Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
„Nikars” turpina graut sāncenšus
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 9.11.2009
Kārtējo pārliecinošo uzvaru Latvijas telpu futbola čempionātā svētdien izcīnīja pašreizēja titula īpašniece „Nikars”, kas trešās kārtas ietvaros notikušajā spēlē Rīgas Olimpiskajā sporta centrā (OSC) ar rezultātu 12:1 sagrāva vienu no turnīra jaunpienācējām „TSI Futsal Team”. Kalendāro nedēļu ar panākumiem noslēdza arī „Raba”, „Raita” un SK „Monarhs” vienības.

Galvenā trenera Aleksandra Dibrivnija vadītā „Nikars” vienība iepriekš jau bija izcīnījusi divas pārliecinošas uzvaras, ar 11:2 sagraujot FK VTO no Ventspils, bet pēc tam ar 9:3 apspēlējot arī „Raita”. Nākamā rindas kārtībā eksāmenam pie pēdējo divu sezonu valsts čempiones stājās pērn Pirmās līgas zelta godalgu ieguvēja „TSI Futsal Team”, kurai gan šajā pārbaudījumā neveicās īpaši labāk kā abām priekšgājējām. Kā jau šosezon ierasts, „Nikars” visas neskaidrības par mača uzvarētāju atrisināja pirmajās 20 minūtēs, pretinieku vārtsarga Aleksandra Jakovļeva sargātajā „cietoksnī” raidot septiņas bezatbildes bumbas. Latvijas čempionāta jaunpienācējiem meistarības ziņā nebija pilnīgi nekā ko likt pretī sāncenšu iespēlētajai kombinacionālajai un ātrajai darbībai, un arī otrajā puslaikā, kaut ar nedaudz mazākiem apgriezieniem, „Nikars” turpināja vairot rezultāta pārsvaru. Aleksandra Musajeva 37.minūtē gūtie prestiža vārti „TSI Futsal Team” komandai bija vājš mierinājums piedzīvotajā sagrāvē (1:12), kas bija trešā TSI futbolistu neveiksme šajā sezonā.

Sekmīgu pirmo atrādīšanos Rīgas skatītājiem svētdien veica vēl viens Latvijas telpu futbola flagmanis „Raba”, kas apliecināja savu pārākumu mačā pret ISMA – 6:1. Ar „hat-trick” šajā spēlē uzvarētāju rindās izcēlās Dmitrijs Jakovļevs, savukārt divi precīzi sitieni Andreja Šustrova rēķinā. „Raba” komanda līdzīgi kā „Nikars” cīnās ar simtprocentīgu bilanci, taču salīdzinājumā ar sāncenšiem „rabieši” aizvadījuši par vienu spēli mazāk.

Otrās uzvaras šajā sezonā svētdien svinēja arī „Raita” un SK „Monarhs” vienības. Pirmie izbraukumā ar rezultātu 5:1 sagādāja kārtējo neveiksmi Ventspilī bāzētajai FK VTO, savukārt „Monarhs” pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē pieveica RTU (3:2). Vēl pēc pirmā puslaika „Monarha” telpu futbolisti atradās zaudētāju lomā ar rezultātu 1:2, savukārt 32.minūtē vispirms Aleksandrs Morozovs panāca izlīdzinājumu, kam sekoja Vitālija Pojarkova uzvaras vārti cīņas 37.minūtē.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā pēc trim kārtām līderes statusā, kā jau vēstīts, atrodas „Nikars” ar deviņiem izcīnītajiem punktiem. Aleksandra Dibrivnija padoto tuvākie sekotāji turnīra tabulā ar sešiem punktiem ir „Raba”, „Raita” un SK „Monarhs” komandas, kamēr attiecīgi piekto un sesto pozīciju ar četriem iekrātiem punktiem ieņem FC „Jūrmala” un RTU. Pastarīšu statusā joprojām atrodas trīs vājākās turnīra dalībnieces, kurām nav neviena punkta – ISMA, „TSI Futsal Team” un FK VTO no Ventspils.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī pārliecinoši izvirzījies „Nikars” futbolists Ilja Afanasjevs ar septiņiem gūtajiem vārtiem, savukārt viņa pārstāvētā komanda ir līdere kopējās rezultativitātes ziņā – vidēji mačā „nikarieši” sāncenšu vārtus „iekarojuši” 10,6 reizes.

Latvijas čempionāta ceturtā kārta risināsies nākamajā svētdienā, 15.novembrī, un visas spēles tiks aizvadītas Rīgā. Plkst.10 kā pirmās laukumā dosies ISMA un FC „Jūrmala” vienības, plkst.11.30 „Nikars” eksaminēs RTU, plkst.13 pastarīšu cīņā par pirmajiem punktiem cīnīsies „TSI Futsal Team” un FK VTO, bet plkst.14.30 „Raita” tiksies ar „Raba”.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Antons Sčelkuns
Antons Sčelkuns

(FK Alliance)
33
Andrejs Krilovs
Andrejs Krilovs

(Ulbroka)
36
Mihails Gutmans
Mihails Gutmans

(FC Barcamania)
36
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(Elīza)
37
Ritvars Zēmelis
Ritvars Zēmelis

(FK Reāls)
46

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin