Latvijas futbola federācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
RĪGAS PILSĒTAS 2020.GADA JAUNATNES ČEMPIONĀTS
Pēdējo reizi atjaunots: otrdien, 6.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 280 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 2064
 
Ziņas
“Ādas bumbas” līderi pēc otrā posma – FS “Daugava Rīga” un FS “Metta”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 20.8.2020
Iepriekšējā nedēļas nogalē Jaunmārupes pamatskolas stadionā tika aizvadīts Rīgas Futbola federācijas (RFF) sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Mārupes Sporta centru organizētās Rīgas jaunatnes “Ādas Bumbas” sacensību otrais sabraukums. Kā vēstīts, turnīrs notiek divās vecuma grupās, piedaloties klubu jaunatnes U-13 (2007./2008.dz.g.) un U-15 (2005./2006.dz.g.) komandām.

Jaunākajā jeb U-13 vecuma grupā, kur dalību apstiprinājušas astoņas dalībnieces, sabraukuma ietvaros līdzīgi kā jūlijā risinājās deviņi mači. Panākumu sēriju izdevās turpināt līderei FS “Daugava Rīga”, kas guva virsroku mačos ar sacensību “saimnieci” “Mārupes” SC (5:2) un RFS (10:4), tādējādi izcīnot jau piecas uzvaras pēc kārtas sacensību ietvaros.

Trīs punktu atstatumā no kopvērtējuma līderes tabulā iepaliek Mārupes vienība (12), kas bez pieminētās neveiksmes pret FS “Daugava Rīga” divos citos mačos prata reabilitēties, gūstot “sausās” uzvaras – 13:0 pret “Riga United” FC un 5:0 pār FS “Nikars/Rakari”.

Nevienai no pārējām sešām turnīra dalībniecēm patlaban nav izdevies pārsniegt desmit punktu robežu. Pa deviņiem punktiem šobrīd savākušas FS “Metta” un JDFS “Alberts”, kas šajā sabraukumā cīnījās mainīgām sekmēm. Pirmā pārliecinoši sagrāva RFS (16:2), guva tehnisko uzvaru pār “Riga United” FC (pretiniecei šī bija trešā spēle pēc kārtas un savainojumu dēļ tā nespēja nokomplektēt pilnu sastāvu), kā arī piekāpās tiešajai tabulas konkurentei JDFS “Alberts”, kamēr pēdējā ar 9:0 sagrāva FS “Nikars/Rakari” jauno futbola maiņu.

Vēl nepieminētajā cīniņā savu pirmo uzvaru svinēja RFS, kas ar 6:0 pieveica “Riga United” FC. RFS, kā arī FS “Nikars/Rakari” un šo sabraukumu izlaidusī SK “Līderis” šobrīd katra savākusi pa trim punktiem, kamēr bez punktiem joprojām cīnās “Riga United” FC.

Savukārt U-15 kategorijā, kur piecas komandas izspēlēs divu riņķu čempionātu, aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās piecas cīņas. Trīs panākumus tikpat mačos izcīnīja līdere FS “Metta” (15), kas sarūgtināja attiecīgi “Riga United” FC (3:1), “Mārupes” SC (6:1) un JDFS “Alberts” (7:2), savukārt atlikušajos divos mačos tika fiksēti neizšķirti. Punktus uz pusēm dalīja “Mārupes” SC un “Riga United” FC (1:1), kamēr duelī starp “Riga United” FC un JDFS “Alberts” vārti gūti netika.

U-13 un U-15 vecuma grupas noslēdzošās spēles risināsies 6. septembrī.

Kā ziņots, sacensību galvenie uzdevumi ir popularizēt futbolu Rīgas pilsētas jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Visu informāciju par turnīru iespējams iegūt oficiālajā interneta mājaslapā www.fta.lv/jaunatne/2020 .
Zibensziņas

Ziņas


Ziņu arhīvs


© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin