Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Starts tiks dots izšķirošajām cīņām
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 10.2.2010
Nedēļas sākumā pilnībā noslēdzās pirmā posma sacensības Rīgas telpu futbola čempionāta trīs zemāko līgu ietvaros, un patlaban komandas aktīvi plāno kalendāru savām izšķirošajām cīņām ziemas turnīra ietvaros, kurām tiks dots starts jau tuvāko dienu laikā. Sacensību etaps, kurā dalībnieces sadalīs vietas no pirmajai līdz sestajai, kā arī no septītās līdz pēdējai, risināsies aptuveni pusotra mēneša garumā – līdz 31.martam.

Kā jau rakstījām, labākās sešas komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām, Ceturtajā līgā bija zināmas jau pirms divām nedēļām, savukārt pēdējo brīvo vakanču aizpildītājas Otrajā un Trešajā līgā noskaidrojās pavisam nesen. Par tām kļuva attiecīgi „Reāls” un „Arsenal Riga”.

Pēdējo ceļazīmi nopelna „Reāls”

Otrās līgas ietvaros jau iepriekš bija zināmas piecas no sešām spēcīgākajām komandām, savukārt pēdējā ceļazīme uz medaļu etapu tika izcīnīta B apakšgrupā, kur par to cīnījās „Reāls” un „Medical Group DENS”. „Reālam” bija par trim punktiem vairāk nekā minētajiem konkurentiem, un abām komandām 28.janvārī vajadzēja tikties „Reāls” vienības laukumā, kurā „Dens” futbolistiem derēja uzvara vismaz ar divu vārtu starpību, lai iegūtu trešo vietu apakšgrupā. „Reālam” šī bija pēdējā spēle pirmajā posmā, bet viņu sāncenšiem vēl atlika arī 5.februāra duelis izbraukumā ar „Jaunolaini”.

Iespējamā notikumu scenārija varianti bija dažādi, taču dažāda veida kalkulācijas un rēķināšana šoreiz izrādījās lieki. „Reāls” savā laukumā darbojās pārliecinoši, jau pirmās 20 minūtes noslēdzot ar trīs vārtu handikapu – 4:1. Atlikušajā laika periodā „Medical Group DENS” kardināli mainīt spēles ritējumu nespēja, piedzīvojot zaudējumu ar 2:6 (trīs vārti Andrim Čeksteram), kā rezultātā trešo vietu B apakšgrupā nosargāja „Reāls”. Jāpiebilst, ka „Dens” futbolisti neveiksmi cieta arī noslēdzošajā mačā pret „Jaunolaini”, kur atzina bezierunu kapitulāciju ar 2:9.

Tādējādi no B apakšgrupas tālākām cīņām par medaļām kvalificējās abas līderes „Ķekavas novads/AXA” un „Jaunolaine”, kā arī „Reāls”. Šīm komandām cīņā par medaļām otrajā etapā pievienosies veiksmīgākais Otrās līgas A apakšgrupas trio, kura sastāvā ietilpst Vangažu „Madikena”, „TUC/FTA” un „RigaPartyBus”. Visizdevīgākajā situācijā izšķirošo posmu sāks ķekavnieki, kuru bagāžā jau automātiski būs spēlēs pret „Jaunolaini” un „Reālu” iekrātie deviņi punkti. Ar septiņiem punktiem cīņā par godalgām startēs „TUC/FTA”, ar sešiem Vangažu „Madikena” un „Jaunolaine”, ar četriem „RigaPartyBus”, bet ar trim – „Reāls”.

Savukārt vietu sadalījumā no septītās līdz 13.pozīcijai spēkosies „RVi” (12 punkti), „Ulbroka”, „Remus AMR” (abām 8), Ogres „Dinamo” (7), Baldones „Brigma”, „Medical Group DENS” (abām 6) un „ISMA-2” (4).

Rezultatīvākā spēlētāja statusā Otrajā līgā ar 24 vārtiem joprojām atrodas Dmitrijs Plukaitis no „Jaunolaines”, bet 20 vārtus guvis viņa komandas biedrs Aleksandrs Mihailovs un ķekavnieks Kristaps Dišlers.

„Arsenal Riga” uzvar un turpinās medaļu cīņu

Arī Trešajā līgā iepriekš jau bija zināmas piecas no sešām labākajām komandām, un pēdējā brīvā vakance tika sadalīta A apakšgrupā, kur situācija pirms 28.janvārī paredzētās noslēdzošās spēles starp „Arsenal Riga” un „Jadberg” vienībām izvērtās ļoti saspringta. Vietu medaļu etapā jau bija nodrošinājušas „Lerona” un AVANT komandas, savukārt trešā veiksminiece noskaidrojās neklātienes cīņā starp „Arsenal Riga” un „Umbro Team”. Pirmajiem obligāti vajadzēja savā laukumā uzvarēt „Jadberg”, kamēr pērnās sezonas Ceturtās līgas zelta godalgu ieguvējiem „Umbro Team” atlika cerēt, ka „Jadberg” gūs panākumu vai vismaz neizšķirtu.

Kaut arī mača gaitā „Jadberg” divas reizes atspēlēja divu vārtu deficītu (0:2 un 2:4), pēdējo deviņu minūšu laikā mājinieki guva četrus bezatbildes vārtus, triumfējot ar 8:4. Ar „hat-trick” „Arsenal Riga” labā izcēlās Mihails Čeborarjovs un Andrejs Hlusovs. Pēc šīs spēles četrām vadošajām B apakšgrupas komandām bija 23 punkti, un vienas liekās atsijāšanai tiks ņemti vērā savstarpējās spēlēs izcīnītie punkti, kur priekšrocība bija „Lerona” (10 punkti), „Arsenal Riga” (10) un AVANT (9), kamēr „Umbro Team” ar pieciem pret iepriekš minētajām trim vienībām iegūtajiem punktiem palika kā ceturtā.

Tādējādi cīņā par medaļām nākamajā kārtā piedalīsies „Lerona”, „Arsenal Riga” un AVANT, kurām no Trešās līgas A apakšgrupas pievienosies „Rīgas Satiksme”, „Stingrs Pamats” un FC „Fan”. Ar deviņiem punktiem otro etapu sāks „Lerona”, ar astoņiem „Rīgas Satiksme”, ar sešiem „Arsenal Riga”, bet ar četriem – „Stingrs Pamats” un FC „Fan”. Kā pēdējā sestā ar trim punktiem kontā cīņā par godalgotajām pozīcijām iesaistīsies AVANT.

Par 7.-10. vietu Trešajā līgā spēkosies „Umbro Team”, „Pārdaugava”, „Marshal FC” un FK „Kadaga”, bet 11.-14.pozīciju sadalīs „Jadberg”, „RTO”, „Barcamania” un „Grifs AG”.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 19 vārtu guvumiem joprojām atrodas Mihails Bobrovs no AVANT un Guntis Gabrāns no „Kadaga” vienības, savukārt 18 reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis „Pārdaugava” komandas futbolists Normunds Lasis.

Izdevīgākās „starta vietas” „Ūnija”, „Airtour” un „Strong” komandām

Aizvadīto divu pēdējo nedēļu laika periodā kopumā sešas spēles tika aizvadītas Ceturtās līgas A un B apakšgrupu ietvaros, taču veiksmīgākais trio no abām grupām bija zināms jau iepriekš, tādēļ īpašas pārmaiņas turnīra situācijā šie mači vairs nespēja radīt. No minētajām cīņām jāizceļ vienīgi abu A apakšgrupas spēcīgāko komandu „Strong” un „Ilga NP” bezvārtu neizšķirts, kā rezultātā pirmo vietu grupā nosargāja „Strong”.

Cīņu par medaļām no izdevīgākajām „starta vietām” sāks „Ūnija”, „Airtour” un „Strong”, kuru rēķinā septiņi punkti. Ar sešiem punktiem „kabatā” spēkošanos sāks „Ilga NP”, bet attiecīgi ar trim un diviem – Daugmales „Dadzis” un „Husqvarna-Partybus”.

Par 7.-10. pozīciju Ceturtajā līgā cīnīsies „Draugi” „Ranners/Gludi LM” un „Lerona”, kā arī FC „Barcamania 2”. Savukārt 11.-15. vietu sadalīs „Banku Augstskola”, FK „Alliance”, AIVA , FK „S/Mantija” un DUECCI S.R.L.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta līderpozīcijā ar 26 vārtiem izvirzījies Edgars Treijs no „Ūnijas”, savukārt 20 vārti ir viņa komandas biedram Artūram Bērziņam, kā arī Edgaram Mihovičam no „Airtour”, kurš pēc Jaunā gada pārgāja uz Latvijas čempionāta komandu SK "Monarhs”.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Dmitrijs Bogdanovs
Dmitrijs Bogdanovs

(LSPA/LaSport)
33
Kirills Jurevics
Kirills Jurevics

(Sportima-Nikars)
37
Edmunds Sniķeris
Edmunds Sniķeris

(Brigma Baldone)
39
Erī Esta
Erī Esta

(RTO)
50

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin