Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Arvien skaidrāk iezīmējas godalgu pretendenti
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 10.3.2010
Jau gandrīz mēnesi Rīgas telpu futbola čempionāta trīs zemākajās līgās risinās sezonas izšķirošās cīņas jeb otrais posms, kurā komandas savā starpā sadala vietas no pirmās līdz pēdējai. Līdz ar sacensību pakāpenisku tuvošanos noslēguma fāzei arvien skaidrāk iezīmējas gan pretendentes uz godalgotajām vietām, gan arī galvenās tīkotājas uz zelta medaļu kāršanu kaklā. Situācija turnīra kopvērtējumā, protams, vēl var atlikušo nedēļu laikā mainīties, tomēr kardinālas pārmaiņas diezin vai ir gaidāmas, jo katrai no čempionāta dalībniecēm atlicis aizvadīt vairs tikai vidēji divas līdz četras spēles.

Atgādināsim, ka katrā no līgām cīņu par godalgotajām vietām pēc pirmā posma turpināja labākās sešas vienības, bet pārējās sacensību otrajā etapā noskaidro atlikušo pozīciju sadalījumu, līdzi ņemot pirmās kārtas savstarpējos spēļu rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm.

„TUC/FTA” turpina panākumu sēriju; uz pēdām min ķekavnieki

Otrās līgas spēcīgāko vienību sešiniekā jeb C grupā joprojām vadību saglabā „TUC/FTA” komanda, kas iepriekšējo divu nedēļu periodā aizvadīja tikai vienu maču, kurā ar rezultātu 3:2 savā laukumā pārspēja tuvākos sekotājus „Ķekavas novads/AXA”. Divus vārtus šajā cīņā sacensību organizatoru atbalstītās komandas labā guva Aleksandrs Šihmans. Tikmēr Ķekavas vienība, kas šobrīd sacensību kopvērtējumā no „tuciešiem” atpaliek par četriem punktiem, taču ir aizvadījusi par vienu spēli mazāk, guva panākumus abās savās pārējās otrā posma aizvadītajās spēlēs. Vispirms ķekavnieki mājās ar 6:3 lika kapitulēt „RigaPartyBus” „blicei”, savukārt pēc tam ar tehniskās uzvaras palīdzību 10:0 uzveica Vangažu „Madikenu”. Šobrīd trešajā vietā esošā „Jaunolaine”, kura zaudējusi jau pat teorētiskas iespējas cīnīties par zelta medaļām, bet par sudrabu vēl var paspēkoties, iepriekšējo divu nedēļu laikā pa reizei uzveica (4:3) un zaudēja (5:7) „RigaPartyBus” komandai.

Situācija otrās līgas labākā seksteta sacensību tabulā liecina par to, ka pretendēt uz vērtīgākā kaluma godalgu saņemšanu var vairs tikai „TUC/FTA” un „Ķekavas novads/AXA”, jo neviena cita komanda šobrīd ar 19 punktiem līderpozīcijā esošos „tuciešus” vairs pat teorētiski nevar noķert. Ķekavai patlaban ir 15 punkti, deviņi punkti „Jaunolaines” rēķinā, septiņi „RigaPartyBus”, savukārt seši – FK „Reāls” un Vangažu „Madikenai”.

Tikmēr Otrās līgas D grupā, kur tiek izspēlētas vietas no septītās līdz 13., pārliecinoša līdere, uzvarot četras no pēdējām piecām spēlēm, ir „Ulbroka”, kuras rīcībā 21 punkts. Nedaudz nostāk ar 15 punktiem seko trīs iepriekšējos mačus pēc kārtas triumfējusī Baldones „Brigma” un „RVi”, kā arī „Medical Group DENS” (12 punkti) un „Remus” (10), kas no 11 pēdējām čempionāta spēlēm uzvarējusi tikai vienu. Turpat uz papēžiem šīm komandām min arī Ogres „Dinamo” (9) un „ISMA-2” (8).

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā izvirzījies ķekavnieks Kristaps Dišlers, kura rēķinā 26 vārtu guvumi, aiz viņa ar 25 rezultatīviem sitieniem seko „Jaunolaines” pārstāvis Dmitrijs Plukaitis, savukārt trešajā pozīcijā ar 24 vārtiem atrodas D.Plukaiša komandas biedrs Aleksandrs Mihailovs.

„Rīgas Satiksme” tuvu zelta medaļu izcīnīšanai

Divu uzvaru izcīnīšana atlikušajās trijās spēlēs ļaus Trešās līgas spēcīgākajā jeb C apakšgrupā triumfēt „Rīgas Satiksmei”, kas otrajā etapā līdz šim uzvarējusi visos mačos, divkārt pārspējot „AVANT” (8:6 un 3:2), kā arī „Arsenal Riga” (5:1). Abas galvenās „Rīgas Satiksmes” konkurentes no līderes, kurai ir jau 17 punkti, atrodas salīdzinoši drošā atstatumā – „Stingrs Pamats” atpaliek par sešiem, bet „Lerona” – par septiņiem punktiem. Tiesa, „Lerona” komandai jāaizvada par vienu maču vairāk nekā „Rīgas Satiksmei” un „Stingram Pamatam”, turklāt liela nozīme būs diviem savstarpējiem dueļiem starp „Lerona” un „Rīgas Satiksmi”.

Aiz trim līderēm ar astoņiem iekrātiem punktiem seko FC „Fan”, septiņi punkti ir „Arsenal Riga” rēķinā, bet trīs – „AVANT” vienībai, kas čempionāta pirmo posmu noslēdza ar četru uzvaru sēriju, savukārt otrajā etapā piedzīvojusi jau trīs neveiksmes pēc kārtas.

Divas spēles šajā laika periodā aizvadītas D grupā, kur notiek cīņa par Trešās līgas 7.-10.pozīciju. Abas no tām risinājās ar FK „Pārdaugava” līdzdalību – vispirms „pārdaugavieši” izbraukumā ar 3:0 pārspēja FK „Kadagu”, savukārt pēc tam ar 2:5 viesos piekāpās „Umbro Team”. Labākā pagaidām no šī četrinieka ir „Umbro Team” (10 punkti), kurai seko „Pārdaugava” (9), „Marshal FC” (4) un „Kadaga” (3).

Tikmēr vājāko līgas vienību veidotajā E grupā uzvaru un neizšķirtu guva „Jadberg”, kas ar 7:2 sagrāva „Barcamania” vīrus, bet ar 3:3 slēdza „miera līgumu” duelī pret „RTO”. Vēl vienā šīs grupas mačā RTO ar rezultātu 7:2 uzveica „Grifs AG”, sagādājot sāncensei kārtējo neveiksmi šajā ziemas čempionātā. „Grifs AG” joprojām ir vienīgā Trešās līgas komanda, kas nav guvusi nevienu punktu. Vadošās vietas no šī kvarteta ieņem „Jadberg” un „RTO” ar 13 punktiem, trīs punkti „Barcamania”, bet neviens, kā jau minēts, „Grifs AG”.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 23 vārtu guvumiem izvirzījies Jevgēņijs Komarņickis no „RTO”, 21 precīzs sitiens Mihailam Bobrovam, kurš pārstāv „AVANT”, bet 20 reizes pretinieku vārtsargus apbēdinājuši Normunds Lasis (FK „Pārdaugava”) un Aleksejs Gavrikovs („Rīgas Satiksme”).

„ILGA NP” nostiprina vadību

Par Ceturtās līgas sešu spēcīgāko komandu izveidotās C grupas līderi un galveno pretendenti uz zelta medaļu izcīnīšanu kļuvusi „ILGA NP” vienība, kas iepriekšējo divu nedēļu laikā uzvarēja visos trijos mačos, divkārt pārspējot „Ūniju” (7:2 un 8:6), bet vienu reizi – „Airtour” (5:2). „ILGA NP” komandai, kurai vēl jāaizvada divas čempionāta spēles, šobrīd ir 18 punkti, bet tās tuvākā sāncense ir „Strong” ar desmit punktiem. Tiesa, „Strong” futbolistiem vēl laukumā jādodas piecas reizes, un viņiem ir visas iespējas noķert pašreizējos līderus.

Ar deviņiem punktiem trešajā pozīcijā atrodas Daugmales „Dadzis”, kam uz pēdām cieši min visas trīs sekotājas – „Husqvarna-PartyBus” (8), „Airtour” un „Ūnija” (abām 7 punkti).

D grupā, kur tiek izspēlēta 7.-10.vieta, Ranners/Gludi LM” ar deviņiem punktiem ir grupas līderi, otrie ir „Draugi” (7), bet abas noslēdzošās pozīcijas ieņem „Lerona-2” (4) un „Barcamania 2” (2).

Savukārt E grupā šobrīd 17 punkti ir FK „Alliancei”, 12 punkti „Banku augstskolai”, 11 punktus iekrājusi AIVA, pieci punkti FK „S/Mantija” rēķinā, bet DUECCI S.R.L. 8.martā izcīnīja savus pirmos trīs punktus ziemas čempionāta ietvaros, ar 5:1 uzveicot FK „S/Mantiju”.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta līderpozīciju ar 27 vārtiem saglabāja Edgars Treijs no „Ūnijas”, 23 vārti Agnim Pūpolam (Daugmales „Dadzis”), bet 22 vārti – Artūram Bērziņam, kurš arī pārstāv „Ūniju”.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Aigars Caics
Aigars Caics

(RTU)
36
Jānis Bethers
Jānis Bethers

(Jadberg)
39
Artūrs Ansons
Artūrs Ansons

(RVi)
40

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin