Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Latvijas kausa izcīņā triumfē „TSI-EkoPolise”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 22.3.2010
Aizvadītajā nedēļas nogalē Daugavpilī risinājās Latvijas telpu futbola kausa izcīņas sacensības, kurās triumfēja „TSI-EkoPolise” komanda. Galvenā favorīte, šīs sezonas titula ieguvēja regulārajā čempionātā „Nikars” vienība aizcīnījās līdz pusfinālam, kur pēcspēles sitienu sērijā piekāpās „Raitai”.

Kausa izcīņai kopumā pieteicās 12 dalībnieces – piecas no tām bija Latvijas čempionāta komandas („Nikars”, RTU, „Monarhs”, „TSI-EkoPolise” un „Raita”), trīs Rīgas čempionāta Pirmās līgas vienības („Kreiss”, „Nīco” un „New Project”), Rīgas čempionāta Otrās līgas pārstāve „RigaPartyBus”, kā arī trīs dalībnieces no Daugavpils – „Latgales ceļdaris”, „LDZ-Cargo” un pērnās sezonas Latvijas čempionāta ceturtās vietas ieguvēja „Laucese”.

Visas 12 komandas tika sadalītas četrās grupās pa trijām, ceturtdaļfinālā iekļūstot katras apakšgrupas divām labākajām vienībām. Tā kā neilgi pirms turnīra sākuma no dalības atteicās FC „Nīco” un „Laucese” B un C grupā trīs plānoto vienību vietā startēja tikai divas, un abos gadījumos priekšsacīkšu etaps šīm „blicēm” izvērtās par formalitāti, jo ceturtdaļfinālā automātiski vietu garantēja gan viena, gan otra. Spēles ilgums tika noteikts līdzīgi kā Rīgas čempionāta Pirmajā līgā – 2x20 minūtes, no kurām abas pēdējās puslaiku minūtes noritēja pēc tā dēvētā „tīrā” laika. Tāpat jāpiebilst, ka Daugavpils Olimpiskā sporta centra infrastruktūra ļāva aizvadīt divas spēles paralēli vienu otrai.

Kausa izcīņā nepiedalījās abas Latvijas čempionāta zemākā kaluma godalgu ieguvējas „Raba” un FC „Jūrmala”, tomēr trīskārtējai valsts titula īpašniecei „Nikars” vienībai „garlaikoties” nevajadzēja, jo, piemēram, „Raba” spēlētāji šoreiz bija izklīduši pa trim vienībām – četri pārstāvēja „TSI-EkoPolise” un „Raita” klubus, bet trīs „aizstāvēja” „Kreiss” krāsas. Savukārt „jūrmalnieks” Ruslans Selezņovs kausa sacensībās bija atrodams pašu „nikariešu” pieteikumā.

Priekšsacīkšu etapā ļoti veiksmīgi sevi apliecināja Rīgas čempionāta Pirmās līgas komandas „New Project” un „Kreiss”. „New Project” vīri uzvarēja abas A apakšgrupas cīņas, pārspējot RTU (10:3) un „Latgales ceļdaris” vienību (3:0), savukārt „Kreiss” tikpat sekmīgi savā D grupā pieveica „LDZ-Cargo” (5:1) un SK „Monarhu” (5:4). Bez abām minētajām veiksminiecēm ceturtdaļfinālam no šīm grupām kvalificējās arī vietējās „blices” „Latgales ceļdaris” un „LDZ-Cargo”, kamēr abas Latvijas čempionāta komandas „Monarhs” un „RTU” ceļasomas varēja „kravāt” jau pēc priekšsacīkšu posma, izslēgšanas cīņās neiekļūstot...

B un C grupās notikušie mači, kā jau minēts, bija tikai formalitāte, jo ceturtdaļfinālā iekļuva visas šo grupu vienības. B grupā „Nikars” ar 3:1 pārspēja „RigaPartyBus”, savukārt C grupā „Raita” ar 3:0 uzveica „TSI-EkoPolise”. Interesanti, ka tieši abas pēdējās vēlāk satikās arī kausa izcīņas finālā. Taču par visu pēc kārtas.

Pārliecinoši ceturtdaļfinālu pārvarēja „TSI-EkoPolise” un „New Project”. „Studenti” ar 5:1 lika kapitulēt „Kreiss” futbolistiem, kamēr „jaunā projekta” pārstāvji ar identisku ar rezultātu „izsita” no tālākas cīņas „RigaPartyBus”. Vēl pusfinālā iekļuva „Nikars” (2:1 uzvara pār „Latgales ceļdari”) un „Raita” (4:2 pār „LDZ-Cargo”).

Iespējams, emocionāli saspringtākais turnīra brīdis tika piedzīvots pusfināla duelī starp „Nikars” un „Raita” vīriem. Pamatlaikā neviena no komandām vārtus gūt nespēja, tomēr pēcspēles „pendeļu” sērijā ar rezultātu 6:5 triumfēja „Raita”, liedzot Latvijas čempioniem turpināt cīņu par kausa trofeju. Daudz vienkāršāk pusfinālā ar saviem sāncenšiem – „New Project” – „izrēķinājās” „TSI-EkoPolise” – 4:0.

Turnīra izšķirošajā spēlē otro reizi turnīra ietvaros satikās „TSI-EkoPolise” un „Raita”. Jo interesantāku šo dueli padarīja fakts, ka katrā no komandām, kā jau minēts, spēlēja četri Latvijas vicečempiones „Raba” pārstāvji – „TSI” rindās bija atrodami Maksims Seņs, Vladislavs Djomins, Sergejs Vasiļjevs un Emanuels Njodžeka, bet „Raita” sastāvā laukumā devās Andrejs Šustrovs, Aleksandrs Sergejevs, kā arī brāļi Konstantīns un Dmitrijs Zabarovski.

Fināla liktenis izšķīrās noslēdzošajās mača sešās minūtēs, kad „TSI-EkoPolise” guva četrus bezatbildes vārtus – pa divām reizēm precīzi sita Aleksandrs Hudaiberdijevs un S.Vasiļjevs. Svinot uzvaru ar 4:0, „TSI-EkoPolise”, kas Latvijas čempionātā šosezon ieņēma tikai noslēdzošo devīto vietu, ieguva savas pastāvēšanas vēsturē nozīmīgāko titulu.

2010.gada Latvijas telpu futbola kausa izcīņas rezultāti

Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Dmitrijs Bogdanovs
Dmitrijs Bogdanovs

(LSPA/LaSport)
33
Kirills Jurevics
Kirills Jurevics

(Sportima-Nikars)
37
Edmunds Sniķeris
Edmunds Sniķeris

(Brigma Baldone)
39
Erī Esta
Erī Esta

(RTO)
50

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin