Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
Trešajā līgā zelta medaļas izcīna „Rīgas Satiksme”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 24.3.2010
Aptuveni nedēļa vēl atlikusi līdz Rīgas telpu futbola čempionāta trīs zemāko līgu sacensību noslēgumam. Ja Otrajā un Ceturtajā līgā uzvarētāji vēl tikai noskaidrosies, tad Trešajā līgā jau tagad zināma zelta medaļu ieguvēja – „Rīgas Satiksme”. Pērn līgu zemāk startējusī un bronzas godalgas ieguvusī Rīgas pašvaldības uzņēmuma atbalstītā komanda šosezon sevi apliecināja ļoti pārliecinoši, 18 aizvadīto spēļu laikā piedzīvojot tikai divus zaudējumus, turklāt astoņos mačos uzveicot sāncenšus ar četru vai vairāk gūto vārtu starpību.

Arī abās pārējās līgās laureāti būs zināmi jau tuvākajā laikā. Otrajā līgā zelta medaļu sadale izšķirsies „TUC/FTA” un „Ķekavas novads/AXA” savstarpējā duelī, savukārt Ceturtajā līgā uz vērtīgākā cēlmetāla godalgām pretendē „Strong” un „ILGA-NP”.

„TUC/FTA” vai ķekavnieki?

Otrās līgas spēcīgāko vienību sešiniekā jeb C grupā iepriekšējo divu nedēļu laikā pa zaudējumam piedzīvoja abas galvenās favorītes. „TUC/FTA” mača gaitā pret „Jaunolaini” izbraukumā spēja no 0:3 panākt 3:3, taču cīņas noslēgumā ar rezultātu 3:5 tomēr atzina jaunolainiešu pārākumu. Tikmēr Ķekavas futbolisti pēc gandrīz identiska scenārija ar 4:5 viesos piekāpās „RigaPartyBus” vīriem. Arī ķekavnieki atspēlēja trīs vārtu deficītu, bet mača galotnē kaut punktu iegūt nespēja. Tādējādi patlaban „tucieši” „Ķekavas novads/AXA” vienību sacensību tabulā apsteidz par četriem punktiem, un daudz kas būt atkarīgs no ceturtdienas vakarā notiekošās tikšanās starp Ķekavas un Vangažu „Madikena” komandām. Ja savā laukumā spēlējošie ķekavnieki spēlēs vismaz neizšķirti, tad saglabās izredzes uz zelta medaļām, kuru ieguvējs pilnībā tad noskaidrosies 30.martā abu līdervienību duelī Ķekavā. Pretēja scenārija gadījumā spožākās godalgas jau šonedēļ būs nodrošinājusi sacensību organizatoru atbalstītā komanda.

Tikpat punkti, cik „Ķekavas novads/AXA” – 15 -, šobrīd C grupā ir arī „Jaunolainei”, taču šī komanda jau visas savas spēles ir aizvadījusi un pie līdzvērtīgas situācijas ar Ķekavu negūs priekšrocības, jo savstarpējo spēļu bilance labvēlīgāka ir ķekavniekiem (11:4 uzvara un 4:9 zaudējums). Tiesa, 15 punktus var vēl iegūt kāda no divām citām komandām - FK „Reāls” vai Vangažu „Madikena” -, ja tās uzvarēs abas savas atlikušās spēles. Taču arī pie vienāda punktu skaita situācijas trijām vienībām ķekavniekiem ir daudz labvēlīgāka savstarpējo cīņu statistika, kas ļauj jau tagad „Ķekavas novads/AXA” futbolistiem pretendēt uz vismaz sudraba godalgu iegūšanu. Savukārt gan „Reāls”, gan „Madikena”, ja iegūs 15 punktus, varēs pretendēt uz bronzas medaļām. Ar desmit punktiem un vienu spēli rezervē augstāk par ceturto pozīciju pat teorētiski vairs nevar tīkot „RigaPartyBus”.

D grupā, kur komandas sadala 7.-13.vietu, „Ulbroka” ar 21 punktu jau ir garantējusi septīto pozīciju, uz astoto var pretendēt Baldones „Brigma” (19 punkti/0 spēles rezervē), „RVi” (18/1) un „Remus” (13/2). Savukārt augstāk par desmito pozīciju pat teorētiski vairs nevar pacelties Ogres „Dinamo” (16/0) un „Medical Group DENS” (12/2), bet „ISMA-2”, kurai ir 11 punkti un vēl viens mačs „kabatā”, nevarēs ierindoties augstāk par 11.pozīciju.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 26 vārtiem atrodas ķekavnieks Kristaps Dišlers un „Jaunolaines” pārstāvis Aleksandrs Mihailovs, savukārt 25 rezultatīvi sitieni A.Mihailova komandas biedra Dmitrija Plukaiša un Jāņa Kānberga (Baldones „Brigma”) rēķinā.

”Rīgas Satiksme” – trešās līgas čempione!

„Rīgas Satiksmes” futbolisti pērnajā sezonā bija ļoti tuvu tam, lai izcīnītu zelta medaļas Ceturtajā līgā, tomēr sacensību noslēgumā palaida priekšā „Umbro Team” un „Stingrs Pamats” „blices”, iegūstot vien bronzu. Šoreiz Rīgas pašvaldības uzņēmuma atbalstītajai komandai izdevās triumfēt, turklāt tas tika izdarīts meistarības ziņā spēcīgākā līgā. C apakšgrupā, kur komandas savā starpā sadalīja vietas no pirmās līdz sestajai, vēl neilgi pirms turnīra noslēguma uz pirmo vietu bez „Rīgas Satiksmes” varēja pretendēt arī „Lerona”, kas no konkurentes atpalika par sešiem punktiem. Tā nu sanāca, ka abām līderēm atlika aizvadīt divas noslēdzošās grupas cīņas, un pie uzvaru gūšanas abos mačos tieši „Lerona” triumfētu Trešās līgas kopvērtējumā. 19.marta mačā „Rīgas Satiksmes” laukumā „Lerona” patiešām uzvarēja (4:3), un izšķirošos vārtus šajā cīņā 40.minūtē guva Arturs Blankenfelds (viņam arī „hat-trick”). Abu komandu atbildes duelis pēc četrām dienām solīja spraigu jo spraigu cīkstēšanos, un šoreiz meistarīgāka „Rīgas Satiksmei”, kas atspēlējās no 0:2 deficīta un kopsummā uzvarēja ar rezultātu 4:3.

Tādējādi pirmajā vietā C grupā un arī visā līgā ar 23 punktiem ierindojās „Rīgas Satiksme”, otrajā palika „Lerona” (17), trešajā „Stingrs Pamats” (17), savukārt nākamās vietas spēcīgāko komandu sekstetā ieņēma FC „Fan” (15), „Arsenal Riga” (7) un „AVANT” (6).

Tāpat zināms arī Trešās līgas vietu sadalījums no septītās līdz desmitajai, kas noskaidrojās D apakšgrupas cīņās. Šeit ar 13 punktiem labākā izrādījās „Umbro Team”, sīvā cīņā apsteidzot FK „Pārdaugava” vienību (12). Devītajā vietā ar septiņiem punktiem palika „Marshal FC”, bet desmitajā ar trim – FK „Kadaga”.

Viens mačs vēl atlicis E grupā, taču arī šeit vietu secība jau zināma. Pa 13 punktiem ir „RTO” un „Jadberg” komandām, taču priekšrocība labvēlīgākas savstarpējo spēļu bilances dēļ ir „Jadberg”, kas tādējādi ieņem 11.vietu, atstājot sāncenšus pozīciju zemāk. Turklāt „Jadberg” vēl var palielināt punktu skaitu, ja 25.marta mačā uzveiks FC „Barcamania” vienību, kurai ir četri punkti un kura nodrošinājusi 13.vietu. Noslēdzošajā vietā ar vienu punktu atrodas „Grifs AG”.

Trešās līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 26 gūtajiem vārtiem ir Aleksandrs Gavrikovs no čempionvienības „Rīgas Satiksme”, 25 vārtu guvumi Mihailam Bobrovam no „AVANT”, bet 23 – Jevgēņijam Komarņickim no „RTO”.

Vai „ILGA-NP” apsteigs „Strong”?

Beigu fāzē iegājušas arī sacensības Ceturtajā līgā, kur zelta medaļu liktenis izšķirsies C grupas neklātienes cīņā starp „ILGA-NP” un „Strong” vienībām. Šobrīd „Strong” komanda savus sīvākos sāncenšus apsteidz par vienu punktu, taču ir jau aizvadījusi visas spēles, kamēr „ILGA-NP” vēl atlicis 27.marta mačs pret „Airtour”. Uzvaras vai neizšķirta gadījumā vērtīgākā cēlmetāla godalgas iegūs tieši „ILGA-NP”. Panākums minētajā mačā ļoti būtisks ir arī „Airtour” vīriem, kuri uzvaras gadījumā apsteigs Daugmales „Dadzi” un iegūs bronzas medaļas. Savukārt uz iekļūšanu trijniekā pat teorētiski vairs nevar pretendēt abas C grupas vājākās komandas „Husqvarna PartyBus” un „Ūnija”, kurām 31.martā vēl jāaizvada savstarpējā cīņa.

Septīto pozīciju nodrošinājusi D grupas spēcīgākā vienība „Ranners/Gludi LM”, kurai ir 12 punkti un vēl palikusi viena spēle ar vietu zemāk esošajiem „Draugiem”. Pēdējiem tāpat kā „Lerona-2” vienībai šobrīd ir septiņi punkti, bet „Barcamania-2” – divi.

Savukārt E grupā, kur komandas cīnās par Ceturtās līgas 11.-15.pozīciju, labākajā situācijā šobrīd atrodas FK „Alliance” (17) un „Banku Augstskola” (16). Tiesa, pirmajai no minētajām spēļu vairs nav, un „studenti”, uzvarot 27.marta mačā ar „DUECCI S.R.L.”, var „rezervēt” sev 11.vietu. Ar 12 punktiem 13.pozīciju nodrošinājusi ir „AIVA”, bet iepriekš minētā „DUECCI S.R.L.” panākuma gadījumā pret „Banku Augstskolu” var izglābties no pēdējās vietas, apsteidzot FK „S/Mantija” vienību.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta līderpozīciju ar 29 vārtiem saglabā Edgars Treijs no „Ūnijas”, 24 vārti Agnim Pūpolam (Daugmales „Dadzis”), bet 23 vārti – Artūram Bērziņam, kurš arī pārstāv „Ūniju”.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Dmitrijs Bogdanovs
Dmitrijs Bogdanovs

(LSPA/LaSport)
33
Kirills Jurevics
Kirills Jurevics

(Sportima-Nikars)
37
Edmunds Sniķeris
Edmunds Sniķeris

(Brigma Baldone)
39
Erī Esta
Erī Esta

(RTO)
50

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin