Latvijas futbola federācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
RĪGAS PILSĒTAS 2017.GADA JAUNATNES ČEMPIONĀTS
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 2.augustā Kopējais spēļu skaits: 390 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3970
 
Ziņas
Sadalītas gandrīz visas Latvijas finālturnīra ceļazīmes
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 15.6.2017
Straujiem soļiem savam noslēgumam tuvojas Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāts, kuru organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Četrās vecuma grupās šobrīd kopumā izspēlēti jau 342 mači, un trīs vecāko kategoriju A apakšgrupās jau noskaidrotas gandrīz visas komandas, kas garantējušas ceļazīmi uz Latvijas čempionāta finālturnīru.

U-10 jeb 2007. gadā dzimušo spēlētāju sacensībās A kategorijā A-1 grupā jau iepriekš bija zināms, ka divas pirmās vietas garantējušas visus mačus aizvadīt paspējušās JDFS “Alberts” (19) un FS “Metta/2007” (16), kas punktu izteiksmes ziņā kļuvušas neaizsniedzamas pārējām konkurentēm. A-2 grupā līderes statusu nodrošinājusi FS “Metta/Rīga” (21), savukārt otrās vietas liktenis izšķirsies “Rīgas Futbola Skola 2” (12) un SK “Super Nova” (13) savstarpējā duelī. Patlaban pēdējai pieder viena punkta pārsvars pār sāncensi, kas nozīmē to, ka gaidāmajā cīniņā SK “Super Nova” puišiem otrās vietas saglabāšanai pietiks arī ar neizšķirtu.

Sacensību izspēles formāts paredz, ka abu grupu uzvarētājas aizvadīs divas savstarpējās spēles, tādējādi noskaidrojot pirmo divu vietu ieguvējas. Tāpat pēc līdzīga principa tiks noteikta trešā un ceturtā spēcīgākā šīs vecuma kategorijas vienība A grupā. Viens mačs starp grupu līderēm – JDFS “Alberts” un FS “Metta/Rīga” – jau noticis, kurā ar rezultātu 4:2 triumfēja “mettieši”.

Jāpiebilst, ka atbilstoši Latvijas Futbola federācijas (LFF) kausa reglamentam finālturnīrā no viena kluba viena vecumā tiek pielaista tikai viena komanda, kas nozīmē, ka FS “Metta” klubs tiks pārstāvēts tikai ar vienu komandu, bet sacensībās varēs piedalīties arī A-2 grupas komanda, ja pat tā izcīnīs šīs vecuma grupas Rīgas čempionāta ceturto vietu.

U-10 B kategorijā dalībnieces, kā zināms, sadalītas B-1, B-2 un B-3 apakšgrupās. B-1 grupā joprojām teicamu sniegumu demonstrē FS “Rikor”, kas uzvarējusi visās piecās spēlēs, B-2 grupā četrus panākumus kaldinājušas “Fariona” FK un FS “Daugava Rīga”, savukārt B-3 apakšgrupā simtprocentīgu bilanci saglabājusi “Babīte/Dinamo Rīga 1” (pieci panākumi).

U-11 jeb 2006. gadā dzimušo spēlētāju konkurencē prestižākajā A kategorijā starp 11 dalībniecēm pirmo vietu un ceļazīmi uz Latvijas finālturnīru jau iepriekš bija garantējusi FS “Metta/Rīga” (28), kas izspēlējusi visus savus mačus, savukārt otrās un trešās vietas liktenis izšķirsies neklātienes cīņā starp “Mārupes Sporta centrs” (18) un “Academ” FC (17). Katrai no tām vēl jāaizvada pa vienam mačam, bet pie vienāda punktu skaita priekšrocību iegūs “Academ” FC, kas bija pārāka savstarpējā duelī. Jāpiebilst, ka neviena no abām vienībām pat teorētiski vairs nevar palikt ārpus vadošā trijnieka.

Savukārt B kategorijā sacensības ar perfektu bilanci – deviņas uzvaras deviņās spēlēs – pabeidza TFS “Nikars-Vanagi”.

Vecākajā jeb U-12 grupā, kur spēkiem mērojas Latvijas galvaspilsētas 2005. gadā dzimušo bērnu komandas, A kategorijā labāko komandu trijnieks jau zināms – tajā ietilpst SK “Babīte” (27), FS “Metta/Rīga” (25) un “Babīte/Dinamo Rīga” (22). Teorētiski punktus izteiksmes ziņā pēdējo vēl var noķert JFC “Skonto” (16), ja uzvarēs abus atlikušos mačus, taču “skontieši” savstarpējā mačā zaudēja “Babīte/Dinamo Rīga”, tādēļ to “izspiest” no trešās vietas vairs nevarēs.

Šīs pašas vecuma kategorijas B-1 grupā ar sešām uzvarām tikpat spēlēs turnīru pabeigusi “Dinamo2/FC Ulbroka”, kamēr B-2 grupā konkurentēm priekšā atrodas arīdzan piecas uzvaras tikpat spēlēs izcīnījusī FK “Ādaži/Carnikava”.

Visbeidzot pašā jaunākajā U-9 vecuma kategorijā starp 2008. gadā dzimušajiem spēlētājiem, kur punkti kopējā ieskaitē netiek apkopoti, A grupā vislabāk sokas SK “Super Nova” (četras uzvaras septiņās spēlēs), B-1 grupā sevi pārliecinoši apliecina turnīru perfekti noslēgusī FS “Daugava Rīga” (septiņi panākumi), bet B-2 grupā – TFS “Nikars-Vanagi” (sešas uzvaras).
Zibensziņas

Ziņas


Ziņu arhīvs


© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin