Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Telpu futbola flagmaņu duelī triumfē „Nikars”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 15.12.2009
Nedēļas nogalē Rīgas Olimpiskā Sporta centra (OSC) telpās tika aizvadītas divas šī gada pēdējās Latvijas telpu futbola čempionāta kārtas, pēc kuru izspēlēšanas arī noslēdzās turnīra pirmais aplis. Līderes statusu saglabāja pašreizējā titula īpašniece „Nikars”, kas aizraujošā un principiālā cīņā svētdien pieveica savu sīvāko sāncensi „Raba” vienību.

Katra „Nikars” un „Raba” komandu tikšanās ir īpašs notikums Latvijas čempionātā, jo aci pret aci laukumā spēkus samēro pašmāju vadošie telpu futbola flagmaņi, kas līdz šim katrs pa divām reizēm ieguvis valsts spēcīgākā kluba statusu. Svētdienas dueli abas sāncenses sagaidīja ar krasi pretējām iepriekšējā dienā gūtām emocijām.

„Nikars” pirmā riņķa priekšpēdējās astotās kārtas ietvaros cīnījās ar SK „Monarhs” komandu un svinēja uzvaru ar 8:2. Kaut arī rezultāta starpība šķiet graujoša, spēles gaitā „Monarhs” no sev nelabvēlīgā 0:3 prata panākt 2:3, pateicoties diviem Oļega Aļohina vārtu guvumiem, un šāds slidens „Nikars” pārsvars turējās līdz otrā puslaika vidum, kad tomēr „Monarhs” vīri salūza zem favorītu spiediena. Pieci bezatbildes vārti piecu minūšu laikā bija pietiekams arguments trenera Aleksandra Dibrivnija vadītās komandas bezierunu panākuma gūšanai.

Atšķirībā no konkurentiem „Raba” pirms svētdienas supercīņas savu punktu bagāžu nespēja papildināt ne par mata tiesu. Artūra Šketova padotie futbolisti piedzīvoja „klupienu” spēlē pret pieredzējušo RTU vienību, ievērojami sarežģījot savas izredzes iegūt vērtīgākā cēlmetāla godalgas šajā sezonā. RTU komanda, kas šo maču aizvadīja bez Gata Rožkalna un vēl vairākiem ierastajiem sastāva spēlētājiem, iepriekš ar „Raba” pēdējo trīs gadu laikā bija tikusies desmit reizes un visās cīņās atzinusi kapitulāciju sāncenšu priekšā. 11.piegājienā vārtsarga Jāņa Skābarda meistarība un spēlētāju disciplinētais sniegums ļāva trenera Vadima Arakčejeva vadītajai komandai beidzot ieviest korekcijas šajā neveiksmīgajā statistikā.

„Raba” mača gaitā vadību saglabāja tikai četras minūtes. Pirmā puslaika sākumā Dmitrijs Kručeks pēc lieliskas Maksima Seņa piespēles neatstāja Skābardim ne mazākās cerības, atklājot spēles rezultātu, taču pēc neilga laika Emīls Muižnieks panāca izlīdzinājumu. Cīņas 15.minūtē Dainis Kovals jau izvirzīja vadībā „studentus”. Spēles turpinājumā RTU aizgāja aizsardzībā, atbildot ar bīstamiem pretuzbrukumiem, un šāda taktika pilnībā attaisnojās. „Raba” futbolisti daudz vairāk kontrolēja bumbu, taču viņu veidotajām kombinācijām pietrūka noslēdzošā sitiena. Vēl vairāk – pērn Latvijas trešā spēcīgākā komanda nonāca zaudētāju lomā pat ar trīs vārtu deficītu (1:4), uz ko gan Andrejs Šustrovs mača izskaņā ar vienu precīzu sitienu spēja atbildēt. Līdzīgi kā turnīra pastarīte ISMA pirms divām nedēļām uzveica „Nikars” vienību šoreiz par pārsteigumu parūpējās RTU vīri, uzvarot otru sacensību galveno favorīti.

Jau pirms svētdienas superdueļa bija skaidrs, ka „Raba” zaudējuma gadījumā ievērojami sarežģīs savas iespējas cīnīties par šīs sezonas zelta godalgām, jo „Nikars” pārsvars pār principiālo sāncensi tādā gadījumā pieaugtu līdz sešu punktu apjomam, kur ar uzvaru otrā apļa atbildes cīņā varētu izrādīties par maz. Trenera Šketova komanda darīja visu iespējamo trīs punktu iegūšanai, tomēr ar to šoreiz izrādījās par maz.

Stāvgrūdām piepildītā OSC sporta halle svētdienas pēcpusdienā nesagaidīja vārtu birumiem bagātu spēli, taču cīņas iekšējais sasprindzinājums un abu komandu spēlētāju simtprocentīgā pašatdeve laukumā neļāva skatītājiem garlaikoties ne uz brīdi. Pirmajās septiņās minūtēs simtprocentīgu vārtu gūšanas iespēju praktiski nebija ne vienai, ne otrai vienībai, savukārt drīz pēc tam tuvu rezultāta atklāšanai bija „Raba” – Dmitrijs Jakovļevs labajā flangā pavisam nedaudz nokavēja pēc partnera izdarītās piespēles šķērsām „Nikars” soda laukumam.

Cīņas desmitajā minūtē uzgavilēt varēja tribīnēs esošais „Nikars” fanu pulks. Aizbēgdams no sava sedzēja pa labo malu, precīzu piespēli vārtu priekšā esošajam Ilja Afanasjevam izdarīja Aleksejs Baranovs, un čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ar nekļūdīgu sitienu pārspēja vārtsargu Aigaru Bondaru.

Vārtu guvumu nesošās piespēles autoram puslaika turpinājumā pašam bija divas iespējas palielināt „Nikars” pārsvaru, tomēr šoreiz abpusējā duelī pārāks izrādījās Bondars. „Raba” futbolistiem reālākā iespēja izlīdzināt rezultātu radās 18.minūtē, kad pēc Igora Avanesova raidījuma „Nikars” vārtsarga Dmitrija Dobrovoļska atsisto bumbu no teicamas pozīcijas gandrīz tukšajos vārtos nespēja raidīt Andrejs Šustrovs.

Pēc atgriešanās no atpūtas cīņas ritējums laukumā īpaši nemainījās. Vārtu gūšanas momentu abām pretiniecēm joprojām nebija daudz, taču ik pa brīdim pēkšņi draudi radās te Bondara, te Dobrovoļska sargātā „cietokšņa” tuvumā. Teicamu iespēju 25.minūtē nerealizēja „Raba” spēlētājs Dmitrijs Zabarovskis, pēc kura atkārtotā sitiena bumba aizlidoja nedaudz secen „Nikars” vienības tālo vārtu stabam. Savukārt Latvijas čempiones rindās tuvu vārtu guvumam divkārt bija Igors Tolkačs, kā arī Baranovs.

Cīņas 32.minūtē „Nikars” dubultoja pārsvaru – Jevgēņijs Matrjoņins precīzi izmeta bumbu cauri „Raba” aizsargiem tieši Baranovam pa sitienam, un pēdējais otro reizi mačā lika kapitulēt Bondaram. Līdz ar šo vārtu gūšanu trenera Aleksandra Dibrivnija padotie spēra platu soli kāroto trīs punktu izcīnīšanā, un atlikušajā laika periodā, kā izrādījās, „Raba” tā arī nespēja neko ievērības cienīgu paveikt pretinieku vārtu tuvumā.

Neliels cerību stariņš „Raba” telpu futbolistiem pavīdēja 34.minūtē, kad Latvijas čempione sasniedza piecu sodu limitu, taču izmēģināt laimi no desmit metru sitiena atzīmes „rabiešiem” nebija lemts – „Nikars” ļoti akurāti un disciplinēti prata saturēt aizsardzību un tuvāk bija trešo vārtu gūšanai, nekā pirmo ielaišanai. Vēlamos augļus „Raba” komandai nedeva arī vārtsarga nomaiņa pret piekto laukuma spēlētāju – bumbu pieturēt Šketova padotajiem futbolistiem izdevās epizodiski, un arī tas notika laukuma centra rajonā. Saasināt spēli pretinieku soda laukumā viņi neprata, kā rezultātā Latvijas telpu futbola flagmaņu cīņa noslēdzās ar „Nikars” vienības likumsakarīgu triumfu.

Nedēļas nogali ar maksimāli iespējamo sešu punktu iegūšanu noslēdza tuvākā „Nikars” sekotāja kopvērtējumā „Jūrmala”, kas ar rezultātu 8:4 pieveica Ventspils komandu FK VTO, bet ar 6:1 lika kapitulēt FC „Raita” vienībai. Cīņā pret ventspilniekiem trīs vārtus „Jūrmala” labā guva Konstantīns Macions, savukārt mačā pret „Raita” divi rezultatīvi sitieni jūrmalnieku labā padevās Ērikam Pelcim, Ruslanam Selezņovam un Andrejam Ņikitinam.

Atskatoties uz komandu iespēto šajā nedēļas nogalē, noteikti jāatzīmē „TSI Futsal Team” komandas pirmā izcīnītā uzvara Latvijas čempionāta ietvaros mačā pret ISMA vienību. Panākumu TSI nodrošināja divi pirmā puslaika izskaņā gūtie Aleksandra Gubina un Borisa Bogdaškina vārti. Jāizceļ arī Ventspils komandas FK VTO otrais panākums turnīrā pret SK „Monarhs” (4:1), kā rezultātā kurzemnieki čempionāta kopvērtējumā pacēlās uz septīto pozīciju. Trīs vārtus „Ventspils” labā guva Vladimirs Kopča.

Pēc pirmā Latvijas čempionāta apļa līderpozīciju, kā jau minēts, saglabāja pašreizējā titula īpašniece „Nikars”, kurai ir 21 punkts. Par diviem punktiem mazāk ir „Jūrmala” vienībai, bet par sešiem – „Raba”, savukārt attiecīgi ceturto un piekto vietu ieņem RTU (14 punkti) un „Raita” (12) vienības. Ar deviņiem punktiem sestajā pozīcijā ierindojas SK „Monarhs”, septiņi punkti ir FK VTO rīcībā, savukārt četrus punktus iekrājušas pastarītes „TSI Futsal Team” un ISMA.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirmo vietu joprojām ieņem „Nikars” pārstāvis Ilja Afanasjevs ar 11 vārtu guvumiem, desmit precīzi sitieni pašlaik ir Ērikam Pelcim no „Jūrmala” komandas, savukārt deviņus vārtus līdz šim guvuši trīs telpu futbolisti – Dmitrijs Zolotarjovs („Nikars”), Jurijs Sokolovs („Raita”) un Vladimirs Kopča (FK VTO).

Pēc svētku pārtraukuma Latvijas čempionāts atsāksies 10.janvārī.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Aigars Caics
Aigars Caics

(RTU)
36
Jānis Bethers
Jānis Bethers

(Jadberg)
39
Artūrs Ansons
Artūrs Ansons

(RVi)
40

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin