Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Pirmo neveiksmi piedzīvo „Kreiss” telpu futbolisti
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 8.12.2009
Svētdien Olimpiskajā sporta centrā (OSC) tika aizvadīta Rīgas telpu futbola Pirmās līgas čempionāta sestā kārta, kuras ietvaros pirmo zaudējumu sezonā piedzīvoja viena no galvenajām zelta medaļu pretendentēm „Kreiss” vienība. Savukārt pēc veiksmīgā čempionāta sākuma, kad trīs mačos tika gūti maksimāli iespējamie deviņi punkti, jau trešo spēli pēc kārtas pie panākuma nav spējusi tikt cita favorīte „New Project”.

Kārtas centrālajā mačā laukumā devās līdere „Sportima-Nikars” un tobrīd vēl turnīra kopvērtējumā otrajā pozīcijā esošā „Kreiss” komanda. Šīs spēles uzvaras cena bija čempionāta tabulas līderpozīcija, tādēļ abas pretinieces laukumā „sitās” līdz pēdējam, dueļa laureātu noskaidrojot vien pašā cīņas izskaņā.

„Kreiss” telpu futbolisti spēles gaitā divkārt spēja atspēlēt divu vārtu deficītu pēc nonākšanas iedzinēju lomā ar rezultātu 0:2 un 2:4. Vēl otrā puslaika 35.minūtē, rezultātam esot 4:2 „nikariešu” labā, notikumi laukumā nebūt neliecināja par krasu sportiskā sižeta maiņu, kad otro brīdinājumu, kas automātiski pārvērtās noraidījumā, nopelnīja „Sportima-Nikars” spēlētājs Pāvels Jermiļins, atstājot savu komandu nepatīkamā situācijā – mazākumā un ar pieciem sodiem „bagāžā”.

Šādu notikumu pavērsienu „Kreiss” futbolisti pāris minūšu laikā izmantoja dēļ sāncenšu nopelnītajiem sodiem, kuru rezultātā abus piešķirtos 10 metru sitienus realizēja iepriekšējās kārtas vērtīgākais Pirmās līgas spēlētājs un pēc šī mača ar deviņiem vārtu guvumiem turnīra rezultatīvākā futbolista statusā esošais Artjoms Gāršnieks. Pēdējo vārdu tomēr teica „Sportima-Nikars” vienība, pusotru minūti pirms tiesneša beigu svilpes vārtus gūstot Latvijas čempiones „Nikars” galvenajam trenerim Aleksandram Dibrivnijam un panākot 5:4. Tādējādi pirmo neveiksmi čempionātā piedzīvoja „Kreiss”, zaudējot arī otro pozīciju turnīra tabulā, bet līdere „Sportima-Nikars” savu atrāvienu no tuvākās sāncenses „LSPA/LaSport” palielināja līdz četriem punktiem.

Pacelšanos uz otro pozīciju Rīgas čempionāta tabulā „LSPA/LaSport” vienībai nodrošināja svētdien izcīnītais panākums (5:3) mačā pret „New Project” komandu. Pēdējai šajā cīņā nevarēja palīdzēt divi no līderiem – Vladislavs Golubeckijs, kurš spēli izlaida iepriekšējā cīņā pret „Sportima-Nikars” nopelnītā noraidījuma dēļ, kā arī Nikolajs Kočerigins. „Studenti” laukumā devās teju vai optimālajā virknējumā un parādīja atzīstamu sniegumu, saspringtā cīņā uzveicot vienus no saviem galvenajiem sāncenšiem cīņā par medaļām. Pa diviem vārtiem „LSPA/LaSport” rindās guva Mārtiņš Akmentiņš un Andis Dombrovskis.

Trešo zaudējumu pēdējo četru spēļu laikā piedzīvoja BSA vienība, kas abpusēji līdzvērtīgā cīņā pēdējā minūtē ielaistu vārtu dēļ ar minimālu rezultātu 0:1 piekāpās FC „Nīco” vīriem. Uzvaru nesošo sitienu BSA vārtos raidīja viens no FC „Nīco” līderiem Aleksandrs Utkins, palīdzēdams komandai gūt jau otro uzvaru pēc kārtas Pirmās līgas čempionātā.

Punkti uz pusēm tika dalīti turnīra pastarīšu duelī, kur spēkus samēroja „Elīza” un FK „Zep”. Mača 8.minūtē „Elīza” izvirzījās vadībā pēc Sergeja Šutova rezultatīva sitiena, savukārt jau minūti vēlāk Sergejs Ņikankins atjaunoja spēlē līdzsvaru. Šāds rezultāts -1:1 – uz tablo palika līdz tiesneša beigu svilpei, ļaujot FK „Zep” futbolistiem iegūt pirmo punktu turnīrā.

Sacensību kopvērtējumā pirmajā vietā ar 16 punktiem nostiprinājās „Sportima-Nikars” vienība, bet uz otro vietu pacēlās „LSPA/LaSport” ar 12 punktiem. Turpat netālu atrodas arī divas nākamās komandas „Kreiss” (11 punkti) un „New Project” (10), savukārt attiecīgi piektajā un sestajā pozīcijā ar septiņiem punktiem ierindojas FC „Nīco” un BSA. „Elīza” komandas kontā patlaban divi, bet FK „Zep” futbolistu rēķinā viens punkts.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā līderpozīciju joprojām saglabā „Kreiss” pārstāvis Gāršnieks ar deviņiem gūtiem vārtiem, septiņi vārti Viktoram Josifovam no „Sportima-Nikars”, bet piecas reizes pretinieku vārtsargus sarūgtinājuši uzreiz četri futbolisti – Andis Dombrovskis („LSPA/LaSport”), Vladislavs Golubeckijs („New Project”), Aleksandrs Utkins (FC „Nīco”) un Dmitrijs Gurkovs („Sportima-Nikars”).

Turnīra pirmā riņķa pēdējā kārta risināsies 12.decembrī. Plkst.11 centrālās spēles ietvaros laukumā dosies abas pašreizējās līderes „LSPA/LaSport” un „Sportima-Nikars”, bet uzreiz pēc tam plkst.12 spēkus samēros divas nākamās pašreiz spēcīgākās vienības „Kreiss” un „New Project”. Pašā rīta agrumā pirms šiem abiem dueļiem plkst.10 cīnīsies BSA un FK „Zep”, bet dienas noslēdzošajā mačā plkst.13 tiksies FC „Nīco” un „Elīza”.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Antons Sčelkuns
Antons Sčelkuns

(FK Alliance)
33
Andrejs Krilovs
Andrejs Krilovs

(Ulbroka)
36
Mihails Gutmans
Mihails Gutmans

(FC Barcamania)
36
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(Elīza)
37
Ritvars Zēmelis
Ritvars Zēmelis

(FK Reāls)
46

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin