Latvijas futbola federācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
RĪGAS PILSĒTAS 2015.GADA JAUNATNES ČEMPIONĀTS
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 28.augustā Kopējais spēļu skaits: 395 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 2222
Ziņas
Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes čempionātā jau noskaidroti daži finālsacensību dalībnieki
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 15.6.2015
Jau pēc divām nedēļām noslēgsies Rīgas domes Izglītības jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvaldes atbalstītais Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes futbola čempionāts. Pēc spraigām spēlēm vairāk nekā divu mēnešu garumā ir jau zināmi 288 maču rezultāti un kopā gūti 1658 vārti. Kaut arī joprojām atlikušas spēles visās vecuma grupās, jau ir noskaidroti pirmie Latvijas finālsacensību dalībnieki.

Atgādinām, ka Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes čempionātā piedalās gandrīz 100 komandas, kas pārstāv dažādus Rīgas pilsētas un Rīgas rajona bērnu un jaunatnes futbola klubus, startējot četrās vecuma grupās (jāatzīmē, ka sacensībās starp jaunākajiem U-9 jeb 2006. gadā dzimušajiem futbolistiem punkti netiek skaitīti un komandas nepretendē uz Latvijas finālsacensībām).

Izvērtējot rezultātus U-9 jeb 2006. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupā, A apakšgrupā visaugstākos sasniegumus spējusi uzrādīt komanda no Babītes, kurai atlikusi viena spēle pret JFC “Skonto” komandu, kamēr pārējie pretinieki jau ir uzveikti. Savukārt B apakšgrupā joprojām daudzas spēles vēl priekšā, taču šobrīd vadību notur JDFS „Alberts-2”, kas aizvadījusi sešas spēles, gūstot piecas uzvaras un vienu neizšķirtu rezultātu.

U-10 jeb 2005. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupā A apakšgrupā veidojusies spēcīga līderu trijotne. Patlaban visspilgtāko sniegumu izdevies nodemonstrēt FS „Metta/Rīga” vienībai, kurai šobrīd gūto punktu skaits ir vienāds ar Babītes komandu (33 punkti katrai komandai), turklāt „mettiešiem” ir spēle rezervē pret „Šitika FS 1” un savstarpēja rezultāta priekšrocība salīdzinājumā ar konkurenti. Savukārt Babītes komandai visas spēles jau aizvadītas un atliek vien cerēt, ka izdosies saglabāt pašreizējo vietu sadalījumu, jo arī SK „Super Nova 1” vieš lielas cerības un noteikti pieliks visas pūles, lai četrās atlikušajās spēlēs izrautu uzvaru un pie esošajiem 24 punktiem pieliktu vēl 12, kas pietiktu pirmajai vietai Rīgas pilsētas 2015.gada jaunatnes čempionātā 2005.gadā dzimušo futbolistu vecuma grupā.

Uz ceturto ceļazīmi no Rīgas Latvijas finālsacensībās vasaras sezonas beigās reāli pretendē trīs komandas: gan JFC „Skonto” (18 punkti un trīs spēles rezervē), gan FK „Dinamo Rīga 1” (20 punkti un trīs spēles rezervē), gan „Mārupes” SC (22 punkti un divas spēles rezervē).

B-1 apakšgrupā joprojām dominē FK „Dinamo Rīga 3” komanda, kura deviņās spēlēs zaudējusi tikai vienreiz (LBF JFK „Daugava” vienībai), bet „daugavieši” tikmēr izcīnījuši jau piecas uzvaras un piedzīvojuši vienu neizšķirti sešās spēlēs, tādējādi saglabājot izredzes ieņemt pirmo vietu šajā apakšgrupā.

B-2 apakšgrupā ar simtprocentīgu rezultātu septiņās spēlēs var izcelt „Nikars-Vanagi” komandu, kā arī RTU FC, kura par spīti zaudējumam “nikariešiem” guvusi virsroku piecās citās spēlēs.

U-11 jeb 2004. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas sacensībās A apakšgrupā par čempioniem kļuvuši FS „Metta/Rīga” futbolisti, kuri nav zaudējuši nevienu spēli šajā turnīrā un kopā guvuši 46 vārtus 10 spēlēs. Visticamāk, ka otro vietu izcīnīs SK „Super Nova”, kurai atliek nospēlēt trīs spēles un tajās jāiegūst vismaz četrus punktus, vai arī jāizcīna uzvara pret FK „Dinamo Rīga 1”. Tikmēr cīņā par trešo un ceturto vietāu ir iesaistītās trīs komandas: JFC „Skonto 1”, FS „Metta/2004” un FK „Dinamo Rīga 1”. Visām trim atlikušas spēles ar spēcīgiem pretiniekiem un ir diezgan līdzvērtīgas iespējas. Gadījumā, ja FK „Dinamo Rīga 1” komandai būs vienāds punktu skaits ar kādu no konkurentēm, „dinamieši” ieņems zemāku pozīciju, jo ir zaudējuši abiem savstarpējās spēlēs: gan JFC „Skonto 1” (1:3), gan FS „Metta/2004” (0:1).

B-1 apakšgrupā JDFS „Alberts” pārliecinoši grauj savus pretiniekus, par ko liecina arī rezultāti – četrās spēlēs 27 iesistie vārti un tikai četri ielaistie.

B-2 apakšgrupā šobrīd sevi pozitīvi apliecinājuši FS „Metta” un LBF JFK „Daugava”. Abu komandu savstarpējā cīņā tiks arī noskaidrots apakšgrupas uzvarētājs.

U-12 jeb 2003. gadā dzimušo futbolistu vecuma grupas Rīgas čempionātā A apakšgrupā vistuvāk čempiona titulam pietuvojusies SK „Super Nova 1” (15 punkti piecās aizvadītajās spēlēs). „Supernoviešiem” atliek nospēlēt divus mačus, un jebkurā gadījumā zemāk par otro vietu viņi vairs nevar būt. Vienīgā komanda, kura potenciāli vēl var atņemt „zeltu” SK „Super Nova 1” sportistiem, ir FS „Metta/Rīga” vienība, taču „mettiešiem” ir obligāti jāapspēlē SK „Super Nova 1” futbolisti, kā arī jāuzveic JFC „Skonto” vienība un jācer, ka SK „Super Nova 1” nespēs iegūt trīs punktus spēlē pret JDFS „Alberts 1”.

Runājot par pārējiem šīs apakšgrupas līderiem: godalgotā vieta nodrošināta FS „Metta/2003” komandai (15 punkti) un pirmajā četriniekā redzēsim arī „Šitika FS 1” komandu (13 punkti).

Savukārt B apakšgrupā jāizceļ FS „Šitika 2” vienība, kurai divās spēlēs jāgūst vismaz divi punkti, lai nodrošinātu sev pirmo vietu šajā apakšgrupā. Visticamāk, ka otrajā pozīcijā ierindosies FK „Dinamo Rīga 2” komanda, kurai pašlaik ir 21 punkts un viena spēle rezervē. Trešie varētu būt SK „Super Nova 2004” futbolisti, kuriem vienīgie zaudējumi piedzīvoti pret abiem līderiem.

Ar nepacietību gaidām turnīra galīgos rezultātus un atgādinām, ka katras vecuma grupas stiprākās, A apakšgrupas pirmo trīs godalgoto vietu ieguvējkomandas (izņemot sacensības starp jaunākiem futbolistiem) tiks apbalvotas ar kausiem, bet komandu spēlētāji un treneri – ar medaļām un diplomiem. Savukārt pirmās četras komandas trīs vecākajās vecuma grupās iegūs tiesības pārstāvēt Rīgu Latvijas fināla sacensībās vasaras sezonas beigās.
Zibensziņas

Ziņas


Ziņu arhīvs


© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin