Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Pilnīga skaidrība tikai Ceturtajā līgā
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 27.1.2010
Pašā noslēguma stadijā šobrīd atrodas pirmā posma sacensības Rīgas telpu futbola čempionāta trīs zemāko līgu ietvaros, un arvien skaidrāka situācija iezīmējusies arī kopvērtējuma tabulās. Ja Otrajā un Trešajā līgā visas tās sešas komandas, kuras nākamajā etapā turpinās cīņu par medaļām, vēl nav līdz galam noskaidrotas, tad Ceturtajā līgā šis sekstets jau ir pilnībā zināms.

Ar 5.februārī paredzēto Otrās līgas B apakšgrupas maču starp „Jaunolaines” un „Medical Group DENS” vienībām sacensību pirmā posma izspēlei tiks pielikts punkts. Savukārt nākamais etaps, kurā komandas sadalīs vietas no pirmajai līdz sestajai, kā arī no septītās līdz pēdējai, risināsies pusotra mēneša garumā – no 15.februāra līdz 31.martam. Tādējādi vismaz nedēļu vai pat divas pēc pirmā posma noslēgšanās turnīra dalībnieces varēs gatavoties un audzēt muskuļus izšķirošajai šīs ziemas telpu futbola notikumu stadijai.

Ārpus borta paliek „Remus”

Nedaudz negaidīti ārpus trīs labāko komandu pulka Otrās līgas A apakšgrupā palika sezonu ļoti apņēmīgi uzsākusī „Remus” komanda, kas no pēdējām septiņām spēlēm spēja uzvarēt tikai vienā, turklāt ne reizi neprata uzveikt sāncenšus viņu laukumā. Šis neveiksmīgais sniegums izbraukumā „remusiešiem” atspēlējās pavisam nelāgā veidā – komanda no grupā trešajā vietā esošās "RigaPartyBus" atpaliek vienu panākuma tiesu jeb trīs punktus, turklāt „Remus” atšķirībā no konkurentiem atlicis vēl mačs janvāra pēdējā dienā pret „Ulbroku”. Tomēr pat uzvara šajā spēlē vairs neļaus „Remus” apsteigt sāncenšus, jo abām komandām ir vienāds gan punktu, gan gūto un zaudēto vārtu skaits, gan arī gūto vārtu skaits savstarpējās spēlēs. Tādējādi kā nākamais rādītājs uzvarētāja noteikšanai tiek skatīts izbraukumā gūto vārtu daudzums, un šeit jau priekšrocība ir „RigaPartyBus” vienībai, kas mājās „Remus” uzveica ar 3:1, bet viesos zaudēja ar 2:4.

Bez „RigaPartyBus” vietu trijniekā, kas ļaus turpināt cīņu par godalgotajām vietām, nodrošinājušas arī „TUC/FTA” un Vangažu „Madikena” vienības, kurām rezervē vēl attiecīgi viena un divas spēles. Tā kā savā starpā šīs pretinieces vairs netiksies, tad jau tagad ir skaidrs, ka liela nozīme no sportiskā viedokļa atlikušajiem mačiem vairs nav, jo uz otro etapu līdzi tiks ņemti vienīgi punkti no vadošo triju komandu savstarpējām cīņām.

Ārpus borta bez „Remus” A grupā palika arī RVi, Baldones „Brigma” un pērnās sezonas Trešās līgas čempione „Ulbroka”, kuras ar B grupas trim neveiksmīgajām „blicēm” sadalīs 7.-13.pozīciju Otrajā līgā.

Tikmēr līgas B apakšgrupā ar 24 punktiem pirmo vietu ir nodrošinājusi „Ķekavas novads/AXA”, savukārt no otrās pozīcijas neviens vairs nevar „izspiest” „Jaunolaines” futbolistus, kuriem ir 18 punkti un divi mači rezervē. Tiesa, arī pirmie jaunolainieši vairs nevar būt, jo viņiem ir sliktāka vārtu attiecība savstarpējos dueļos ar ķekavniekiem (9:4 mājās un 4:11 viesos). Savukārt trešās vietas liktenis izšķirsies „Reāls” un „Medical Group DENS” vienību starpā. Pašlaik „Reālam” ir 12 punkti un palikusi viena spēle, kamēr „Dens” vīri atpaliek par trim punktiem, taču vēl divas reizes dosies laukumā, turklāt viena no tām būs tieši pret „Reālu”. Uz iekļūšanu trijniekā vairs nevar cerēt Ogres „Dinamo”, kurai ir desmit punktu, taču izspēlēti jau visi mači, kā arī noslēdzošajā sestajā pozīcijā pašlaik esošā „ISMA-2” ar septiņiem punktiem un vienu spēli „kabatā”. Tātad atliek tikai viens jautājums – „Reāls” vai „Medical Group Dens”? Ceturtdien, 28.janvārī abas komandas aizvadīs savstarpējo dueli, pēc kura 5.februārī „Dens” vēl cīnīsies ar „Jaunolaini”. Lai izcīnītu trešo vietu, „Dens” komandai izbraukumā „Reālu” ir jāuzvar ar vismaz divu vārtu starpību vai arī ar vienu vārtu handikapu, taču tad pašiem vismaz četras reizes jāpārspēj pretinieku vārtsargs. Kā vēstīts, mačs „Dens” laukumā noslēdzās ar viesu triumfu 4:3.

Ielūkojoties Otrās līgas labāko snaiperu sarakstā, līderu trijnieks divu nedēļu laikā palicis nemainīgs. Ar 21 vārtu guvumu pirmo vietu ieņem „Jaunolaines” pārstāvis Dmitrijs Plukaitis, 20 rezultatīvi sitieni ir ķekavnieka Kristapa Dišlera kontā, bet 17 – viņa komandas biedram Aleksejam Nosikovam.

Pēdējo vakanci sadalīs „Umbro Team” un „Arsenal Riga”

Trešās līgas A apakšgrupā atlicis aizvadīt vairs tikai vienu maču, un tas risināsies jau 28.janvārī, kad „Arsenal Riga” savā mājas zālē uzņems „Jadberg” vienību. Ja pirmie uzvarēs, tad četrām vadošajām komandām būs 23 punkti, un vienas liekās atsijāšanai tiks ņemti vērā savstarpējās spēlēs izcīnītie punkti, kur priekšrocība būs „Lerona” (10 punkti), „Arsenal Riga” (10) un AVANT (9), kamēr „Umbro Team” ar pieciem pret iepriekš minētajām trim vienībām iegūtajiem punktiem paliks kā ceturtā. Tieši tādēļ „Umbro” futbolistiem jācer uz „Jadberg” panākumu vai vismaz neizšķirtu šajā vienīgajā atlikušajā duelī, jo tad viņi kopā ar „Lerona” un AVANT komandām kvalificēsies otrā etapa cīņām par medaļām. Savukārt gan „Jadberg”, gan „Kadagas” komandām, kurām ir 14 punkti, kā arī vienīgajai Trešās līgas dalībniecei, kas cīnās bez punktiem, „Grifs AG” jebkādas iespējas iekļūt trijniekā ir zudušas. Visām šīm komandām nāksies savu spēku apliecināt līgas zemāko pozīciju sadales cīņās.

Trešās līgas B grupā vēl atlikušas divas spēles, taču jau tagad ir pilnīgi precīzi zināms visu komandu izkārtojums kopvērtējuma tabulā no pirmās līdz pat septītajai vietai. Attiecīgi ar 26 un 23 punktiem pirmās divas vietas ieņem „Rīgas Satiksme” un „Stingrs Pamats”, kurām vēl viens mačs priekšā, savukārt kā trešā šīs grupas spēcīgākā vienība otrā etapa medaļu cīņā iesaistīsies FC „Fan”, kurai ir 20 punkti. Jāpiebilst, ka visas šīs trīs komandas iepriekšējā sezonā bija starp labākajām Ceturtajā līgā, tādējādi automātiski nopelnot iespēju šogad startēt līgu augstāk. Turklāt „Stingrs Pamats” un „Rīgas Satiksme” izcīnīja attiecīgi sudraba un bronzas medaļas. Ārpus trijnieka šajā grupā paliks „Pārdaugava” (16 punkti), „Marshal FC” (15), RTO (10) un „Barcamania” (3).

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 19 vārtu guvumiem atrodas Mihails Bobrovs no AVANT un Guntis Gabrāns no „Kadaga” vienības, savukārt 18 reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis „Pārdaugava” komandas futbolists Normunds Lasis.

Ceturtās līgas spēcīgākais sekstets noskaidrots

Ceturtās līgas A un B apakšgrupu ietvaros atlicis pavisam aizvadīt vēl sešas spēles, tomēr trīs labākās komandas no katras grupas zināmas jau tagad. A grupā sāncenšiem punktu ziņā neaizsniedzamas kļuvušas „ILGA NP” (32), „Strong” (31) un „Husqvarna-Partybus” (27), savukārt B grupā trijniekā vietu garantējušas „Airtour” (26), Daugmales „Dadzis” (21) un „Ūnija” (21). Nevienai no pārējām vienībām vairs nav pat teorētisku iespēju šī seksteta sastāvu izjaukt. Kā pēdējā vietu grupas trijniekā aizvadītajā nedēļas nogalē nodrošināja Daugmales „Dadzis” komanda, kas savā laukumā ar 10:5 pārspēja „Ūniju”, tādējādi B apakšgrupā ceturtajā vietā esošie „Draugi” pat panākuma gadījumā noslēdzošajā mačā ceturtdien pret „Ūniju” nespēs daugmaliešus vairs apsteigt.

Līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 20 gūtajiem vārtiem joprojām ir Edgars Mihovičs no "Airtour", kurš pēc Jaunā gada pārgāja uz Latvijas čempionāta komandu SK "Monarhs", bet 19 vārti Agnim Pūpolam (Daugmales "Dadzis") un Pēterim Treijam („Ūnija”).
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Aigars Caics
Aigars Caics

(RTU)
36
Jānis Bethers
Jānis Bethers

(Jadberg)
39
Artūrs Ansons
Artūrs Ansons

(RVi)
40

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin