Latviski   |   По-русски
 
Kausa izcīņā uzvar “Privatbank” (+bildes un video)
Autors: Futbola Turnīru Asociācija , datums: 17.3.2015

Kausa izcīņā uzvar “Privatbank” (+bildes un video) Ar “Privatbank” komandas uzvaru sestdien, 7.martā Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC) noslēdzās Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru telpu futbola kausa izcīņa. Ar šo panākumu sacensību laureāte reabilitējās par samērā neveiksmīgo sniegumu regulārajā čempionātā, kur “Privatbank” 12 dalībnieču konkurencē ieņēma vien pieticīgo septīto pozīciju.

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus arī šoreiz kausa izcīņas uzvarētājs tika noskaidrots pēc izslēgšanas spēļu formāta principa, dalībniecēm aizvadot 2x10 minūšu ilgus mačus, savukārt neizšķirta gadījumā – izpildot pēcspēles sitienu sēriju. Šīs sezonas kausa turnīrā piedalījās visas 12 vienības, kas iepriekš startēja arī regulārajā čempionātā.

“Privatbank” futbolisti triumfa ceļu sāka no turnīra ceturtdaļfināla, kur pieveica “Nordea” vienību, savukārt cīņā par iekļūšanu finālā pēc neizšķirti aizvadīta pamatlaika (1:1) tikai “pendeļu” sērijā ar 2:1 uzveica “Ernst&Young” vienību. Savukārt otra fināliste “Swedbank” kausa izcīņu sāka no astotdaļfināla, kur svinēja 10:0 uzvaru pār BIGBANK. Divos nākamajos mačos – ceturtdaļfinālā un pusfinālā – “zviedriem” izdevās gūt virsroku pār sāncenšiem pēc spraigas spēkošanās pēcspēles sitienu sērijā – šādā veidā tika pārspēta gan “Baltic International Bank” (BIB) (2:2, 5:4), gan arī “Citadele banka” (1:1, 3:2).

Diemžēl izšķirošajā fināla mačā sportiskā intriga izplēnēja – “Privatbank” telpu futbolisti izrādījās pārliecinoši labāki visos spēles elementos un, pateicoties trim Dmitrija Savina vārtu guvumiem, sagrāva sāncenšus no “Swedbank” ar rezultātu 6:1, iegūstot pirmo reizi savā vēsturē kausa trofeju. Bet ņemot vērā, ka Privatbank arī šosezon startēja ārpus konkursa, arī Swedbank futbolisti saņems kausa izcīņas uzvarētāju balvas.

Jāpiebilst, ka pavisam neveiksmīgs kausa izcīņas turnīrs izvērtās regulārā čempionāta zelta godalgu ieguvējai “ABLV Bank”, kas izstājās jau astotdaļfināla pēc 1:2 neveiksmes mačā ar BIB.

Iepriekš minētais D.Savins kļuva par vienu no četriem rezultatīvākajiem futbolistiem, kuri kausa izcīņā guva četrus vārtus – līdzīgu veikumu realizēja arī “Swedbank” pārstāvji Uvis Ausējs, Leons Mednis un Pēteris Nagla. Savukārt abi regulārā čempionāta trāpīgākie snaiperi palika bešā – Oļegs Kravčenko no “Swedbank” kausa izcīņas turnīrā nepiedalījās, bet Andrejs Ņikitins no “SEB banka” vienības savas komandas vienīgajā aizvadītajā spēlē izcelties ar rezultatīvu sitienu nespēja.

Atgādinām, ka kausa izcīņas, kā arī regulārā čempionāta laureātu godināšana risināsies RFF un FTA ziemas sezonas noslēguma pasākumā 18.aprīlī bārā un klubā “FRIENDS”.

Kausa izcīņas rezultāti Excel formātā

Kausa izcīņas bildes

Kausa izcīņas pusfināla spēles soda sitienu sērijas Ernst&Young - Privatbank video
Kausa izcīņas pusfināla spēles Swedbank - Citadele bankas video
Kausa izcīņas fināla spēles Swedbank- Privatbank video

Partneri








Dalībnieki