Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
„TUC/FTA” triumfē Otrajā līgā!
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 31.3.2010
Ar Rīgas čempionāta organizatoru Futbola turnīru asociācijas atbalstītās „TUC/FTA” komandas triumfu noslēdzies Otrās līgas čempionāts. Sudraba godalgas ieguva „Ķekavas novads / Axa”, bet bronzas – FK „Reāls” vīri.

Rīgas čempionāta Otrās līgas finišs izvērtās ne mazāk aizraujošs un intriģējošs, kā tas bija Augstākajā un Pirmajā līgā. Arī galvaspilsētas otrajā divīzijā viss izšķīrās pēdējos mačos, turklāt – komandas pašas bija savas laimes kalējas.

Pirms šīs nedēļas atlikušajiem trim mačiem C grupā, kurā risinājās cīņas par pirmo līdz sesto vietu, bija izveidojusies situācija, ka uz zelta godalgām pretendē „TUC/FTA” un „Ķekavas novads / Axa” vienības, kuras šķīra viens punkts – 19 pret 18, turklāt abas 30.martā Ķekavā tikās savā starpā, savukārt uz trešo vietu pretendēja FK „Jaunolaine” un FK „Reāls” vienības, kuras šķīra seši punkti – 15 pret 9, taču Jaunolaines komanda cīņas laukumā jau bija beigusi un gaidīja uz citu maču iznākumiem, savukārt FK „Reāls” vīriem vēl bija jāaizvada divas spēles – 29.martā pret „RigaPartyBus” un 31.martā Vangažos pret vietējo „Madikena” vienību. Uzvarot abās trešie būtu tieši „reālie”, pateicoties veiksmīgākam sniegumam savstarpējos mačos ar FK „Jaunolaine„ – 7:2 un 4:5.

Hronoloģiski pirmā bija cīņa Rīgas Būvamatniecības vidusskolas sporta zālē starp „RPB” un „Reāls” komandām. Negaidīti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Vladimira Šteinberga trenētā „blice”, kas viņus vēl vairāk pietuvināja bronzas medaļām. Savukārt „RigaPartyBus”, kas vēl nesen itin sekmīgi startēja Latvijas kausa izcīņā (1:3 pret valsts čempioniem „Nikars” uzskatāms par panākumu), zaudēja cerības uz ceturto vietu.

Dienu vēlāk Ķekavas sporta kompleksā sekoja Otrās līgas turnīra „saldais ēdiens” – klātienes cīņa starp abiem titula pretendentiem – „TUC/FTA” un mājiniekiem – „Ķekavas novads / Axa”. Nelielas priekšrocības bija „tuciešiem”, kas savus pretiniekus turnīra tabulā apsteidza par punktu, tātad – organizatoru atbalstītajai komandai pietika arī ar neizšķirtu, lai triumfētu visā Otrās līgas čempionātā. Savukārt mājiniekiem veiksmīgās apstākļu sakritības dēļ varēja palīdzēt komandas rezultatīvākais spēlētājs Kristaps Dišlers – mačs starp abām titula pretendentēm iepriekš bija paredzēts 18.martā, kad Kristapam bija jāizcieš vienas spēles diskvalifikācija par sarkano kartiņu 3.marta spēlē Vangažos, taču tieši 18.martā Ķekavas sporta kompleksā notika remontdarbi, kuru dēļ cīņa starp „Ķekavas novads / Axa” un „TUC/FTA” komandām tika pārcelta uz 30.martu, bet K.Dišlers bija spiests izlaizt maču viesos ar „RigaPartyBus”, kuru, starp citu, ķekavnieki zaudēja 4:5. Tāpat Ķekavas komandai priekšrocību nodrošināja nestandarta laukums, kura mazie izmēri bijis klupšanas akmens ne vienai vien meistarīgai komandai.

Bet atgriežoties pie 30.marta spēles izklāsta, jāsaka – sižets bija trillera cienīgs – rezultāts mainījās te uz vienu, te uz otru pusi – 0:1, 1:1, 1:2, 3:2 un beigu beigās 3:3. Uzvaru līgā nesošos trešos vārtus viesi guva mača 31.minūtē, kad Aleksandra Šihmana sitienu vārtu virzienā pielaboja Konrāds Gailevičs. Mājinieki lieliem spēkiem devās uzbrukumā, taču „TUC/FTA” vīri veiksmīgi aizsargājās, bet brīžiem „brīnumus” rādīja vārtsargs Ronalds Ābols. Teicama spēle arī A.Šihmanam – divi gūti vārti un jau pieminētā rezultatīvā piespēle trešo vārtu guvumā.

Pie panākuma tika arī K.Dišlers (vēl arī Nikolajs Hodakovskis un Sergejs Parfenovičs), turnīra noslēgumā pārliecinoši triumfējot cīņā par Otrās līgas labākā bombardiera titulu.

Vēl viens interesants moments – maču Ķekavā apkalpoja divi laukuma tiesneši – Pjotrs Babickis un Aleksandrs Kotļerovs, kas Otrajā līgā vēl nebija noticis, un jāsaka – darīja to patiešām nemanāmi, kas ir labākā uzslava arbitriem.

Visbeidzot, C grupas pēdējā mačā 31.martā izšķīrās, kam kaklā tiks kārtas bronzas medaļas – FK „Reāls” spēlē viesos ar „Madikena Vangaži” derēja uzvara ar jebkuru vārtu attiecību. Ar „hat trick” izceļoties Gatim Grīnbergam, uzdevums tika izpildīts un pārpildīts – 8:3! Pēc viena no FK „Reāls” izveidotāja Ritvara Zēmeļa vārdiem, noteikti jāuzteic arī komandas vārtsargs Ronalds Kanonirs, kas teicami aizvadīja ne vien maču Vangažos, bet arī iepriekšējās trīs cīņas. Acīm redzot Ronaldam par labu nāca vienas spēles izlaišana pēc ne pārāk veiksmīgā snieguma 18.februāra mačā ar „TUC/FTA” (2:5).

Otrās līgas D grupā šonedēļ notika tikai viena spēle – „RVi” savā laukumā uzņēma „ISMA-2”. Mājiniekiem, lai nodrošinātu astotu vietu Otrajā līgā, pietika ar neizšķirtu (septitā vieta vairs „nespīdēja”), savukārt viesiem neizsķirts deva pirmspēdējo vietu. Kā loģisks iznākums – 4:4, taču rezultāts ir mānīgs, jo mājinieki punktu „izrāva” vien mača izskaņā, kad pusotras minūtes laikā guva divus vārtus, no 2:4 panākot 4:4.

Interesanti, ka D grupas noslēgumā trīs komandas – jau pieminētā „RVi”, „Remus AMR” un „Brigma Baldone” – izcīnīja pa 19 punktiem, un vietu sadalījumu noteica savsrarpējo cīņu iznākumi – „RVi” deviņi punkti, „remusiešiem” – seši, bet Baldones vienībai – trīs.

Interesanti arī, ka cīņās par septīto līdz 13.vietu pirmās četras pozīcijas ieņēma komandas, kas priekšsacīkstēs spēlēja A apakšgrupā, B grupas komandām „atstājot” vien 11.,12. un pēdējo – 13. – pozīciju. Finālgrupā aina nedaudz savādāka – pirmie A apakšgrupas „delegāti” „TUC/FTA”, viņiem seko trīs B grupas vienības, bet turnīra tabulu noslēdz divas A grupas komandas – „RigaPartyBus” un „Madikena Vangaži”.

Kopumā atskatoties uz Otrās līgas turnīru, jāsaka, pārsteigumu bija daudz. Vai pirms čempionāta kāds varēja paredzēt, ka pirmo vietu izcīnīs „TUC/FTA” komanda, Otrās līgas debitanti FK „Reāls” ieņems trešo vietu, bet ambiciozā „RigaPartyBus” vienība paliks vien piektajā vietā? Šķiet, ka neviens. Taču notikušajā ir arī likumsakarības – gan ar „TUC/FTA”, gan FK „Reāls” vienībām apmēram pirms gada sāka strādāt jauni treneri – attiecīgi Mihails Busels un rakstā jau pieminētais V.Šteinbergs. Darba augļi acīm redzami. Ne velti abi nominēti Otrās līgas labākā trenera balvai (kā trešais – Kārlis Mišinskis). Savukārt sudrabotie ķekavnieki pirms sezonas neslēpa savas ambīcijas cīnīties tikai un vienīgi par spožākā kaluma godalgām.

Tā, lūk, noslēdzās 2009./2010.gada Rīgas Otrās līgas čempionāts. Vēlam veiksmi visām medaļniecēm nākamsezon Pirmās līgas cīņās, savukārt pārējām vienībām novēlam nenokārt degunus, bet gan savu varēšanu pierādīt nākamsezon!
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Dmitrijs Bogdanovs
Dmitrijs Bogdanovs

(LSPA/LaSport)
33
Kirills Jurevics
Kirills Jurevics

(Sportima-Nikars)
37
Edmunds Sniķeris
Edmunds Sniķeris

(Brigma Baldone)
39
Erī Esta
Erī Esta

(RTO)
50

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin