Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Turpinās „Nīco” uzvaru sērija; pirmo neveiksmi cieš „LSPA/LaSport”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 25.1.2010
Svētdien Olimpiskajā sporta centrā (OSC) tika aizvadīta Rīgas telpu futbola čempionāta Pirmās līgas desmitās kārtas izspēle, pēc kuras savu uzvaru sēriju līdz sešām pagarināja FC „Nīco”, savukārt pirmo neveiksmi turnīra ietvaros cieta „LSPA/LaSport” vienība. Sacensību kopvērtējumā līderu duets nu jau kļuvis par trio, jo LSPA un „Sportima-Nikars” komandām pievienojusies šogad ļoti pārliecinoši spēlējošā „Nīco”.

Pēc vājā sezonas sākumā, kad FC „Nīco” pirmajās četrās spēlēs piedzīvoja trīs zaudējumus un vienu reizi cīnījās neizšķirti, komanda ir ievērojami progresējusi, pakāpeniski arvien vairāk uzņemot apgriezienus līdz ar čempionāta izšķirošo maču tuvošanos. Aizvadītajā svētdienā „Nīco” vīri sasniedza šīs sezonas Pirmās līgas garāko uzvaru sēriju, palielinot pēc kārtas izcīnīto panākumu skaitu līdz sešiem. Par kārtējiem šīs komandas „upuriem” kļuva sastāva ziņā novājinātā „Kreiss”, kas zaudēja jau trešo cīņu no vietas, ievērojami sarežģījot savas izredzes pacīnīties par sacensību vērtīgākā kaluma godalgām.

Jau pirmajā puslaikā „Nīco” sāncenšu vārtos raidīja trīs bezatbildes bumbas un tikpat pārliecinoši darbojās arī mača turpinājumā, šo veiksmīgi iegūto pārsvaru saglabājot. „Kreiss” spēlētāja Aleksandra Fedotova vieni atspēlētie vārti otrā puslaika vidū, pēc kuriem „Nīco” pārsvars tika samazināts no 0:4 līdz 1:4, tālāku turpinājumu nerada, un savu sesto panākumu pēc kārtas svinēja „Nīco”, punktu ziņā noķerot abas līderes turnīra kopvērtējumā – „LSPA/LaSport” un „Sportima-Nikars”.

Tikmēr citā 10.kārtas mačā pārtrūka šīs sezonas garākā nezaudēto spēļu sērija, kuru iepriekš sekmīgi bija izdevies īstenot LSPA vienībai. Spēlē pret sacensību tabulas lejasgala komandu FK „Zep” „studenti” ne tuvu neparādīja savu labāko sniegumu, uz kā fona „Zep” futbolisti, darbojoties ar maksimālu pašatdevi teju vai katrā spēles epizodē, izcīnīja pelnītu panākumu 3:1. Ar diviem vārtu guvumiem šoreiz izcēlās Vadims Brižaņs, bet LSPA savus vienīgos vārtus guva tikai dažās sekundes pirms tiesneša beigu svilpes, kad precīzs bija vienības uzbrukuma līderis Andis Dombrovskis.

Pārdzīvot rūgtuma mieles „LSPA/LaSport” šoreiz nenācās vienatnē, jo sāpīgu neveiksmi cieta arī tās sīvākā konkurente „Sportima-Nikars”. Latvijas čempiones fārmklubs, neraugoties uz trīs cilvēku pastiprinājumu no pamatkomandas (Pāvels Jermilins, Sergejs Zolotuhins un Dmitrijs Prohorovs), piedzīvoja zaudējumu 4:6 mačā ar BSA, tādējādi palaižot garām iespēju pārņemt Rīgas čempionāta Pirmās līgas vienvadību. Pavisam neveiksmīgs „Sportima-Nikars” futbolistiem izvērtās pirmais puslaiks, kas tika noslēgts ar trīs vārtu deficītu 1:4. Šī mača favorīti atmodās tikai pašā spēles izskaņā, kad no nelabvēlīgā 1:5 dažu minūšu laikā samazināja BSA pārsvaru līdz 3:5, tomēr panākt vismaz izlīdzinājumu viņiem neizdevās. Divus vārtus BSA labā guva Artjoms Voroņins, kamēr zaudētājiem divi sekmīgi sitieni vārtu četrstūrī P.Jermilina kontā.

Vēl vienā turnīra cīņā kārtējo zaudējumu piedzīvoja pastarīte „Elīza”, kas ar 2:8 kapitulēja „New Project” priekšā. Trīs vārtus uzvarētājiem guva Romāns Šimanovskis, bet pa diviem – Vladislavs Golubeckijs un Ruslans Ahmetovs. Pateicoties šim panākumam, „New Project” beidzot pārtrauca sešu neuzvarēto maču sēriju, savukārt „Elīza” joprojām ir vienīgā Pirmās līgas dalībniece, kas ne reizi nav spējusi atņemt sāncenšiem trīs punktus.

Turnīra tabulā intriga ir vēl vairāk pieņēmusies spēkā, jo līderu duets nu kļuvis par trio. Pateicoties „LSPA/LaSport” un „Sportima-Nikars” zaudējumiem, punktu ziņā šīs komandas noķēra FC „Nīco”, un tagad visām trim vadošajām vienībām ir 19 punkti. Pilnīgi vienāds punktu skaits – 14 – ir arī nākamajam trio, kurā ietilpst „New Project”, „Kreiss” un BSA, savukārt FK „Zep” iekrājuši 11 punktus. Jau četras kārtas pirms turnīra beigām ir skaidrs, ka tikai veiksmīgas apstākļu sakritības rezultātā no pēdējās astotās vietas var izglābties „Elīza”, kurai joprojām ir tikai divi punkti.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar 11 gūtiem vārtiem līderi ir Aleksandrs Utkins („Nīco”) un Artjoms Gāršnieks („Kreiss”), savukārt desmit rezultatīvi sitieni šobrīd „LSPA/LaSport” pārstāvja A.Dombrovska kontā.

Pirmās līgas turnīra nākamā kārta tiks aizvadīta 31.janvārī, un tās centrāla spēle neapšaubāmi būs plkst.18 paredzētā FC „Nīco” un „LSPA/LaSport” savstarpējā tikšanās. Jāpiebilst, ka LSPA ir vienīgā komanda, kura FC „Nīco” vienībai šīs sezonas ietvaros vēl ne reizi nav zaudējusi.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Antons Sčelkuns
Antons Sčelkuns

(FK Alliance)
33
Andrejs Krilovs
Andrejs Krilovs

(Ulbroka)
36
Mihails Gutmans
Mihails Gutmans

(FC Barcamania)
36
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(Elīza)
37
Ritvars Zēmelis
Ritvars Zēmelis

(FK Reāls)
46

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin