Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Sākusies cīņa par medaļām
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 24.2.2010
Iepriekšējā nedēļā Rīgas telpu futbola čempionāta trīs zemāko līgu ietvaros sākās šīs sezonas izšķirošie notikumi jeb otrais posms, kurā komandas sadalīs savā starpā pilnīgi visas vietas, sākot no pirmās līdz pat pēdējai. Bezkompromisa spēkošanās turnīra svarīgākajā fāzē risināsies līdz pat marta pēdējai dienai, kad uzzināsim zelta medaļu laureātus Otrajā, Trešajā un Ceturtajā līgā.

Jāatgādina, ka katrā no līgām cīņu par godalgotajām vietām turpina labākās sešas vienības, bet pārējās noskaidros atlikušo pozīciju sadalījumu, līdzi ņemot pirmās kārtas savstarpējos spēļu rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm.

„TUC/FTA” sāk pārliecinoši

Otrās līgas spēcīgāko vienību sekstetā pusotras nedēļas laikā tika aizvadītas pirmās trīs spēles, un visas no tām ritēja ar „TUC/FTA” vienības piedalīšanos. Sacensību organizatoru atbalstītā komanda ieguva maksimāli iespējamos deviņus punktus, nostiprinoties Otrās līgas C grupas priekšgalā. Vispirms „TUC/FTA” savā laukumā ar rezultātu 7:2 sagrāva „Jaunolaini”, trīs vārtus uzvarētāju labā gūstot Ērikam Lebedokam, bet divus Eduardam Borisevičam. Savukārt pēc tam sekoja gan izbraukumā, gan mājās izcīnīti panākumi pret „Reāls” vienību ar rezultātiem 5:2 un 4:3. Jāpiebilst, ka pēdējā no šīm divām cīņām „tucieši” uzvaras vārtus guva vien dažas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes, kad ar rezultatīvu sitienu izcēlās Aleksejs Šroms.

16 punktus izcīnījusī „TUC/FTA” izvirzījusies grupas līderpozīcijā, par septiņiem punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju „Ķekavas novads/AXA” (9), kas otrā posma cīņas vēl tikai uzsāks. Pa sešiem punktiem pagaidām ir Vangažu „Madikena” vienībai un FK „Jaunolainei”, bet attiecīgi četri un trīs - „RigaPartyBus” un FK „Reālam”.

Tikmēr Otrās līgas D grupā, kur tiek izspēlētas vietas no septītās līdz 13., vadošajā pozīcijā ar 15 punktiem izvirzījusies RVi, kas savā pirmajā cīņā ar 7:5 pārspēja ISMA-2 vienību. Veiksmīgi otro posmu uzsākusi arī „Ulbroka”, kas uzveica „Medical Group DENS” (5:2) un spēlēja neizšķirti ar Ogres „Dinamo” (2:2). Savukārt neuzvarēto spēļu sēriju līdz septiņām pagarināja „Remus AMR”, kas dalīja punktus uz pusēm ar iepriekš minēto „Dinamo” (1:1), kā arī kapitulēja ISMA-2 priekšā (1:3).

Aiz RVi (15 punkti) un „Ulbrokas” (12) uzreiz trīs komandas seko ar iegūtiem deviņiem punktiem – „Medical Group DENS”, „Remus” un „Dinamo”. Septiņi punkti šobrīd ir ISMA-2, bet seši Baldones „Brigmai”, kas otro posmu sāka ar zaudējumu „Dens” vienībai (1:4).

Līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pusotras nedēļas laikā izmaiņas nav notikušas. Pirmajā vietā ar 25 vārtiem joprojām atrodas Dmitrijs Plukaitis no „Jaunolaines”, bet 20 vārtus guvis viņa komandas biedrs Aleksandrs Mihailovs un ķekavnieks Kristaps Dišlers.

„Rīgas Satiksme” turpina uzvaru sēriju

Arī Trešās līgas C apakšgrupā, kur komandas cīnās par pirmajām sešām pozīcijām, otrā etapa pirmās pusotras nedēļas laikā aizvadīts vēl pavisam neliels daudzums spēļu, proti, divas. Iespaidīgāko šīs sezonas Rīgas čempionāta nezaudēto spēļu sēriju turpina „Rīgas Satiksme”, kas otro posmu uzsāka ar 8:6 uzvaru mačā ar AVANT, tādējādi zaudējuma rūgtumu neizjūtot jau 11.maču pēc kārtas. Turklāt no 13 šajā sezonā izspēlētajām cīņām „Rīgas Satiksme” zaudējusi tikai vienu reizi, sezonas sākumā izbraukumā piekāpjoties „Marshal Media” vīriem (3:6). C grupā komanda pašreiz likumsakarīgi ieņem pirmo vietu ar 11 iekrātiem punktiem.

Vēl vienā šīs grupas cīņā FC „Fan” ar 5:3 pārspēja „Arsenal Riga”. Pēc iegūtā panākuma „Fan” futbolisti, kuriem ir septiņi punkti, pacēlās uz trešo vietu grupā, no otrajā pozīcijā esošās „Lerona” vienības atpaliekot par diviem punktiem. Ceturto vietu šobrīd ieņem „Arsenal Riga” (6), bet viņiem seko „Stingrs Pamats” (4) un AVANT (3).

Trīs spēles aizvadītas D grupā, kur notiek cīņa par 7.-10.pozīciju. Pie panākumiem izdevās tikt „Pārdaugavas” un FK „Kadagas” futbolistiem, kuri pārspēja attiecīgi „Umbro Team” (4:3) un „Marshal FC” (5:4), savukārt abu pēdējo savstarpējā duelī tika fiksēts neizšķirts iznākums 4:4. Labākā pagaidām no šī četrinieka ir „Umbro Team” (7 punkti), kurai seko „Pārdaugava” (6), „Marshal FC” (4) un „Kadaga” (3).

Tikmēr vājāko Trešās līgas vienību veidotajā E grupā pa uzvarai izcīnīja „Jadberg”, FC „Barcamania” un RTO. „Jadberg” ar 5:4 pieveica RTO, kamēr pēdējie ar 6:5 lika kapitulēt „Grifs AG” vienībai, kas ir vienīgā joprojām punktus neieguvusī līgas komanda. Jāpiebilst, ka „Grifs AG” piekāpās arī cīņā pret FC „Barcamania” (4:6). Augstākās vietas no šī kvarteta ieņem „Jadberg” un RTO ar deviņiem punktiem, trīs punkti „Barcamania”, bet neviens, kā jau minēts, „Grifs AG” vīriem.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 20 vārtu guvumiem joprojām atrodas Mihails Bobrovs no AVANT, bet Guntis Gabrāns no „Kadaga” un „Pārdaugava” komandas futbolists Normunds Lasis sāncenšu vārtsargus sarūgtinājuši 19 reizes.

„Ieskrienas” arī Ceturtā līga

Iepriekšējās pusotras nedēļas laikā pirmās otrā posma spēles tika aizvadītas arī Ceturtajā līgā. Sešu spēcīgāko komandu izveidotajā C grupā uzvara 3:1 pār „Airtour” ļāva uz pirmo vietu pacelties „Strong” vienībai, savukārt uz otro pozīciju, pateicoties 7:1 panākumam pār Daugmales „Dadzi”, pārkārtojās „ILGA NP”. Vēl vienā šīs grupas cīņā „Husqvarna-Partybus” ar 7:5 pārspēja „Airtour”, sagādājot sāncensei otro neveiksmi šajā etapā.

Kā jau minēts, pirmajā vietā šobrīd ar desmit punktiem atrodas „Strong”, par punktu atpaliek „ILGA NP” (9), bet tālāk seko „Airtour” un „Ūnija” (abām 7 punkti), „Husqvarna-Partybus” (5) un Daugmales „Dadzis” (3).

D grupā, kur tiek izspēlēta 7.-10.vieta, Ranners/Gludi LM” ar sešiem punktiem ir grupas līderi, otrie ir „Draugi” (4), bet abas noslēdzošās pozīcijas ieņem „Lerona-2” (3) un „Barcamania 2” (1).

Savukārt E grupā šobrīd 12 punkti ir „Banku augstskolai”, desmit punktus iekrājušas FK „Alliance” un AIVA, divi punkti FK „S/Mantija” rēķinā, bet DUECCI S.R.L. joprojām cīnās bez punktiem.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta līderpozīciju ar 26 vārtiem saglabāja Edgars Treijs no „Ūnijas”, savukārt 20 vārti ir viņa komandas biedram Artūram Bērziņam, Agnim Pūpolam (Daugmales „Dadzis”), kā arī Edgaram Mihovičam no „Airtour”, kurš pēc Jaunā gada pārgāja uz Latvijas čempionāta komandu SK "Monarhs”.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Dmitrijs Bogdanovs
Dmitrijs Bogdanovs

(LSPA/LaSport)
33
Kirills Jurevics
Kirills Jurevics

(Sportima-Nikars)
37
Edmunds Sniķeris
Edmunds Sniķeris

(Brigma Baldone)
39
Erī Esta
Erī Esta

(RTO)
50

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin