Latvijas futbola federācija  Rīgas Futbola Federacija  Rīgas dome  
RĪGAS PILSĒTAS 2020.GADA JAUNATNES ČEMPIONĀTS
Pēdējo reizi atjaunots: otrdien, 6.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 280 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 2064
 
Ziņas
“Ādas Bumbas” sacensībās triumfē “Mārupes” SC un FS “Metta”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 9.9.2020
Aizvadītajā svētdienā Jaunmārupes pamatskolas stadionā noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Mārupes Sporta centru organizētās Rīgas jaunatnes “Ādas Bumbas” sacensības. Jaunākajā jeb U-13 (2007./2008.dz.g.) vecuma grupā triumfēja “Mārupes” SC vienība, kamēr starp U-15 komandām (2005./2006.dz.g.) pārākā izrādījās FS “Metta” jaunā futbola maiņa.

Jaunākajā jeb U-13 vecuma grupā, kur viena riņķa izspēles ietvaros spēkojās astoņas dalībnieces, noslēdzošajā sabraukumā divas pārliecinošas uzvaras (8:2 pār JDFS “Alberts” un 14:0 pret SK “Līderis”) izcīnīja sacensību “saimniece” “Mārupes” SC, kas tādējādi kopvērtējumā savāca 20 punktus, nodrošinot turnīra zelta godalgas un apsteidzot līdzšinējo līderi FS “Daugava Rīga” (19). Pēdējā savos noslēdzošajos mačos ieguva vien divus punktus, cīnoties neizšķirti ar “Riga United” FC (3:3) un FS “Metta” (1:1), līdz ar to pabeidzot čempionātu otrajā vietā.

Ar vienādu punktu skaitu – 13 – šīs vecuma grupas kategorijas kopvērtējuma tabulā finišēja JDFS “Alberts” un FS “Metta”, taču līdz ar panākumu iepriekš augustā notikušajā savstarpējā cīniņā (2:0) priekšroku ieguva JDFS “Alberts”, nodrošinot bronzas godalgas. Turnīra pēdējā dienā “albertieši” bez jau minētās neveiksmes pret Mārupes komandu uzveica “Riga United” FC (5:0) un cīnījās neizšķirti ar SK “Līderis”, kamēr FS “Metta”, kā minēts, slēdza “miera līgumu” ar FS “Daugava Rīga” un atstāja “sausā” FS “Nikars/Rakari” – 5:0.

Kopvērtējuma piektajā vietā turnīru noslēdza FS “Nikars/Rakari” (9), bet atlikušajās zemākajās trīs pozīcijās izkārtojās attiecīgi SK “Līderis” (7), RFS (3) un “Riga United” FC (1).

Tikmēr U-15 kategorijā, kur piecas komandas izspēlēja divu riņķu čempionātu, aizvadītajā svētdienā pat par spīti neveiksmei pret ciešāko konkurenti tabulā pirmo vietu nosargāja FS “Metta” (18), kas atstāja “sausā” FK “Baltika” (6:0), bet piekāpās otrajā pozīcijā esošai “Mārupes” SC – 3:4. Mārupieši, kas sacensību finišā no čempioniem atpalika par diviem punktiem, citā cīniņā arī sarūgtināja JDFS “Alberts” – 5:1.

Turnīra bronzas medaļas nopelnīja FK “Baltika” (12), kas bez minētās neveiksmes pret FS “Metta” vēl arī uzveica “Riga United” FC (4:1) un atzina JDFS “Alberts” pārākumu (1:5). Kopvērtējuma tabulas noslēdzošajās pozīcijās finišēja attiecīgi “Riga United” FC (6) un JDFS “Alberts” (5).

Absolūti visi dalībnieki tika pie patīkamām dāvanām no organizatoriem un turnīra partneriem. 2020.gada “Adas Bumbas” sacensības atbalsta: sporta veikals „Komanda”, zobu pasta „Splat”, kvesti realitātē „RealQuest”, ūdens „Everest” un saldējums „Eskimos”.

Kā ziņots, sacensību galvenie uzdevumi ir popularizēt futbolu Rīgas pilsētas jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Visu informāciju par turnīru iespējams iegūt oficiālajā interneta mājaslapā www.fta.lv/jaunatne
Zibensziņas

Ziņas


Ziņu arhīvs


© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin