Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Apgriezienus sāk uzņemt Rīgas čempionāta trīs zemākās līgas
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 12.11.2009
Jau gandrīz trīs nedēļas pagājušas kopš sācies 2009./2010.gada sezonas Rīgas telpu futbola čempionāts Otrajā, Trešajā un Ceturtajā līgā. Atšķirībā no Pirmās līgas, kur komandas visas spēles aizvada Olimpiskā sporta centra (OSC) telpās, trīs zemākajās līgās savstarpējā spēku samērošana notiek pēc mājas un izbraukuma maču principa. Lielākā daļa no 42 šajās līgās spēlējošo dalībnieču jau ir aizvadījušas vienu vai vairākas spēles, un turnīrs pakāpeniski sāk uzņemt apgriezienus, lai kulmināciju sasniegtu nākamā gada pavasarī.
Kā vēstīts, Otrajā, Trešajā un Ceturtajā līgā komandas sacentīsies divos posmos: vispirms, sadalītas divās apakšgrupās, aizvadīs divu apļu turnīru, kas ilgs orientējoši līdz janvāra beigām, bet pēc tam, vadoties no pirmā posma rezultātiem, komandas izspēlēs vietas no pirmās līdz sestajai, kā arī no septītās līdz pēdējai.

Otrajā līgā pārliecinoši sāk „Remus” un „TUC/FTA”

Otrās līgas A un B apakšgrupās līdz svētdienai, 8.novembrim tika aizvadītas deviņas cīņas, un, kaut arī jebkāda veida spriedumus par komandu spēku samēru būtu pāragri izdarīt, uzreiz jāatzīst, ka apņēmīgs starts padevies A grupas vienībām „Remus” un „TUC/FTA”. Pērnās sezonas Trešās līgas vicečempioni „Remus” turnīra pirmajā spēlē ar 6:2 pieveica „Free” (trīs vārti Ervīnam Dukaļskim), savukārt nākamajā cīņā ar 6:3 lika kapitulēt saviem sīvākajiem sāncenšiem vasaras telpu futbola čempionātā „Vangaži Madikena”, „hat-trick” „remusiešu” labā gūstot Elmāram Želvim. Jāpiebilst gan, ka vangažnieki šajā ziemas čempionātā ir spiesti cīnīties bez sava līdera Vitālija Kabankova, kurš pārgājis uz Latvijas čempionāta klubu „TSI Futsal Team”, kur jau paspējis atzīmēties ar vārtu guvumu.

Pie diviem panākumiem A apakšgrupā tikusi arī „TUC/FTA” komanda, kas ar 3:2 pieveica Baldones „Brigma” vienību, savukārt ar 4:3 apspēlēja „Free”. Ne tik sekmīgs sezonas sākums šajā pašā grupā padevies pērn par Trešās līgas čempioniem kronētajiem „Ulbrokas” telpu futbolistiem, kuri pirmajā cīņā ar 0:2 savā laukumā atzina „RigaPARTYBUS” pārākumu.

Otrās līgas B grupā aizvadītas četras spēles, un vairāk par vienu panākumu nav izdevies gūt nevienai no sešām komandām. Pa uzvarai un zaudējumam ir „Ķekavas novads/AXA” un „Dinamo Ogre” „blicēm”, savukārt „Medical group DENS” un FK „Jaunolaine” triumfējušas savās pirmajās spēlēs. Pagalam neveiksmīgs starts padevies no Trešās līgas pārnākušajai „Reāls” vienībai, kas izbraukumā ķekavniekiem piekāpās negaidīti smagi (3:9). Tāpat par nelielu pārsteigumu jāuzskata Latvijas čempionāta kluba ISMA dublieru zaudējums izbraukumā pret „Dinamo Ogre” (1:2). Ja Otrās līgas A apakšgrupā līderu aprises jau sākušas iezīmēties, tad B grupā skaidrības par favorītiem vēl galīgi nav nekādas.

AVANT pagaidām neapturami

Trešajā līgā pa abām apakšgrupām kopā aizvadītas astoņas cīņas. Vispārliecinošāk šeit pagaidām izskatās AVANT vienība, kas turnīru sākusi ar trim uzvarām, gan savā laukumā, gan viesos pārspējot pērn Ceturtajā līgā zelta medaļas izcīnījušo „Umbro Team” (4:2 un 6:4) un ”Arsenal Rīga” (5:3). Teicamu rezultativitāti uzvarētāju vienības rindās demonstrē Mihails Bobrovs, kurš ar deviņiem gūtiem vārtiem patlaban ir rezultatīvākais līgas spēlētājs. „Umbro Team” pagaidām guvusi panākumu tikai vienā no trim cīņām – pret „Jadberg” (1:0), kamēr pēdējie atzīmējušies ar šīs sezonas lielāko uzvaru Trešās līgas ietvaros pār „Grifs AG” (12:3).

Trešās līgas B grupā izspēlētas tikai trīs cīņas. „Rīgas Satiksme” ar rezultātu 5:3 pārspēja FK „Pārdaugava” vienību, bet ar 3:6 piekāpās „Marshal Media”, savukārt vēl vienā mačā „pārdaugavieši” ar 8:5 uzveica RTO. Jāpiebilst, ka šajā grupā spēlējušas vēl nav tādas spēcīgas komandas kā „Stingrs Pamats” un FC „Fan”.

Ceturtā līga – visaktīvākā

Salīdzinot ar abām pārējām līgām, Ceturtajā patlaban aizvadīts visvairāk spēļu – 12. A grupā, kur aizritējušas piecas cīņas, septiņus punktus iekrājusi līdere „Ilga NP”, kas pēc neizšķirta mačā ar „Husqvarna” (3:3) divkārt apspēlēja FK „Alliance” vienību (3:1 un 2:1). Viena uzvara pagaidām ir „Husqvarna” un „Banku Augstskolas” komandām, kas abas uzvarēja FK S/„Mantija” futbolistus (3:2 un 5:2).

Veseli septiņi dueļi risinājušies B grupā, kur līderes statusā ar maksimāli iegūtajiem sešiem punktiem divos mačos ierindojas „Airtour”. Tiesa, šī komanda abas pirmās cīņas aizvadīja pret šķietamo grupas pastarīti DUECCI S.R.L, pārspējot to 10:2 un 9:0, tādēļ iecelt „Airtour”, kuras spēlētājs Edgars Mihovičs ar astoņiem rezultatīviem sitieniem ir pirmajā vietā līgā, galveno favorītu statusā pagaidām vēl būtu pārsteidzīgi. Pa vienai uzvarai B apakšgrupā izcīnījušas vēl trīs „blices” – „Ūnija”, „Daugmales Dadzis” un FC „Barcamania-2”, kamēr iepriekš pieminētā DUECCI S.R.L. cietusi sakāves jau trijās spēlēs pēc kārtas.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Aigars Caics
Aigars Caics

(RTU)
36
Jānis Bethers
Jānis Bethers

(Jadberg)
39
Artūrs Ansons
Artūrs Ansons

(RVi)
40

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin