Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
„Nikars” cīnās neizšķirti ar „Jūrmalu” un saglabā vadību
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 22.2.2010
Iepriekšējā nedēļas nogalē tika izspēlēta 16.no 18 Latvijas telpu futbola čempionāta kārtām, kuras ietvaros spēkus samēroja abas turnīra līderes „Nikars” un „Jūrmala”. Dramatiskā gaisotnē aizvadītā spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2, un divas kārtas pirms sacensību noslēguma labas izredzes trešo reizi pēc kārtas iegūt valsts spēcīgākās komandas titulu saglabāja „Nikars”.

Pirms aizvadītās sestdienas dueļa „Nikars” pārsvars pār jūrmalniekiem bija divi punkti, savukārt trešajā vietā esošā „Raba” no līderes atpalika jau par sešiem punktiem. Uzvaras gadījumā trenera Aleksandra Dibrivnija padotie spēlētāji praktiski nodrošinātu zelta medaļu iegūšanu un arī pie neizšķirta saglabātu stabilas pozīcijas turnīra epilogā. Taču „Jūrmalas” futbolistu uzvara situāciju Latvijas čempionāta kopvērtējumā apgrieztu kājām gaisā, jo atlikušajās divās kārtās, no kurām vienā „Nikaram” jāspēlē ar citu favorīti „Rabu”, pašreizējo titula ieguvēju iespējas izcīnīt vērtīgākā kaluma godalgas tad būtu atkarīgas ne tikai no viņiem pašiem, bet arī no „Jūrmalas” veikuma.

Abu komandu pirmā apļa cīņā pērn decembrī tika fiksēta „Nikars” komandas „sausā” uzvara ar rezultātu 4:0. Favorītu lomā „nikarieši” bija arī sestdien, taču šoreiz viņiem klājās daudz grūtāk un izglābties no trīs punktu zaudēšanas pašreizējie līderi spēja tikai cīņas izskaņā.

Mača pirmais puslaiks priecēja līdzjutējus ar komandu demonstrētu augstas raudzes sniegumu, un labus vārtu gūšanas momentus izveidoja gan viena, gan otra pretiniece. „Jūrmalas” futbolisti laukumā gandrīz ne ar ko nebija sliktāki par saviem titulētajiem sāncenšiem, turklāt puslaika izskaņā izrāvienu vienatnē pret „Nikars” vārtsargu neizmantoja Andrejs Ņikitins.

Jau uzreiz pēc pārtraukuma rezultāts beidzot tika atklāts. Lielisku individuālo meistarību parādīja „Nikars” futbolists Dmitrijs Zolotarjovs, kurš apspēlēja divus sāncenšu aizsargus un precīzi raidīja bumbu pretinieku vārtu augšējā stūrī.

Pēc šāda notikumu pavērsiena jūrmalnieki nebūt neapmulsa. Ar piecu minūšu intervālu divi gūtie Ruslana Selezņova vārti ļāva divas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes vadībā izvirzīties jau „Jūrmalas” spēlētājiem, taču noturēt šo tik svarīgo pārsvaru mačā ar čempioniem viņi nespēja. 38.minūtē pēc veiksmīgi izspēlētas kombinācijas Vadims Atamaņukovs atjaunoja līdzsvaru spēlē, un ar rezultātu 2:2 cīņa arī noslēdzās.

Abu konkurentu slēgtais „miera līgums” palīdzēja punktu atstarpi samazināt trešajā vietā esošajai „Raba” vienībai, kas samērā pārliecinoši ar rezultātu 7:2 sestdien sagrāva SK „Monarhs”. Jau pirmo desmit minūšu laikā „Raba” guva četrus bezatbildes vārtus, tādējādi atrisinot jebkādas neskaidrības par šī mača uzvarētāju. Pa diviem vārtiem trenera Artura Šketova vadītās komandas rindās guva Dmitrijs Jakovļevs un Dmitrijs Zabarovskis.

Tikmēr citā Latvijas čempionāta aizvadītās kārtas mačā jau savu ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja FK VTO vienība, kas Ventspilī ar 3:2 pārspēja ISMA. Ar vārtu guvumiem kurzemnieku rindās izcēlās Vladimirs Kopča, Ivans Jelica un Nikolajs Kozačuks, savukārt „studentiem” abas reizes precīzs bija Romāns Rjabinskis. Pēc šīs uzvaras VTO turnīra tabulā apsteidza „Raitu” un atguva sesto pozīciju, punktu izteiksmes ziņā „noķerot” arī SK „Monarhs” un RTU vienības.

Savukārt vēl vienā čempionāta cīņā jau sesto spēli pēc kārtas pie uzvaras nespēja tikt RTU vīri, kuri šoreiz dalīja punktus uz pusēm (2:2) ar turnīra debitanti „TSI Futsal Team”. Mača gaitā RTU arī atradās iedzinēju lomā ar rezultātu 0:2, un neizšķirtu rezultātu spēja panākt tikai spēles 36.minūtē, kad vārtus guva Edgars Bricis.

Turnīra kopvērtējumā divas kārtas pirms čempionāta beigām līderpozīciju, kā jau minēts, saglabāja „Nikars” ar 35 punktiem. Par diviem punktiem atpaliek „Jūrmala” (33), bet par trijiem – „Raba” (31). Tādējādi „Nikars” jau nākamajā kārtā priekšlaikus var nodrošināt čempiona titulu, ja pārspēs SK „Monarhs” vienību, bet jūrmalnieki piekāpsies FK VTO futbolistiem.

Krietni nostāk no vadošā trio atrodas RTU, SK „Monarhs” un FK VTO, kurām visām ir 19 punkti, savukārt vēl par punktu mazāk ir „Raita” futbolistiem. Pat teorētiski augstāk par priekšpēdējo vai pēdējo vietu nevar vairs pakāpties „TSI Futsal Team” (6) un ISMA (4), kurām atlicis vienīgi savā starpā sadalīt abas noslēdzošās Latvijas čempionāta kopvērtējuma pozīcijas.

Rezultatīvāko spēlētāju vērtējumā ar 17 vārtiem vadību saglabāja„Nikars” futbolists Ilja Afanasjevs, 16 rezultatīvi sitieni ir „Jūrmala” pārstāvim Ērikam Pelcim, bet uz trešo vietu pēc divu vārtu gūšanas mačā ar SK „Monarhs” pacēlās „Raba” pārstāvis Dmitrijs Jakovļevs, kurš kopumā sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis 15 reizes.

Latvijas čempionāta priekšpēdējā kārta tiks aizvadīta 28.februārī.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Dmitrijs Bogdanovs
Dmitrijs Bogdanovs

(LSPA/LaSport)
33
Kirills Jurevics
Kirills Jurevics

(Sportima-Nikars)
37
Edmunds Sniķeris
Edmunds Sniķeris

(Brigma Baldone)
39
Erī Esta
Erī Esta

(RTO)
50

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin