Latvijas futbola federācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
RĪGAS PILSĒTAS 2018.GADA JAUNATNES ČEMPIONĀTS
Pēdējo reizi atjaunots: otrdien, 7.augustā Kopējais spēļu skaits: 430 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 4873
 
Ziņas
Sadalītas gandrīz visas Latvijas finālturnīra ceļazīmes
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 11.6.2018
Straujiem soļiem savam noslēgumam tuvojas Rīgas pilsētas jaunatnes čempionāts, kuru organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes lietu pārvaldi un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Četrās vecuma grupās šobrīd izspēlēti jau 372 mači, un trīs vecāko kategoriju A apakšgrupās jau noskaidrotas gandrīz visas komandas, kas garantējušas ceļazīmi uz Latvijas čempionāta finālturnīru.

U-10 jeb 2008. gadā dzimušo spēlētāju sacensībās A kategorijā vietu labākajā trijniekā nodrošinājušas 22 punktus sakrājušās un visas turnīra cīņas jau aizvadījušās FK “Dinamo Rīga 1” un FS “Metta”, kā arī “Rīgas Futbola Skola 1”, kas par punktu atpaliek no abām konkurentēm, bet vēl laukumā dosies mačos pret SK “Super Nova” un RFK. Neviena no pārējām grupas dalībniecēm iespraukties tabulas vadošajā trijniekā nevar vairs pat teorētiski.

U-10 B kategorijā dalībnieces, kā zināms, sadalītas B-1, B-2 un B-3 apakšgrupās. B-1 grupā ar perfektu bilanci (sešas uzvaras tikpat cīņās) sacensības jau pabeigusi FS “Daugava Rīga”, B-2 apakšgrupā četrus panākumus piecos mačos ieguva FS “Leevon”, savukārt B-3 grupā pārliecinošāko sniegumu demonstrēja “Fariona” FK, kas sāncenšus uzveica sešās no septiņām aizvadītajām cīņām.

Latvijas galvaspilsētas jaunatnes čempionāta U-11 vecuma grupā (2007. gadā dzimušie futbolisti) A kategorijā noskaidrotas visas sešas komandas, kas pēc pirmā etapa aizvadīšanas turpinās cīņu par ceļazīmēm uz valsts mēroga finālturnīru. A-1 grupā vadošajā trijniekā finišēja JDFS “Alberts 1” (18), “Sporta Skola Metta” (15) un “Academ FC/Rīnūži” (10). Tikpat punktus, cik “Academ FC/Rīnūži”, sacensību gaitā sakrāja arī FK “Dinamo Rīga 2”, taču sliktākas kopējās vārtu attiecības dēļ (savstarpējā mačā tika fiksēts neizšķirts) priekšrocību ieguva “Academ FC/Rīnūži”. Savukārt no A-2 grupas tālākām cīņām kvalificējās FS “Metta” (21), SK “Super Nova” (16) un “Rīgas Futbola Skola 1” (13).

Kā ziņots, šajā vecuma grupā visas sešas minētās vienības otrajā etapā, ņemot līdzi savstarpējo spēļu rezultātus, aizvadīs cīņas ar pretējās grupas trīs labākajām komandām, tādējādi noskaidrojot trīs pirmo vietu ieguvējas.

U-11 fināla grupa>>>

Arī U-11 vecuma kategorijas B grupas vienības sadalītas divās apakšgrupās. B-1 grupā visvairāk uzvaru – piecas – ir “Fariona” FK komandai, kamēr B-2 apakšgrupā tikpat reizes sāncenšus sarūgtinājuši jaunie FS “Daugava Rīga” futbolisti.

Vecākajā jeb U-12 grupā, kur spēkiem mērojas Latvijas galvaspilsētas 2006. gadā dzimušo bērnu komandas, A kategorijā labāko trijniekā vietas garantējušas abas pašreizējās līderes FS “Metta” (27 punkti, divas spēles rezervē) un jau visus mačus aizvadījusī FK “Dinamo Rīga 1” (26), savukārt pēdējo ceļazīmi neklātienes cīņā sadalīs SK “Babīte” (23) un JDFS “Alberts 2” (21). Abām konkurentēm vēl jāaizvada spēles pret FS “Metta”, bet SK “Babīte” vēl papildus tiksies arī ar “Rīgas Futbola Skola”.

Šīs pašas vecuma kategorijas B-1 vislabākā bilance ir TFS “Nikars Vanagi”, kas izcīnījusi astoņas uzvaras, kamēr septiņi panākumi FS “Leevon” rēķinā.

Visbeidzot pašā jaunākajā U-9 vecuma kategorijā starp 2009. gadā dzimušajiem spēlētājiem, kur punkti kopējā ieskaitē netiek apkopoti, A grupā vislabāk sokas FS “Metta” (septiņas uzvaras), B-1 grupā sekmīgs veikums LBF “JFK Daugava” (četras uzvaras), B-2 grupā ar ideālu bilanci sacensības pabeigusi “Fariona” FK (panākumi visās sešās spēlēs), bet B-3 grupā mači četras reizes sāncenšus sarūgtinājusi BJFK “Pārdaugava”.

Kā iepriekš vēstīts, čempionāts risināsies līdz jūnija beigām, U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu dalībniecēm cīnoties par medaļām un kvalifikāciju uz Latvijas finālsacensībām vasaras beigās.
Zibensziņas

Ziņas


Ziņu arhīvs


© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin