Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Latvijas čempionāta sudraba medaļas izcīna „Raba”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 8.3.2010
Par Latvijas telpu futbola čempionāta sudraba medaļu ieguvēju aizvadītajā nedēļas nogalē kļuva „Raba”, kas principiālā spēlē pārspēja jau pirms noslēdzošās kārtas zelta godalgas garantējušo „Nikars” vienību, savukārt trešajā vietā sacensību galīgajā vērtējumā ierindojās „Jūrmala”.

Atšķirībā no čempionāta pirmā riņķa noslēdzošās cīņas, kurā „Nikars” sīvā cīņā „Rabu” pieveica ar rezultātu 2:0, šoreiz Rīgas Olimpiskā Sporta centra (OSC) tribīnēs atrodamās brīvās vietas liecināja par ne tik lielu līdzjutēju ieinteresētību, kas arī loģiski izskaidrojama, jo kārtu pirms turnīra noslēguma „Nikars” jau bija garantējusi titulu. Tādējādi Aleksandra Dibrivnija padotajiem sezonas noslēdzošais mačs bija tikai goda un principa jautājums, jo pretī stājās viena no sīvākajām pēdējo sezonu sāncensēm.

Tikmēr „Raba” telpu futbolistiem panākums šajā spēlē ļautu pavisam droši garantēt sudraba medaļas čempionāta kopvērtējumā, liedzot tās izcīnīt tuvākajai sāncensei „Jūrmalai”, kas pirms šīs kārtas no „rabiešiem” atpalika par vienu punktu un sezonu noslēdza ar maču pret FC „Raita”. Kopš 2006./2007.gada sezonas spēles, kad „Raba” „Nikaru” uzveica ar rezultātu 8:3, abas pretinieces spēkus samērojušas bija desmit reizes, no kurām pieckārt triumfēja „Nikars”, bet vēl puse maču noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu. Arī vairs necīnoties par zelta medaļu iegūšanu, pārspēt principiālo sāncensi un uzlabot savstarpējo maču statistiku vajadzēja būt pietiekošam dzinulim trenera Artūra Šketova vadītajai komandai.

Spēles rezultāts tika atklāts 10.minūtē, kad precīzs sitiens padevās vienam no turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem Iljam Afanasjevam. „Raba” pēc šāda notikumu pavērsiena nebūt neapmulsa, jau tuvāko trīs minūšu laikā raidot pretinieku vārtos divas atbildes bumbas (Dmitrijs Zabarovskis un Pāvels Skalenko). Pēc pirmā puslaika, kas ar šādu rezultātu arī noslēdzās, „Raba” 28.minūtē, pateicoties Sergeja Vasiļjeva vārtu guvumam, panāca jau 3:1 savā labā, uz ko „Nikars” nekavējoties atbildēja ar Romāna Gnutova precīzu raidījumu.

Par mača galveno varoni spēles noslēdzošajā etapā kļuva „Raba” vārtsargs Aigars Bondars, kurš komandu glāba dažbrīd pat neticamās situācijās. Lai kā centās „Nikars” futbolisti, gūt vismaz neizšķirtu viņiem neizdevās, un panākumu ar rezultātu 3:2 svinēja A.Šketova trenētā komanda, pērnās sezonas bronzas medaļas šogad Latvijas čempionātā apmainot pret sudrabu. Uzreiz pēc šīs spēles OSC hallē Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību daļas pārstāvis Artūrs Gaidels „Nikars” komandai pasniedza čempionu kausu.

Jau zinot par „Raba” futbolistu panākumu, laukumā devās „Jūrmala”, kurai pat uzvara mačā pret FC „Raita” neļautu pakāpties augstāk par trešo vietu. Jūrmalnieki saviem sāncenšiem neatstāja ne mazākās cerības uz labvēlīgu cīņas iznākumu, sagraujot tos ar rezultātu 10:1. Četrus vārtus uzvarētāju labā guva Ēriks Pelcis, kurš tādējādi ar 20 turnīra ietvaros veiktajiem rezultatīvajiem sitieniem kļuva par šīs sezonas vārtiem bagātāko futbolistu, sīvā cīņā apsteidzot „Nikars” pārstāvi I.Afanasjevu (viņam 19 vārti).

Savukārt ceturto vietu savā debijas sezonā Latvijas telpu futbola elitē prata saglabāt FK VTO vienība, kas noslēdzošās kārtas mačā savā laukumā ar rezultātu 8:3 pārspēja SK „Monarhs” vīrus. Šajā spēlē jau pirmajā puslaikā Ventspils komanda ieguva 6:1 pārsvaru, atlikušajā laikā sekmīgi novadot cīņu līdz drošai trīs punktu iegūšanai.

Tikmēr vēl vienā pēdējās kārtas spēlē abu pastarīšu cīņā ISMA ar 2:1 uzveica „TSI Futsal Team”, atstājot to noslēdzošajā devītajā vietā galīgajā kopvērtējumā. Abus vārtus „studentiem” guva Aleksandrs Jablokovs.

Latvijas čempionāta šīs sezonas uzvarētāja „Nikars” kopumā ieguva 38 punktus, par punktu apsteidzot „Rabu” (37), bet par diviem – bronzas medaļu ieguvēju „Jūrmalu” (36). Ceturtajā vietā, kā jau minēts, ierindojās VTO (25), piektajā pozīcijā palika „Raita” (21), bet attiecīgi sestajā un septītajā „Monarhs” (19) un RTU (19) vienības. Nostāk no pārējām sāncensēm tabulas lejasgalā palika ISMA ar septiņiem un „TSI Futsal Team” ar sešiem punktiem.

Par rezultatīvāko turnīra spēlētāju ar 20 vārtiem kļuva „Jūrmala” pārstāvis Ē.Pelcis, par vieniem vārtiem mazāk čempionvienības „Nikars” futbolistam I.Afanasjevam, bet ar 16 rezultatīviem sitieniem Latvijas čempionāta sezonu noslēdza Juris Idinonovs no SK „Monarhs” un Dmitrijs Jakovļevs no „Raba”. Pārliecinoši rezultatīvākā komandu vērtējumā izrādījās „Nikars” vienība, kas 88 reizes iekaroja sāncenšu vārtus.

Kā korektākā vienība čempionātu noslēdza „Jūrmala”, kas nopelnīja tikai 11 brīdinājumus, bet kopumā bez noraidījumiem turnīra gaitā spēja iztikt piecas no deviņām komandām.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Dmitrijs Bogdanovs
Dmitrijs Bogdanovs

(LSPA/LaSport)
33
Kirills Jurevics
Kirills Jurevics

(Sportima-Nikars)
37
Edmunds Sniķeris
Edmunds Sniķeris

(Brigma Baldone)
39
Erī Esta
Erī Esta

(RTO)
50

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin