Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Pirmās līgas zelta medaļas izcīna FC „Nīco”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 2.3.2010
Ar komandas FC „Nīco” triumfu svētdien Olimpiskajā sporta centrā (OSC) noslēdzās šīs sezonas Rīgas Pirmās līgas telpu futbola čempionāts. Sudraba medaļas nodrošināja ”LSPA/LaSport” vienība, bet bronzas godalgas kaklā kārs Latvijas čempiones „Nikars” fārmklubs „Sportima-Nikars”.

Situācija turnīra tabulā pirms izšķirošajām spēlēm bija vairāk nekā nokaitēta, jo uz pirmo vietu joprojām varēja pretendēt trīs komandas, savukārt uz medaļām bija pamats cerēt veselām četrām vienībām. Pirms pēdējās kārtas līderpozīcijā ar 26 punktiem atradās „Sportima-Nikars”, kurai cieši jo cieši uz pēdām mina tuvākās sāncenses FC „Nīco” (24 punkti), „LSPA/LaSport” (23) un BSA (20), savukārt nedaudz nostāk atradās „New Project” (17), „Kreiss” (17) un FK „Zep” (16). Pēdējais trio uz godalgām Pirmās līgas čempionātā cerēt vairs nevarēja, savukārt vadošajā kvartetā iespējamās komandu izkārtošanās variācijas bija dažādas, un intriga saglabājās līdz pat pašai turnīra izskaņai.

Sacensību pēdējo jeb 14.kārtu ievadīja mačs starp „Kreiss” un „New Project” vienībām, kuras savā starpā mērojās spēkiem par piekto pozīciju. Gan viena, gan otra čempionātu uzsāka samērā veiksmīgi, taču turnīra otrajā fāzē darbojās stipri vien pieticīgāk, likumsakarīgi izkrītot ārpus medaļu pretendentu pulka. „Kreiss” futbolisti pirms svētdienas cīņas bija sāncenšus pārspējuši tikai vienā no sešiem iepriekšējiem mačiem, kamēr „jaunā projekta” vīri kopš pērnā gada 22.novembrī aizvadītās ceturtās kārtas desmit spēlēs tikai divas reizes laukumu atstāja kā uzvarētāji.

Abpusēji rezultatīvajā mačā pārāki šoreiz ar rezultātu 8:3 izrādījās „New Project” futbolisti, tādējādi revanšējoties „Kreisam” par neveiksmi pirmajā aplī, kad savstarpējā duelī ar 5:3 pārāki bija „kreisieši”. Trīs vārtus uzvarētājiem guva Nikolajs Kočerigins, bet divas reizes precīzs sitiens padevās Grigorijam Stepaņukam un Konstantīnam Golubeckijam, savukārt „Kreiss” vienībai divi vārtu guvumi Maksima Rajeva kontā.

Dienas otrajā spēlē svarīgu uzvaru izcīnīja BSA, kas ar minimālu rezultātu 1:0 pieveica FK „Zep” vienību, pārtraucot sāncenses astoņu nezaudēto maču sēriju. Vienīgos vārtus, pateicoties „Zep” pārsniegtajam piecu sodu limitam, no desmit metru atzīmes mača 38.minūtē guva Maksims Selivončiks. Pateicoties šim panākumam, BSA punktu izteiksmes ziņā tabulā noķēra „LSPA/LaSport” vienību, un gadījumā, ja pēdējie savā noslēdzošajā mačā ar „Sportima-Nikars” ciestu neveiksmi, bronzas medaļas izcīnītu tieši BSA vīri. Savukārt FK „Zep” šis zaudējums, neraugoties uz spīdoši aizvadīto turnīra noslēguma daļu, neļāva pacelties augstāk par septīto pozīciju.

Kā divas pēdējās 14.kārtas ietvaros risinājās abas svarīgākās spēles, kurās izšķīrās galīgais vietu sadalījums labāko vienību trijniekā. FC „Nīco” mačā ar pastarīti „Elīzu” jau 35. sekundē atklāja rezultātu, kad precīzi sita Vladislavs Sļadzevskis. Tomēr azartiskais mača sākums no „Nīco” puses nerada turpinājumu cīņas turpmākajā gaitā. Pie salīdzinoši mērena spēles tempa „Elīza” laukumā jutās visnotaļ pārliecinoši, ik pa brīdim saasinot situāciju pie Daiņa Baļa sargātā „cietokšņa”. Tiesa, gūt vārtus, lai lūkotu izcīnīt pirmo uzvaru šajā sezonā, „elīzieši” tā arī nespēja, turklāt pēdējā minūtē ielaida savos vārtos vēl otro bumbu. Ar 2:0 uzvaru svinēja „Nīco”, kas pēc šī panākuma sasniedza garāko nezaudēto spēļu sēriju Pirmās līgas čempionātā – desmit mači pēc kārtas bez neveiksmēm.

Panākums pret „Elīzu” izvirzīja Aleksandra Šmeļova trenēto komandu čempionāta kopvērtējuma vadībā, taču iespējas nosargāt līderpozīciju „Nīco” vienībai vairs nebija pašas rokās – bija jācer, ka „Sportima-Nikars” zaudēs „LSPA/LaSport”. Un šīs cerības, kā izrādījās, nelika vilties.

„LSPA/LaSport” izšķirošo maču ar Latvijas čempiones fārmklubu sāka ļoti apņēmīgi un tādā pat garā arī turpināja visu 40 minūšu garumā. Gata Lagzdiņa un Sergeja Kondrata vārti ļāva „studentiem” jau astotajā minūtē iegūt 2:0 pārsvaru, uz ko „Sportima-Nikars” puslaika izskaņā atbildēja ar filigrāni izpildītu Aleksandra Dibrivnija soda sitienu.

Īstie notikumi laukumā sākās 11 minūtes pirms tiesneša beigu svilpes, kad samērā kuriozā veidā trešos vārtus Sporta akadēmijas labā guva Mārtiņš Akmentiņš, ar tālsitienu no savas laukuma puses pārceļot bumbu pāri vārtsargam Aleksandram Čumakovam, kurš nelaimīgā kārtā bija pārāk tālu devies projām no sava „cietokšņa”. „Sportima-Nikars” pēc šāda pavērsiena nekavējoties paņēma minūtes pārtraukumu un nomainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, pēdējā aizsarga funkcijas uzticot A.Dibrivnijam. Šāds taktiskais risinājums vismaz uz brīdi deva augļus, jo Vitālijs Rjabiņins momentāli samazināja rezultātu līdz 2:3, savukārt nākamajā uzbrukumā vārtsargu Raiti Skrastiņu un viņa komandu glāba tikai vārtu stabs.

Iecerētais risks „Sportima-Nikars” vienībai tomēr neattaisnojās. Neilgā laika periodā „LSPA/LaSport” ar tālsitieniem divas reizes precīzi raidīja bumbu tukšajos pretinieku vārtos (Edgars Pukinsks un Andis Dombrovskis). Romans Gnutovs gan piecas minūtes pirms cīņas beigām atjaunoja cerīgo 3:5, taču A.Dombrovska divi spēles noslēgumā gūtie vārti ļāva uzvaru ar 7:3 gūt „studentiem”. Jāpiebilst, ka septītos vārtus A.Dombrovskis, kurš pēc šī mača ar 16 precīziem sitieniem kļuva par Pirmās līgas labāko snaiperi, guva akrobātiskā sitienā pāri sev, izceļoties ar vienu no skaistākajiem vārtu guvumiem visas šīs sezonas ietvaros.

„LSPA/LaSport” panākums ļāva šai komandai iegūt sudraba medaļas, bet zeltu izcīnīja FC „Nīco”, kas pēc Sporta akadēmijas panākuma tribīnēs ar ovācijām sveica savus palīgus titula iegūšanā, bet jau brīdi pēc tam saņēma Rīgas Futbola federācijas (RFF) prezidenta Jura Keiša dāvāto sacensību galveno trofeju. „Sportima-Nikars” līdz ar šo neveiksmi sezonu noslēdza trešajā vietā.

Par rezultatīvāko spēlētāju, kā jau minēts, kļuva „LSPA/LaSport” līderis A.Dombrovskis ar 16 precīziem sitieniem, 13 vārtu guvumi Aleksandram Utkinam no FC „Nīco”, bet 12 – Artjomam Gāršniekam no „Kreiss”. Savukārt par vārtiem bagātāko komandu kļuva „Sportima-Nikars”, kas 14 maču laikā pretinieku vārtsargus sarūgtināja 59 reizes.

Tikmēr godīgas spēles principu ievērošanā nepārspēta palika „LSPA/LaSport”, kas Pirmās līgas čempionāta ietvaros nopelnīja tikai septiņus brīdinājumus. Bez noraidījumiem sacensību gaitā spēja iztikt vēl divas komandas – „Elīza” (12 brīdinājumi) un čempione „Nīco” (18).
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Dmitrijs Bogdanovs
Dmitrijs Bogdanovs

(LSPA/LaSport)
33
Kirills Jurevics
Kirills Jurevics

(Sportima-Nikars)
37
Edmunds Sniķeris
Edmunds Sniķeris

(Brigma Baldone)
39
Erī Esta
Erī Esta

(RTO)
50

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin