Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija    
2015.g. Rīgas un Latvijas pludmales futbola turnīri
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 15.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 30 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 261
Ziņas
"Kreiss" atgūst vadību
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 15.7.2015
Turpinās Rīgas pludmales futbola čempionāts. Pēc otrā apļa pirmajām divām kārtām vadību atguvuši pašreizējie valsts čempioni "Kreiss", kas izcīnīja divas smagas uzvaras – 4:2 pār FK "TUC" un 5:4 pēcspēles sitienu sērijā pret RTU. Tāpat 100% "bilance" VBFK, kas nu ar RTU dala otro un trešo vietu, no līderiem atpaliekot tikai par vienu punktu.

Sestās kārtas pirmajā mačā laukumā devās jau pieminētā VBFK un "BFS/Ropaži" vienības. Interesanti, ka abas komandas uz spēli bija ieradušās visnotaļ "paknapos" virknējumos – pa vienam spēlētājam uz maiņu. Ar "pokeri" izceļoties Mihailam Suvorovam, visnotaļ pārliecinošu uzvaru 7:2 svinēja VBFK.

Dienas otrajā spēlē tikās FK "TUC" un "Kreiss". Neskatoties uz dažādo punktu skaitu, bija sagaidāma intriģējoša cīņa. Par to liecināja abu vienību iepriekšējo šīs sezonas cīņu rezultāti – Rīgas kausa izcīņā ar 3:1 pārāki bija "TUC", bet nākamajās divās tikšanās reizēs uzvaras izcīnīja "Kreiss" – 2:1 un 7:3. Un arī šoreiz komandas skatītājiem nelika vilties. Lai arī pašreizējie valsts čempionu un kausa glabātāji līdz 24.minūtei bija ieguvuši itin komfortablu 3:0 pārsvaru, tomēr oponenti mača 39.minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam – 2:3. Kas zina, kā būtu noslēgusies spēle, ja tās izskaņā Igors Krilovs ("TUC") būtu realizējis teju 100% izdevību (neticamā kārtā bumbu atvairīja "Kreiss" vārtsargs Aivis Poklikajevs)? Tā vietā Dmitrijs Travkins guva ceturtos vārtus "Kreiss" labā, ļaujot savai komandai svinēt smagu uzvaru 4:2.

Visbeidzot kārtas noslēdzošajā mačā RTU ar rezultātu 11:3 sagrāva Ludzas vienību. Ar sešiem(!) vārtiem "atzīmējās" Renārs Pastars, bet viens panākums "studentu" rindās arī vārtsargam Jānim Skabārdim.

Septītās kārtas ievadā FK "TUC", atspēlējoties no 1:2 un 2:3, ar 4:3 pārspēja "BFS/Ropaži". Uzvaras vārtus ar patālu sitienu pašā vārtu "devītniekā" mača 36.minūtē guva Kaspars Lakševics, tādejādi reabilitējoties par neveiksmēm pirmajā trešdaļā. Izcīnītais panākums "TUC" komandai ļāvis pakāpties uz ceturto vietu turnīra tabulā, turklāt saglabājot teorētiskas izredzes pacīnīties par medaļām.

Nākamais mačs starp "Kreiss" un RTU izvērtās par šī čempionāta "odziņu". Vismaz pagaidām. Maksima Seņa padotie, kā jau šosezon ierasts, uz spēli bija pulcējušies itin kuplā sastāvā – deviņi laukuma spēlētāji, toties iztrūka kā pirmais numurs A.Poklikajevs, tā otrais vārtsargs Sergejs Titovs, līdz ar to vieta vārtos bija jāieņem nomināli trešajam vārtsargam Jevgēnijam Polonņikovam, kuram šogad ļoti ierobežota spēļu prakse. To varēja just, jo sevišķi mača sākumā, bet vēlāk Jevgeņijs iespēlējās, beigu beigās kļūstot par galveno varoni. Tikmēr RTU pretī lika vārtsargu un piecus laukuma spēlētājus.

Cīņas gaitā RTU trīs reizes izvirzījās vadībā – 1:0, 2:1 un 3:2, bet "Kreiss" ik reizes atspēlējās, pēdējo reizi "status quo" atjaunojot mača pirmspēdējā minūtē, kad precīzs bija Sergejs Travkins.

Savukārt pagarinājumā pirmie vārtus guva "Kreiss", to paveica Dmitrijs Jakovļevs, un kārta atspēlēties nu bija RTU, turklāt ierobežotā laika periodā. Tomēr Mārtiņam Auziņam pēdējā minūtē izdevās panākt izlīdzinājumu 4:4, kas nozīmēja, ka uzvarētāja noskaidrošanai nepieciešama pēcspēles sitienu sērija.

Tajā galveno lomu "nospēlēja" "Kreiss" vārtsargs J.Polonņikovs, kurš atvairīja visus trīs pretinieku sitienus!

Visbeidzot, kārtas noslēdzošajā mačā, M.Suvorovam vēlreiz gūstot četrus vārtus, VBFK ar 8:1 sagrāva Ludzas vienību, tādējādi nopietni iesaistoties cīņā par visaugstākā kaluma godalgām. Savukārt Ludzas komanda kā vienīgā turpina bez izcīnītiem punktiem, turklāt "patīkamākais" zaudējums bijis ar "tikai" mīnus trīs…

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā joprojām R.Pastars, kurš pretinieku vārtsargus pārspējis 17 reizes, ar 11 precīziem sitieniem seko M.Suvorovs, bet trešajā vietā vēl viens RTU pārstāvis Andis Dombrovskis, kuram deviņi panākumi.

Nākamā, astotā, kārta tiks aizvadīta 21.jūlijā. Atgādinām, ka visas spēles notiek Ķīpsalā pie Vanšu tilta.

Turnīra tabula

V-ta Komanda Sp. U UP US Z Vārti P-ti %
1. "Kreiss" (Rīga) 7 5 0 1 1 35:16 16 76%
2. RTU (Rīga) 7 5 0 0 2 44:21 15 71%
3. VBFK (Jūrmala) 7 5 0 0 2 38:21 15 71%
4. "TUC" (Rīga) 7 3 0 0 4 22:25 9 43%
5. "BFS/Ropaži" (Ropaži) 7 2 0 0 5 18:32 6 29%
6. "Ludza" (Ludza) 7 0 0 0 7 10:52 0 0%
Zibensziņas
Latvijas SUPERKAUSA izcīņa Kreiss (Rīga) - DinamoLat (Rīga)
pamatalaikā 9:4 (protokols)
Foto
Video

Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs







© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin