andrejs Siņakovs, Ingus Ozoliņš un Indulis Ķerus. Jāpiebilst, ka pēdējais šos vārtus veltīja savam 6.janvārī piedzimušajam dēlam Ričardam. „SEB Bank” vienībai ar rezultatīviem sitieniem izcēlās Staņislavs Rabinovičs, Ģirts Innis un Ivo Breicis.

Banku turnīra nākamā kārta tiks aizvadīta jau pēc nedēļas, proti, 15.janvārī.

Partneri













Dalībnieki