Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
„Nikars” kļūst par trīskārtēju Latvijas čempionu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 1.3.2010
Svētdien Rīgas Olimpiskā sporta centra (OSC) telpās tika aizvadīta priekšpēdējā šīs sezonas Latvijas telpu futbola čempionāta kārta, kurā priekšlaikus zelta medaļas nodrošināja „Nikars” komanda. Trenera Aleksandra Dibrivnija padotie tādējādi trešo reizi pēc kārtas izcīnīja valsts spēcīgākā kluba titulu, savukārt sudraba un bronzas medaļu ieguvēji noskaidrosies tikai pēc nedēļas.

Pirms svētdienas cīņām „Nikars” vienība, kuras rīcībā bija 35 punkti, par diviem punktiem apsteidza otrajā vietā esošo „Jūrmalu” (33), bet par četriem trešās vietas īpašnieci „Rabu” (31). Visām trim līderēm šajā kārtā nācās spēkoties ar potenciāli vājākām sāncensēm, un tā vien likās, ka zelta godalgu ieguvēju noskaidrošana būs jāatliek uz nākamo nedēļas nogali, kad plānots aizvadīt noslēdzošo Latvijas čempionāta kārtu. Tomēr sportiskā sižeta galvenais atrisinājums tika piedzīvots jau šajā svētdienā, un lielā mērā par to parūpējās „Jūrmalas” telpu futbolisti, kuri piedzīvoja negaidītu zaudējumu 2:3 mačā ar sacensību debitanti FK VTO vienību no Ventspils, kamēr „Raba” un „Nikars” savus trīs punktus, kā prognozēts, „paņēma” bez aizķeršanās.

Jūrmalnieki pirmajā aplī Ventspilī neatstāja vietējai VTO komandai ne mazākās cerības uz labvēlīgu iznākumu, sagraujot to ar rezultātu 8:4. Trīs vārtus toreiz „Jūrmalas” labā guva Konstantīns Macions, bet divus – Māris Lipenīts. Pirms svētdienas cīņas jūrmalniekiem noteikti vajadzēja pievērst uzmanību tam, ka viņu gaidāmie sāncenši turnīra ietvaros bija uzvarējuši jau četras spēles pēc kārtas un uzņēmuši priekš čempionāta debitantiem ļoti pieklājīgus „apgriezienus”. Acīmredzot „Jūrmalas” futbolisti šai statistikai īpašu vērību tomēr nepievērsa, attiecoties pret gaidāmo pretinieci kā pret to pašu, kuru sagrāva pērnā gada nogalē, un, iespējams, tieši šis faktors kļuva par izšķirošo, kādēļ jūrmalnieki priekšlaikus izstājās no tālākas cīņas par zelta medaļām.

Jau ceturtajā minūtē „Jūrmala” nonāca iedzinējas lomā, kad precīzs sitiens kurzemnieku rindās padevās Dmitrijam Kuzminam. Lai panāktu izlīdzinājumu, jūrmalniekiem vajadzēja vairāk nekā desmit minūtes (precīzs bija M.Lipenīts), savukārt drīz pēc tam VTO atkal atjaunoja vadību, pateicoties vēl vienam sekmīgam D.Kuzmina raidījumam.

Pēc snieguma ziņā bāli aizvadītajām pirmajām 20 minūtēm jūrmalnieki apņēmīgāk sāka otro puslaiku, 27.minūtē atjaunojot līdzsvaru (Andrejs Ņikitins). Tomēr mača kulminācija sekoja divas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Ruslans Marčenkovs trešo reizi vadībā izvirzīja viesus no Ventspils, un šoreiz „Jūrmala” vairs neatspēlējās, cīņās noslēdzošajā etapā izveidojot vien pāris kaut cik nopietnus vārtu gūšanas momentus pie sāncenšu vārtiem. Gala rezultāts 3:2 VTO labā, un jūrmalniekiem nu atlika gaidīt, ko atlikušajās dienas spēlēs demonstrēs abi viņu galvenie konkurenti „Nikars” un „Raba”.

Neko sev patīkamu „Jūrmalas” futbolisti šajās cīņās nesagaidīja. Vispirms „Raba” ar rezultātu 5:1 pārspēja RTU vienību, sagādājot tai septīto pēc kārtas neuzvarēto spēli turnīra ietvaros, savukārt „Nikars” pēc tam ar 7:1 sagrāva SK „Monarhs” komandu, tādējādi pirms noslēdzošās kārtas kļūstot neaizsniedzams tuvākajiem sāncenšiem kopvērtējuma tabulā. Jāpiebilst, ka šajā mačā „nikariešiem” trīs vārtus guva Vadims Ļašenko, bet divus – Aleksejs Baranovs.

Vēl vienā Latvijas čempionāta priekšpēdējās kārtas cīņā „Raita” ar rezultātu 6:3 pārspēja ISMA vienību, tādējādi paceļoties uz piekto vietu turnīra tabulā.

Līdz turnīra noslēgumam, kā jau minēts, atlikusi vēl viena kārta, un „Nikars” ar 38 punktiem „kabatā” var vairs nesatraukties par tālāko notikumu scenāriju. Sīva cīņa gaidāma par otro vietu – „Raba” komandai šobrīd ir 34 punkti un pēdējo spēli tā aizvadīs tieši pret „Nikaru”, savukārt „Jūrmala” (33 punkti) noslēdzošajā cīņā spēkosies ar „Raita” vienību.

Ceturtajā pozīcijā turnīra kopvērtējumā izvirzījusies VTO ar 22 punktiem, 21 punkts šobrīd „Raita” rīcībā, bet pa 19 punktiem RTU, kas šo sezonu jau ir noslēgusi, un SK „Monarhs” komandai. Pat teorētiski augstāk par priekšpēdējo vai pēdējo vietu vairs nevar pakāpties „TSI Futsal Team” (6) un ISMA (4) komandas, kuras pēdējā kārtā tiksies savstarpējā mačā.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā līderpozīcijas ieņem Ilja Afanasjevs no „Nikars” komandas, kuram 18 vārtu guvumi, savukārt 16 reizes sāncenšu vārtsargus pārspējuši Ēriks Pelcis („Jūrmala”) un Dmitrijs Jakovļevs („Raba”).

Kā jau minēts, noslēdzošās kārtas cīņas tiks aizvadītas 6. un 7.martā.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Aigars Caics
Aigars Caics

(RTU)
36
Jānis Bethers
Jānis Bethers

(Jadberg)
39
Artūrs Ansons
Artūrs Ansons

(RVi)
40

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin