Latviski   |   По-русски
 
Čempionāts tuvojas kulminācijai
Autors: Futbola Turnīru Asociācija , datums: 18.2.2015

Čempionāts tuvojas kulminācijai Iepriekšējā svētdienā Rīgas 15. vidusskolas sporta zālē tika aizvadīta sestā no astoņām tradicionālā komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīra kārtām. Uzvaras svinēja abas vadošo pozīciju īpašnieces “ABLV Bank” un “Citadele banka”, kamēr “SEB banka” cieta neveiksmi, atkrītot no trešās uz piekto vietu.

Pašreizējā kopvērtējuma līdere “ABLV Bank”, kas vienīgā joprojām no visām sacensību dalībniecēm ne reizi nav izjutusi zaudējuma rūgtumu, svarīgā mačā ar minimālu 2:0 pārsvaru uzveica pērnās sezonas čempioni un kausa ieguvēju “Baltic International Bank” (BIB). Abus vārtus uzvarētāju rindās guva Maksims Firsovs, palīdzot savai pārstāvētajai vienībai saglabāt pirmo vietu kopvērtējuma tabulā. Tikmēr BIB futbolisti atkrituši uz dalītu sesto vietu.

Viena punkta atstatumu no līderes saglabā “Citadele banka” vienība, kas pateicoties četriem Edvarda Eisaka un diviem Mihaila Grigorjeva vārtu guvumiem, ar rezultātu 6:3 uzveica “Swedbank”. “Citadele banka” jau pēc pirmā puslaika ieguva solīdu 4:1 handikapu, kuru spēja izmantot uzvaras sasniegšanai mača turpinājumā. Zaudētāju sastāvā ar rezultatīviem sitieniem izcēlās Aleksandrs Ņikiforovs, Uvis Ausējs un Jānis Pūdists.

Otro zaudējumu sezonā piedzīvoja čempionātu veiksmīgi uzsākusī “SEB banka”, kas ļoti spraigā duelī ar 4:5 atzina “Ernst&Young” pārākumu. Jau pirmo astoņu minūšu laikā “Ernst&Young” spēja iegūt solīdu 3:0 handikapu, un, kaut arī spēles turpinājumā sāncenši spēja vairākkārt sadeldēt rezultāta deficītu līdz minimumam, panākt vismaz neizšķirtu viņiem neizdevās. Ar divu vārtu guvumu uzvarētāju rindās izcēlās Romāns Rožkovskis, kamēr “sebiešiem” “hat-trick” realizēja Andrejs Ņikitins.

Pārliecinošu “sauso” uzvaru čempionāta sestajā kārtā svinēja “Rietumu banka”, sagraujot turnīra pastarīti “Nordea” – 7:0. Pa diviem vārtiem šajā cīņā uzvarētāju rindās guva Valērijs Galanovs, Vladislavs Masaļskis un Andris Žuravļovs. Līdz ar izcīnītajām uzvarām “Rietumu banka” un iepriekš minētā “Ernst&Young” izvirzījušās dalītajā trešajā vietā, no līderes atpaliekot par četriem, bet no otrajā pozīcijā esošās “Citadele banka” – par trim punktiem.

Konstantīna Klimenko gūtie trīs vārti sekmēja “Privatbank” gūto kārtas pārliecinošāko 10:1 uzvaru pār “Latvijas Banka” vienību. Jau pirmo puslaiku “Privatbank” noslēdza ar 6:1 handikapu, bet cīņas turpinājumā vēl vairāk palielināja savu pārsvaru (divi vārti Dmitrijam Savinam un Aleksejam Korčaginam). Šī mača veiksminiece, kas pērnajā sezonā izcīnīja astoņas uzvaras tikpat spēlēs, šobrīd zaudējusi pat teorētiskas izredzes noķert pirmās vietas īpašnieci “ABLV Bank”.

Visbeidzot vēl nepieminētajā sestās kārtas cīņā BIGBANK guva savu otro panākumu sezonā, ar 7:3 uzveicot “Norvik banku”. Sešus (!) no vārtiem uzvarētāju rindās guva Oļegs Naumecs, kurš tādējādi pacēlās uz dalītu trešo vietu turnīra trāpīgāko snaiperu sarakstā (tāds pats rādītājs jeb 11 gūti vārti arī Aleksejam Šromam no “Rietumu bankas”). Savukārt līderu statusā ar 12 rezultatīviem sitieniem atrodas D.Savins un Oļegs Kravčenko no “Swedbank”.

Partneri








Dalībnieki