Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Pirmajā līgā iezīmējas līderu kvintets
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 24.11.2009
Aizvadītajā nedēļas nogalē Olimpiskajā sporta centrā (OSC) tika izspēlēta Rīgas telpu futbola Pirmās līgas čempionāta ceturtā kārta, pēc kuras vēl skaidrāk iezīmējās pašreizējais līderu kvintets, bet turnīra vienvadībā izvirzījās Latvijas čempionvienības „Nikars” rezerves komanda „Sportima-Nikars”, kas joprojām cīnās ar simtprocentīgu bilanci.

Kārtas pirmais mačs tika aizvadīts sestdien, un tajā spēkus samēroja „Sportima-Nikars” ar FK „Zep” telpu futbolistiem. Jāpiebilst, ka pēdējie savā iepriekšējā spēlē pret „LSPA/LaSport” ļoti neveiksmīgi izlaida uzvaru no rokām, pie rezultāta 1:0 pašā cīņas izskaņā ielaižot savos vārtos divas bumbas, savukārt „nikarieši” iepriekš ar 3:1 uzveica BSA. Šoreiz intrigai laukumā nebija vietas, jo ar spēles pirmajām minūtēm pārliecinoši notikumu grožus savās rokās turēja „Sportima-Nikars” vīri. Pēc Dmitrija Gurkova septītajā minūtē atklātā rezultāta viņam ar diviem rezultatīviem sitieniem „piebalsoja” arī Andris Kangars, panākot jau 3:0 Latvijas čempiones fārmkluba labā, uz ko „Zep” puslaika noslēgumā atbildēja ar Sergeja Kacēna vārtu guvumu.

Nākamajās 20 minūtēs „Sportima-Nikars” savu pārākumu apliecināja vēl pārliecinošāk, gūstot piecus vārtus, bet ielaižot tikai vienus un svinēja ceturto uzvaru čempionātā ar rezultātu 8:2. Uz to brīdi „nikarieši”, kuri iekrājuši 12 punktus, izvirzījās turnīra vienvadībā, un, kā izrādījās, to saglabāja arī pēc dienu vēlāk notikušajām trim pārējām ceturtās kārtas spēlēm.

Ļoti svarīgus trīs punktus zaudēja „New Project”, kas, spēlējot praktiski bez visiem komandas līderiem, ar 1:4 piekāpās BSA. Ļoti pamanāma bija abu brāļu Konstantīna un Vladislava Golubeckiju, Nikolaja Kočerigina un Romāna Šimanovska prombūtne, kā rezultātā „jaunais projekts” jau pirmajās 14 minūtē pilnībā „salūza” zem sāncenšu spiediena un savos vārtos ielaida četras bezatbildes bumbas, turklāt BSA futbolisti neizmantoja vēl vairākas tiešām teicamas iespējas. Cīņas otrajā puslaikā „New Project” gan nedaudz „pielika” savā sniegumā, taču vairāk par vieniem vārtiem atgūt nespēja un piedzīvoja pirmo neveiksmi šīs sezonas Rīgas čempionātā.

Ieturot klusuma brīdi pirms cīņas sākuma un abu komandu futbolistiem spēlējot ar sēru lentēm ap rokām, mačā starp „LSPA/LaSport” un FC „Nīco” tika godināts 17.novembrī mūžībā aizgājušais ilggadējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) darbinieks un LSPA treneris Anatolijs Ponomarjovs. Viņa bijušajiem audzēkņiem intriģējošā un saspringtā spēles galotnē izdevās noturēt minimālu uzvaru 2:1, kaut arī pēdējās divās minūtēs „Nīco” ar 10 metru sitieniem bija iespēja panākt vismaz izlīdzinājumu, taču gan Aleksandra Utkina, gan Aleksandra Gospodarjova raidījumu atvairīja „studentu” vārtsargs Andis Kārkliņš. Jāpiebilst, ka LSPA šajā sezonā patiešām izcili aizvadījusi spēles galotnes, „izraujot” neizšķirtu cīņā ar BSA (1:1), panākot uzvaru spēlē ar FK „Zep” (divi vārti pēdējā minūtē) un tagad nosargājot 2:1 panākumu arī mačā pret „Nīco”.

Ja „LSPA/LaSport” izšķirīgajos brīžos sportiskā veiksme muguru nepagriež, tad gluži pretējā situācijā atrodas pieredzējusī „Elīza” vienība, kas svētdien piedzīvoja ceturto zaudējumu turnīrā un atkal ar minimālu rezultātu – 3:4. Spēlē pret „Kreiss” „Elīzas” futbolisti vēl trīs minūtes pirms cīņas beigām atradās vadībā ar 3:2, tomēr Marata Dortana un Artjoma Gāršnieka vārti ļāva trīs punktus „paņemt” „kreisiešiem”.

Turnīra tabulā pēc četrām kārtām ar 12 izcīnītiem punktiem vienvadībā nostiprinājusies „Sportima-Nikars”, kurai uz pēdām min pārējās četras vadošā kvinteta dalībnieces – „New Project” ar deviņiem, „LSPA/LaSport” un „Kreiss” ar astoņiem, kā arī BSA ar septiņiem punktiem. Krietni nostāk jau atrodas pastarīšu trio – vienu punktu ieguvusī FC „Nīco” un „Elīza” ar FK „Zep”, kas joprojām cīnās tikai ar zaudējumiem.

Rezultatīvākie līgas spēlētāji ar pieciem vārtiem patlaban ir Vladislavs Golubeckijs („New Project”), Viktors Josifovs („Sportima-Nikars”) un Artjoms Gāršnieks („Kreiss”), savukārt vēl viens „Sportima-Nikars” futbolists Andris Kangars pretinieku vārtsargus pārspējis četras reizes.

Turnīra piektā kārta tiks izspēlēta 29.novembrī, kad plkst.11.30 risināsies kārtas centrālais mačs starp abām līderēm „New Project” un „Sportima-Nikars”. Pirms tam plkst.9.30 „LSPA/LaSport” cīnīsies ar „Elīza” vienību, plkst.10.30 BSA tiksies ar „Kreiss” komandu, savukārt plkst.12.30 FK „Zep” spēkosies ar FC „Nīco”.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Aigars Caics
Aigars Caics

(RTU)
36
Jānis Bethers
Jānis Bethers

(Jadberg)
39
Artūrs Ansons
Artūrs Ansons

(RVi)
40

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin