Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2009./2010.
Pēdējo reizi atjaunots: pirmdien, 12.aprīlī Kopējais spēļu skaits: 506 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3783
Ziņas
„Nikars” izvirzās Latvijas čempionāta vienvadībā
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 2.11.2009
Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā (OSC) un Ventspilī tika izspēlēta Latvijas telpu futbola čempionāta otrā kārta, pēc kuras turnīra vienvadību pārņēma pašreizējā titula īpašniece „Nikars” vienība, kas izcīnīja vēl vienu pārliecinošu uzvaru jaunajā sezonā.

Šajā kārtā trenera Aleksandra Dibrivnija padotajiem pretī stājās „Raita” vienība, kas čempionātu uzsāka ar negaidīti pārliecinošu 6:2 uzvaru pār SK „Monarhs”. „Nikars” savā pirmajā spēlē neatstāja ne mazākās cerības „Ventspils” telpu futbolistiem (11:2), un arī pirms spēles pret „Raita” Latvijas čempionei varēja atvēlēt neapstrīdamas favorītes statusu. Savu pārākumu „Nikars” apliecināja jau pirmajā puslaikā, kad sāncenšu vārtos raidīja sešas bezatbildes bumbas, uz ko „Raita” spēja atbildēt vien ar precīzu Jurija Sokolova vārtu guvumu cīņas 20.minūtē. Pēc pārtraukuma „Raita” komandai uz brīdi pat izdevās pārņemt iniciatīvu un atspēlēt vēl divus vārtus (abi J.Sokolova rēķinā), tādējādi rezultāts kļuva vairs tikai 6:3 „Nikars” labā. Tomēr mača galotnē favorīti salika visu „pa plauktiņiem”, un „Raita” vārtsargs Aleksandrs Lošiks bija spiests vēl trīs reizes ņemt bumbu ārā no sava „cietokšņa”.

Īsts futbola trilleris skatītājus sagaidīja FC „Jūrmala” un RTU vienību spēlē. Jau ceturtajā minūtē abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem – vispirms Ēriks Pelcis vadībā izvirzīja jūrmalniekus, uz ko RTU atbildēja ar Ģirta Pauļa precīzu sitienu. Nepagāja ilgs laiks līdz Dainis Kovals vadībā izvirzīja augstskolas komandu, pēc izspēlētas kombinācijas no asa leņķa raidīdams bumbu jau tukšos pretinieku vārtos. Pēc šāda notikumu scenārija vairāk uzbrukuma „Jūrmala”, kuras rindās jo īpaši aktīvi darbojās triecienmaiņa – Ē.Pelcis, brāļi Vitālijs un Igors Lapkovski, kā arī Māris Lipenīts, kurš, starp citu, iepriekšējā sezonā pārstāvēja RTU. Līdz puslaika noslēgumam jūrmalniekiem izdevās atgūt vadību (3:2), savukārt 29.minūtē I.Lapkovskis izdarīja nopietnu uzvaras pieteikumu, panākot jau 4:2. Izšķirošie spēles notikumi risinājās pašā galotnē, kad neilgā laika periodā komandas guva četrus vārtus. Par Daiņa Kovala veiksmīgo raidījumu RTU ilgi nepaspēja priecāties, jo Ē.Pelcis momentāli atbildēja ar to pašu, savukārt vēl pēc brīža uz „Jūrmalas” vārtiem tika nozīmēts 6 metru soda sitiens, kuru precīzi realizēja Gatis Rožkalns. Mača pēdējā minūtē „studenti” gāja uz „visu banku”, nomainot vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, un šoreiz risks attaisnojās – E.Muižnieka rezultatīvais sitiens atjaunoja līdzsvaru spēlē (5:5). Dramatiskiem notikumiem piesātinātā cīņa ar šādu rezultātu arī noslēdzās.

Vēl divās Latvijas telpu futbola čempionāta spēlēs pie trim punktiem izdevās tikt „Raba” un SK „Monarhs” vienībām. Pirmie izbraukumā ar rezultātu 3:0 pieveica „Ventspils” komandu, savukārt „Monarhs” sarūpēja otro zaudējumu „TSI Futsal Team”, pieveicot to ar 5:2.

Pēc divām kārtām turnīra tabulas pirmajā pozīcijā izvirzījusies „Nikars” vienība, kuras rēķinā patlaban seši punkti. Pa četriem punktiem patlaban RTU un FC „Jūrmala”, trīs punkti „Raba”, SK „Monarhs” un „Raita”, savukārt ISMA, „Ventspils” un „TSI Futsal Team” komandas joprojām cīnās bez punktiem.

Latvijas telpu futbola čempionāta trešā kārta tiks aizvadīta šo svētdien, 8.novembrī. Plkst.16 Ventspilī vietējā komanda uzņems „Raita” vienību, savukārt Rīgas OSC telpās plkst.18.30 „Nikars” eksaminēs „TSI Futsal Team”, plkst.20 „Raba” spēlēs ar ISMA, bet plkst.21.30 SK „Monarhs” cīnīsies ar RTU. Atgādinām, ka visiem Rīgā paredzētajiem mačiem tiks nodrošinātas „LIVE” video translācijas.

Latvijas telpu futbola čempionāta 2.kārta (31.oktobris/1.novembris)
Ventspils – Raba 0:3
Raita – Nikars 3:9
TSI Futsal Team – SK Monarhs 2:5
RTU – FC Jūrmala 5:5
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Antons Sčelkuns
Antons Sčelkuns

(FK Alliance)
33
Andrejs Krilovs
Andrejs Krilovs

(Ulbroka)
36
Mihails Gutmans
Mihails Gutmans

(FC Barcamania)
36
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(Elīza)
37
Ritvars Zēmelis
Ritvars Zēmelis

(FK Reāls)
46

LIVE translācija

lielais attēls

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs



















Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin