Latviski   |   По-русски
 
BIB turpina uzvaru sēriju
Autors: Futbola Turnīru Asociācija , datums: 30.1.2012

BIB turpina uzvaru sēriju Aizvadītajā svētdienā, 29.janvārī, risinājās ceturtā spēļu kārta Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbolā, kuras ietvaros savu panākumu sēriju turpināja pašreizējā kopvērtējuma tabulas līdere „Baltic International Bank” (BIB).

Šoreiz BIB vīri sarūgtināja „ABLV Bank” vienību, sagraujot to ar rezultātu 7:1. Tiesa, mača pirmās 20 aizvadītās minūtes nekādā ziņā neliecināja par tik lielu kādas komandas iespējamo panākumu – abas pretinieces apmainījās ar vienu vārtu guvumu, atpūtā aizejot pie neizšķirta 1:1. Pēc pārtraukuma BIB tomēr apliecināja savu pārākumu meistarībā, raidot sāncenšu vārtos sešas bezatbildes bumbas, turklāt piecas no tām pēdējo cīņas sešu minūšu laikā. Uzvarētāju rindās ar četriem trāpīgiem raidījumiem izcēlās Igors Derbakovs, divi precīzi sitieni Dmitrijam Timofejevam, bet viens – Sergejam Kotovam. „ABLV Bank” komandai prestiža vārtus guva Jurijs Dorofejevs. Jāpiebilst, ka visās četrās šīs sezonas uzvarās BIB vienība ir demonstrējusi teicamu darbību aizsardzībā, šo maču gaitā bumbu savos vārtos ielaižot vidēji ne vairāk kā vienu reizi.

Panākumu svētdien guva arī BIB tuvākā sekotāja turnīra tabulā „Ernst&Young”, kas spraigā duelī ar 6:3 uzveica citu galvenajam medaļu pretendentu lokam pieskaitīto vienību „Citadele banka”. Mača gaitā pēdējā gan spēja sadeldēt sāncenšu pārsvaru no 1:4 uz 3:4, taču divu vārtu guvums cīņas izskaņā ļāva „Ernst&Young” atjaunot komfortablu trīs vārtu handikapu. „Hat-trick” minētajā duelī realizēja Reinis Vaivars, vēl divus vārtus uzvarētājiem guva Edgars Niklass, bet vienus – Kārlis Vidass. „Citadele banka” labā pa reizei trāpīgi sita Genrihs Peršteins, Roberts Stuģis un Viktors Kļimovs.

Tikmēr vēl divu favorītu duelis noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 4:4 – „Swedbank” tikai pašā mača izskaņā izglābās no sakāves cīņā ar „Privatbank”. Pirmajā puslaikā vadības groži mainījās te vienas, te otras sāncenses labā, un pēc aizvadītajām 20 minūtēm rezultāta tablo vēstīja par „Privatbank” pārsvaru 3:2. Neilgi pēc pārtraukuma Vitālijs Politajevs vēl palielināja šo handikapu uz 4:2, un „Swedbank” vīri no zaudējuma izglābās tikai pašā pēdējā cīņas minūtē, kad neizšķirtu izrāva Leons Mednis. Viņam, kā arī Gatim Grīnbergam kopumā izdevās gūt pa diviem vārtiem, savukārt „Privatbank” rindās „dubli” realizēja iepriekš minētais V.Politajevs, bet vienus vārtus guva Vadims Rjumšins un Aleksejs Korčagins.

Ne mazāk spraigi izvērtās spēkošanās starp „Rietumu banku” un „DNB banku”, kur pēdējā mača noslēdzošajā minūtē guva divus vārtus, „pievelkot” no nelabvēlīgā deficīta 2:5 līdz 4:5. Tiesa, „rietumniekiem” uzvaru tomēr izdevās nosargāt (5:4), un tādējādi viņi svinēja otro panākumu čempionāta ietvaros. Divus vārtus viņiem guva Aleksejs Šroms, pa vieniem Aleksandrs Usovs, Aleksandrs Šihmans un Vladimirs Čžou. Zaudētājiem veiksmīgu sniegumu demonstrēja „hat-trick” realizējušais Aleksejs Bespalovs, bet vieni vārti Induļa Ķerus rēķinā.

„Miera līgumu” svētdien slēdza „SEB Bank” un „Latvijas Banka”, cīnoties neizšķirti 2:2. Agra Sūnas un Mārtiņa Krišjāņa vārtu guvumi ļāva „Latvijas Bankai” pirmo puslaiku noslēgt ar 2:0 pārsvaru, savukārt pēc pārtraukuma sāncenši atspēlējās – ar trāpīgiem sitieniem divkārt izcēlās Ivo Breicis.

Visbeidzot vēl nepieminētajā ceturtās kārtas cīņā ceturto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja neapšaubāmā turnīra pastarīte „Baltikums Bank”, kas ar 4:6 piekāpās „GE Money Bank”. Uzvarētājiem trīs vārtus guva Aleksandrs Agapovs, divus Pēteris Nagla, bet vienus Deniss Smirnovs, kamēr sāncenšiem „hat-trick” realizēja Edmunds Novickis. Vieni vārti zaudētāju rēķinā arī Jānim Kļaviņam.

Turnīra kopvērtējumā, kā minēts, ar 12 punktiem vadībā atrodas BIB, tās tuvākā sekotāja ir „Ernst&Young” (9), bet vēl turpat netālu atrodas „Privatbank” (8), kā arī „Swedbank” un „ABLV Bank” (abām 7). Sešus punktus iekrājušas „Citadele banka” un „Rietumu banka”, četri punkti „SEB Bank” un „Latvijas Bankai” (4), pa trim „DNB bankai” un „GE Money Bank”, bet bez punktiem joprojām cīnās vienīgi „Baltikums Bank”.

Sacensību trāpīgāko snaiperu saraksta priekšgalā izvirzījies uzreiz vesels kvartets – pa astoņiem vārtiem guvuši A. Usovs („Rietumu Banka”), V.Politajevs („Privatbank”), A.Bespalovs („DNB banka”) un L.Mednis („Swedbank”).

Partneri













Dalībnieki