Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Iezīmējas pirmie medaļu pretendenti
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 13.1.2010
Teju vai finiša taisnē iegājušas Rīgas telpu futbola čempionāta trīs zemāko līgu pirmā posma sacensības, un arvien skaidrāk iezīmējas to komandu loks, kas šajā pavasarī dalīs savā starpā godalgas Otrajā, Trešajā un Ceturtajā līgā. Atsevišķās grupās sportiskais sižets jau ir gandrīz sasniedzis savu atrisinājumu, kamēr citās visi galvenie notikumi vēl tikai priekšā. Katrā ziņā vairumam komandu janvāra pēdējās nedēļas un februāra pats sākums būs pats "karstākais" sezonas posms, pirms priekšā gaidāmā otrā etapa, kur jau risināsies cīņa par medaļām.

No 42 Rīgas čempionāta zemākajās līgās spēlējošajām komandām viena – "Marshal" FC – pirmo posmu jau ir pabeigusi, kamēr visām pārējām turnīra dalībniecēm vismaz viens mačs vēl jāaizvada. Kā jau vēstījām iepriekš, vadoties no pirmā posma rezultātiem, nākamajā etapā, kas ilgs orientējoši no 15.februāra līdz 31.martam, komandas izspēlēs no pirmās līdz sestajai vietai, kā arī no septītās līdz pēdējai pozīcijai.

Līderpozīciju zaudē "Remus"; medaļu sadalei "piesakās" Ķekava

Rīgas čempionāta Otrās līgas A apakšgrupā iepriekšējo trīs nedēļu laika periodā notikusi līderu maiņa – vēl nesen pirmajā vietā esošā "Remus" atkritusi uz trešo pozīciju, priekšā palaižot "RigaPartyBus" un sacensību organizatoru atbalstīto "TUC/FTA" komandu. Pēc spožā sezonas starta, kad "remusieši" triumfēja četras spēles pēc kārtas, pēdējos piecos mačos komanda spējusi iegūt trīs punktus tikai vienu reizi – 22.decembra cīņā pret "TUC/FTA" (2:0). Abos pirmajos šī gada mačos "Remus" izbraukumā cieta neveiksmes, piekāpjoties gan Vangažu "Madikena" vienībai (4:5), kur trīs vārtus vangažnieku labā guva Aleksejs Šabala, gan arī "RigaPartyBus" komandai (1:3). Jāpiebilst, ka "Remus" ne reizi šosezon nav zaudējusi savā laukumā, savukārt kapitulējusi visās izbraukuma cīņās.

Ļoti veiksmīgs gads, tostarp, sācies jau minētajai "RigaPartyBus", kas uzvarējusi jau trīs mačus pēc kārtas, pārspējot "RVi" (7:2), Baldones "Brigmu" (3:2) un "Remus" (3:1). Savukārt "TUC/FTA" pēc trīs neuzvarētu spēļu sērijas šonedēļ beidzot guva panākumu, ar 6:4 pieveicot šosezon pavisam neveiksmīgi spēlējošo "Ulbroku".

Uz pirmajām trim vietām, kas garantēs iespēju otrajā etapā cīnīties medaļām, A apakšgrupā reāli pretendē četras vienības – līderei "RigaPartyBus" šobrīd ir 20 punkti un viena spēle rezervē, otrajā pozīcijā esošajai "TUC/FTA" iekrāti 17 punkti un palicis aizvadīt vēl trīs cīņas. Turpat blakus atrodas "Remus" ar 16 un "Madikena" ar 15 punktiem – šīm vienībām vēl nāksies laukumā iziet attiecīgi trīs un četras reizes, turklāt "Remus" visas atlikušās spēles aizvadīs izbraukumā, kur, kā jau minēts, komanda šosezon cīnās ne pārāk veiksmīgi. Teorētiski iespējama, bet maz ticama ir "RVi" (12 punkti) un "Brigma Baldone" (7) iekļūšana trijniekā, kamēr piecus punktus izcīnījusī "Ulbroka" diezin vai spēs pakāpties augstāk par pašreiz ieņemto pēdējo septīto vai sesto pozīciju.

Savukārt Rīgas čempionāta Otrās līgas B apakšgrupā viena no veiksmīgā trio dalībniecēm jau noskaidrota. Par to kļuvusi "Ķekavas novads/AXA" komanda, kas no deviņām spēlēm uzvarējusi septiņas un pašreizējā brīdī jau ir punktu ziņā neaizsniedzama ceturtajā vietā esošajai Ogres "Dinamo". Tuvu vietas saglabāšanai trijniekā ir arī pašreiz otrajā pozīcijā esošā "Jaunolaine", kas septiņās spēlēs triumfējusi piecas reizes, tostarp savā laukumā uzvarot (9:4), bet izbraukumā piekāpjoties (4:11) Ķekavas komandai. Jaunolainiešus no otrās vietas var "izbīdīt" gan trešajā vietā esošā "Reāls", kas atpaliek par trim punktiem, gan piektās pozīcijas īpašniece "Medical Group Dens", kas Jaunolaines komandai zaudē deviņus punktus. Tiesa, "Dens" vienībai šādā gadījumā būtu jāuzvar gandrīz visās atlikušajās četrās cīņās, kas pie pašreizējā komandas pieticīgā snieguma nešķiet ticams scenārijs.

Visticamāk, ka trešo vietu B grupā izcīnīs "Reāls" vienība, kura par pieciem punktiem apsteidz pozīciju zemāk esošo "Dinamo", bet par trim punktiem atpaliek no "Jaunolaines". Ogres komandai atlikušas divas spēles, bet "Reālam" trīs, tādēļ iegūstot pat vienu uzvaru, pēdējie būs garantējuši vietu trijniekā. Teorētiski uz trešo vietu var pakāpties arī piektajā pozīcijā ar sešiem punktiem esošā "Medical Group Dens", kurai atlikušas četras spēles, taču tad tai būtu jāuzvar gandrīz visās atlikušajās cīņās, kas pie pašreizējā komandas pieticīgā snieguma nešķiet ticams scenārijs. Savukārt "ISMA-2", kas ar četriem punktiem ieņem noslēdzošo pozīciju grupā, ne uz ko augstu pretendēt vairs nevar.

Otrās līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī joprojām atrodas "Jaunolaines" komandas pārstāvis Dmitrijs Plukaitis, kura rēķinā ir 19 precīzi sitieni. Viņa tuvākie sekotāji ir "Ķekavas novads/AXA" futbolisti Kristaps Dišlers ar 18 un Aleksejs Nosikovs ar 16 vārtu guvumiem.

Trešā līga – visneprognozējamākā!

Vissamezglotākā situācija joprojām ir abās Trešās līgas apakšgrupās, jo pretendēt uz vietu labāko trijniekā vēl aizvien var gandrīz visas šeit startējošās komandas, atskaitot vien dažas pastarītes.

Sportiskās intrigas ziņā grūti laikam būtu iedomāties vēl nokaitētāku atmosfēru par to, kāda patlaban valda Trešās līgas A apakšgrupā. Sešas vadošās komandas, no kurām katrai ir vismaz vēl divas spēles rezervē, kopvērtējuma tabulā izkārtojušas triju punktu intervālā. Turklāt aiz līderes "Arsenal", kurai ir 17 punkti, visām piecām sekojošajām vienībām – "Jadberg", "Umbro Team", FK "Kadaga", "Avant" un "Lerona" – ir pilnīgi vienāds punktu skaits, proti, 14. Tādējādi jau tagad ir skaidrs, ka liela nozīme būs katram nākošajam mačam, un sava veida priekšrocība cīņā par augstāku vietu grupā varētu būt tām vienībām, kurām vēl jāspēlē pret pastarīti "Grifs AG", kas visās astoņās līdzšinējās cīņās cietusi tikai neveiksmes. "Lerona" šajā ziņā ir labākajā situācijā, jo pret pēdējās vietas īpašnieci aizvadīs divus mačus, savukārt pa reizei pret "Grifs AG" vienību vēl cīnīsies "Avant" un pērnās sezonas Ceturtās līgas čempione "Umbro Team".

Savukārt Trešās līgas B grupā tuvu pirmās vietas nodrošināšanai ir "Rīgas Satiksme", kurai atliek gūt panākumu divās no trim atlikušajām spēlēm, lai līderpozīciju saglabātu. Uz atlikušajām divām vakancēm pretendē trīs komandas – FC "Fan" (19 punkti), "Stingrs Pamats" (16) un "Pārdaugava" (16), un, visticamāk, trešo vietu savā starpā sadalīs FC "Fan" un "Pārdaugava", kurām atlicis aizvadīt katrai pa vienai spēlei. Turpretī "Stingrs Pamats" telpu futbolistiem, kas ir galvenie pretendenti uz vismaz otrās vietas iegūšanu, rezervē vēl četri mači un visi pret abām tabulas lejasgala komandām – RTO, kurai ir deviņi punkti, un "Barcamania" (3 punkti). Jāpiebilst, ka notikumu gaitu vairs nevar ietekmēt "Marshal FC", kas ar izcīnītiem 15 punktiem jau ir beigusi pirmā posma sacensības, un, visticamāk, ierindosies piektajā vai sestajā vietā grupā.

Trešās līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta pirmo pozīciju dala Normunds Lasis no "Pārdaugava" komandas un FK "Kadaga" pārstāvis Guntis Gabrāns, kuri guvuši 18 vārtus. 14 reizes bumbu sāncenšu vārtos raidījis B grupas līderes "Rīgas Satiksmes" futbolists Aleksejs Gavrikovs.

Favorītu aprises gandrīz skaidras

Rīgas čempionāta Ceturtajā līgā simtprocentīgi droša par vietu labāko trijniekā var būt "Airtour" vienība. Tāpat visnotaļ skaidri iezīmējušās arī pārējās pretendentes uz šīm kārotajām vakancēm.

A grupā tikai liela neveiksme var liegt piedalīties otrā etapa cīņā par medaļām abām līderēm ILGA NP un "Strong", kurām ir attiecīgi 26 un 25 punkti, bet rezervē vēl četras cīņas. Trešajā pozīcijā ar 21 punktu un vēl diviem atlikušiem mačiem atrodas "Husqvarna-PartyBus", kura ceturtajā vietā esošo "Banku augstskolu" apsteidz par astoņiem, bet piekto un sesto pozīciju pašreiz ieņemošās "Ranners/Gludi LM" un "Lerona 2" – par deviņiem punktiem. Salīdzinot ar divām pirmajām konkurentēm, "Husqvarna-PartyBus" ir jāaizvada mazāk spēļu, taču trešo vietu atkarot jebkurai no sāncensēm būs pietiekoši grūts uzdevums.

Savukārt B apakšgrupā pirmajā vietā ar 23 punktiem atrodas "Airtour", kura zemāk par trešo pozīciju vairs nevar nokrist, ar 18 punktiem otro pozīciju ieņem Daugmales "Dadzis", bet ar 17 punktiem kā trešā ir "Ūnija". Ņemot vērā faktu, ka "Ūnija" vienībai vēl rezervē ir piecas spēles un šī komanda ne reizi pagaidām nav zaudējusi, ļoti ticams, ka tā saglabās vietu trijniekā līdzīgi kā "Airtour", kurai priekšā vēl divi mači. Daugmales liktenis varētu izšķirties vienā no nākamajiem mačiem pret komandu "Draugi", kas no daugmaliešiem atpaliek par pieciem punktiem.

Līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 20 gūtajiem vārtiem ir Edgars Mihovičs no "Airtour", kurš pēc Jaunā gada pārgāja uz Latvijas čempionāta komandu SK "Monarhs", 14 vārti Agnim Pūpolam (Daugmales "Dadzis") savukārt 13 reizes ar precīziem sitieniem izcēlušies Guntis Zvīgulis ("Draugi"), Aleksandrs Čapulis ("Airtour") un Leonīds Šafīrs (FC "Barcamania-2").
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Antons Sčelkuns
Antons Sčelkuns

(FK Alliance)
33
Andrejs Krilovs
Andrejs Krilovs

(Ulbroka)
36
Mihails Gutmans
Mihails Gutmans

(FC Barcamania)
36
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(Elīza)
37
Ritvars Zēmelis
Ritvars Zēmelis

(FK Reāls)
46

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin