Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Līderu trijnieks atkal kļūst par duetu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 8.2.2010
Aizvadītajā svētdienā Rīgas telpu futbola čempionāta Pirmajā līgā tika izspēlēta 12.kārta, pēc kuras līderu trijnieks atkal kļuva par duetu. Proti, uzvaras izdevās iegūt „LSPA/LaSport” un „Sportima-Nikars” vienībām, kamēr vēl viena favorīte FC „Nīco” zaudēja punktus, cīnoties neizšķirti 2:2 ar FK „Zep”.

Pirms šīs kārtas Pirmās līgas tabulā jau otro nedēļu pēc kārtas saglabājās trīsvadība, jo visām iepriekš minētajām komandām bija vienāds punktu skaits. Ņemot vērā turnīra straujo tuvošanos noslēgumam, punktus zaudēt svētdien nedrīkstēja atļauties neviena vadošā trio dalībniece, taču sasniegt maksimālo rezultātu un līdz ar to uzlabot izredzes cīņā par čempiona titulu izdevās tikai divām – „LSPA/LaSport” un „Sportima-Nikars”.

Sporta Pedagoģijas akadēmijas komanda spēkojās ar turnīra pastarīti „Elīzu”, kas šajā sezonā ne reizi vēl nebija spējusi gūt panākumu. Jau piektajā minūtē „LSPA/LaSport” uzbrukuma līdera Anda Dombrovska gūtie vārti ļāva vadībā izvirzīties „studentiem”, taču puslaika turpinājumā apņēmīgi iesāktajam cīņas sākumam loģisks turpinājums no favorītu puses nesekoja. Tieši otrādi – vairākas reizes tikai sportiskās veiksmes trūkums un vārtsarga Anda Kārkliņa meistarība liedza „Elīza” futbolistiem panākt izlīdzinājumu, kamēr LSPA pretējā laukuma pusē briesmas sāncenšu vārtiem spēja radīt tikai pēc epizodiskiem A.Dombrovska centieniem.

Cīņas otrajās 20 minūtēs „LSPA/LaSport” ievērojami uzlaboja spēles kvalitāti, sāncenšu vārtos raidot četras bezatbildes bumbas, no kurām divas A.Dombrovska rēķinā, kurš tādējādi šajā mačā sasniedza „hat-trick” rādītāju. LSPA panākums 5:0 ir lielākā kādas komandas „sausā” uzvara visas šīs sezonas ietvaros.

Pie trim punktiem izdevās tikt arī Latvijas čempiones „Nikars” fārmklubam, kas ar 4:1 pārspēja sezonas otrajā pusē pavisam neveiksmīgi spēlējošo „New Project” vienību. No pēdējiem deviņiem mačiem „jaunā projekta” vīri uzvarējuši tikai vienu, turklāt šis panākums tika gūts pret neapšaubāmo pastarīti „Elīzu” (8:3). „Sportima-Nikars” pirmo puslaiku noslēdza ar 2:1 savā labā, bet pēc tam guva vēl divus vārtus, rezultatīvi sitot Dmitrijam Gurkovam, Sergejam Šutovam, kā arī abiem no pamatkomandas pieteiktajiem spēlētājiem Aleksejam Baranovam un Pāvelam Jermilinam.

Tikmēr citā Rīgas čempionāta Pirmās līgas spēlē nozīmīgus punktus zaudēja FC „Nīco”, kas cīnījās neizšķirti ar FK „Zep” vienību. Jāpiebilst, ka „Zep” iepriekšējās divās cīņās atņēma punktus arī pārējām līderēm, uzveicot LSPA (3:1) un slēdzot „miera līgumu” ar „Sportima-Nikars” (3:3). Šoreiz par „Zep” komandas upuri kļuva „Nīco”, kas divas reizes atspēlēja vienu vārtu deficītu (no 0:1 un 1:2), taču iegūt vadību tā arī nespēja, spēlei noslēdzoties 2:2. Abus vārtus „Nīco” labā guva Aleksandrs Utkins, kurš pēc šīs kārtas kopā ar A.Dombrovski no LSPA nostiprinājās rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī. „Nīco” komanda vēl nav zaudējusi cerības pacīnīties par zelta medaļām, taču tās iespējas lielā mērā būs atkarīgas ne tikai no pašu veikuma, bet arī abu priekšā esošo konkurentu snieguma.

Vēl vienā Pirmās līgas cīņā svarīgu uzvaru guva BSA, kas spraigā duelī ar 5:3 uzveica „Kreiss” futbolistus. Pa diviem vārtiem šajā mačā BSA komandai guva Vitālijs Smirnovs un Maksims Selivončiks.

Pirmās līgas kopvērtējumā divas kārtas pirms čempionāta noslēguma cerības uz vērtīgākā kaluma godalgām saglabā četras vadošās komandas. „LSPA/LaSport” un „Sportima/Nikars” patlaban ir 23 punkti, turklāt šīs vienības savā starpā tiksies turnīra pēdējā kārtā. Par diviem punktiem atpaliek „Nīco” (21), bet par trim – BSA (20). Piektajā vietā ar 17 punktiem ierindojas „Kreiss”, kam uz papēžiem min „New Project” ar 14 un FK „Zep” ar 13 punktiem. Savukārt „Elīza” ar diviem punktiem jau pēc iepriekšējās kārtas zaudēja pat teorētiskas izredzes pacelties vismaz uz priekšpēdējo pozīciju.

Rezultatīvākie ar 13 vārtu guvumiem Pirmās līgas čempionātā, kā jau minēts, ir A.Dombrovskis („LSPA/LaSport”) un A.Utkins („Nīco”), bet viņu tuvākais sekotājs ir Artjoms Gāršnieks no „Kreiss” komandas, kurš izcēlies ar 12 rezultatīviem raidījumiem.

Pirmās līgas priekšpēdējā kārta tiks aizvadīta sestdien, 13.februārī. Ļoti nozīmīgs mačs risināsies plkst.20.30, kad cīnīsies BSA un „Nīco”, kurām tālākai cīņai par uzvaru čempionātā derēs tikai un vienīgi uzvara. Tāpat trīs punktus centīsies iegūt abas līderes – „LSPA/LaSport” plkst.19.30 mačā ar „New Project” un „Sportima-Nikars” plkst.18.30 paredzētajā duelī ar „Kreiss”. Kārtu ievadīs abu pēdējo vietu ieņemošo komandu spēle starp FK „Zep” un „Elīza” – šis mačs notiks plkst.17.30.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Dmitrijs Bogdanovs
Dmitrijs Bogdanovs

(LSPA/LaSport)
33
Kirills Jurevics
Kirills Jurevics

(Sportima-Nikars)
37
Edmunds Sniķeris
Edmunds Sniķeris

(Brigma Baldone)
39
Erī Esta
Erī Esta

(RTO)
50

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin