Latviski   |   По-русски
 
Preses relīze: Banku kausu negaidīti iegūst GE Money Bank
Автор: Futbola Turnīru Asociācija , дата: 4.3.2012

Preses relīze: Banku kausu negaidīti iegūst GE Money Bank Ar negaidītu GE Money Bank triumfu noslēgusies Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru kausa izcīņa telpu futbolā. Finālā GE Money Bank vienība, kas čempionātā ieņēma vien astoto vietu 12 komandu konkurencē, ar 3:1 pēcspēļu sitienu sērijā pārspēja Privatbank.

Izloze lēma, ka ceļā līdz finālam GE Money Bank vīriem jātiekas ar vairākiem favorītiem: vicečempioniem Citadele banka jau astotdaļfinālā, veiksmes gadījumā ceturtdaļfinālā ar čempioniem Baltic International Bank vai spēcīgo ABLV komandu, bet pusfinālā bija iespējama tikšanās ar bronzas laureātiem Swedbank. Reti kurš paredzēja "gemam" vietu finālā. Tomēr komanda pierādīja pretējo: astotdaļfinālā Citadele banka tika sagrauta ar rezultātu 5:0, tam sekoja 3:2 panākums pār Baltic International Bank, bet pusfinālā vēl viena pārliecinoša uzvara - 4:0 pār Ernst&Young. Finālā, kā jau minēts iepriekš, bija jātiekas ar čempionāta neveiksminiekiem ("tikai" piektā vieta) Privatbank, kas līdz tam "izsita" Latvijas Banku (2:1), DNB banku (2:0) un Rietumu banku (3:2).

Finālā pirmie vadībā izvirzījās pieredzējušākie Privatbank spēlētāji - piektajā minūtē rezultatīvs sitiens padevās Aleksejam Korčaginam. GE Money Bank ilgi nevarēja atspēlēties, šķita jau, ka kauss tiks Privatbank, tomēr mača pēdējā minūtē kausa izcīņas rezultatīvākais spēlētājs Pēteris Nagla panāca izlīdzinājumu - 1:1. Tas nozīmēja, ka uzvarētāja noteikšanai jāizpilda pēcspēles sitieni. Tajos ar 3:1 triumfēja un kausu ieguva GE Money Bank, tādējādi sagādājot ne viena kausa izcīņas, bet visas sezonas lielāko sensāciju. Jāpiebilst, ka čempionātā mačs starp abiem kausa izcīņas finālistiem noslēdzās ar pārliecinošu Privatbank uzvaru 7:3.

Līdz ar to tradicionālais banku turnīrs ir noslēdzies, uz tikšanos apbalvošanas ceremonijā 17.martā klubā "The Club", kā arī laukumā nākamgad!

Visi kausa izcīņas rezultāti

Astotdaļfināls

Citadele banka - GE Money Bank 0:5
Baltic International Bank - ABLV Bank 1:0
SEB banka - Ernst&Young 0:5
Nordea - Swedbank 6:4
Latvijas Banka - Privatbank 1:2

Ceturtdaļfināls

GE Money Bank - Baltic International Bank 3:2
Ernst&Young - Nordea 2:1
Privatbank - DNB banka 2:0
Rietumu banka - Baltikums Bank 4:3

Pusfināls

GE Money Bank - Ernst&Young 4:0
Privatbank - Rietumu banka 3:2

Fināls

GE Money Bank - Privatbank 1:1 (p.3:1)

Партнёры













Участники