Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2010./2011.
Pēdējo reizi atjaunots: sestdien, 20.augustā Kopējais spēļu skaits: 629 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 4697


















Ziņas
„Nikars” pārspēj „Rabu” un sper platu soli pretī ceturtajam titulam
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 17.3.2011
Trešdien Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC) tika aizvadīta Latvijas telpu futbola čempionāta pārceltā 13.kārtas spēle, kurā spēkus samēroja divas no galvenajām sacensību favorītēm „Nikars” un „Raba” vienības. Abpusēji rezultatīvā mačā ar rezultātu 7:5 pārāka izrādījās „Nikars”, kas tādējādi spēra platu soli pretī ceturtā titula iegūšanai pēc kārtas.

Abas pretinieces šajā sezonā jau vienu reizi bija samērojušas spēkus novembra beigās, un toreiz ar minimālu rezultātu 2:1 uzvaras laurus plūca „Nikars” komanda, kurai uzvaras vārtus divas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes guva Aleksandrs Žukovs.

Trešdienas mača nozīmi uzskatāmi raksturoja situācija turnīra tabulā. „Nikars” pārsvars, sacensībām ieejot noslēdzošā apļa izspēlē, pār abām tuvākajām konkurentēm bija ieguvis pietiekoši cienīgu apjomu. Otrās vietas īpašnieci „Jelgava-Monarch” galvenā trenera Aleksandra Dibrivnija padotie apsteidza par septiņiem, bet nākamo pretinieci „Raba” jau par astoņiem punktiem. Lai saglabātu reālas iespējas pacīnīties par zelta medaļām šajā sezonā, „rabiešiem” obligāti bija nepieciešama uzvara, taču pārspēt principiālo sāncensi viņiem tā arī neizdevās.

Cīņas sākums „Raba” vienībai gan izvērtās ļoti cerīgs. Jau viens no pirmajiem komandas uzbrukumiem noslēdzās ar sekmīgi izspēlētu kombināciju, pēc kuras rezultātu atklāja Dmitrijs Jakovļevs. Jāatzīst, ka arī turpmākajā puslaika gaitā „Raba” bumbas kontroles un uzbrukumu veidošanas ziņā īpaši neatpalika no sāncenses, tomēr rezultāta izaugsmē galvenā nozīme bija vārtu gūšanas momentu izmantošanas kvalitātei, kur spilgti savu individuālo meistarību apliecināja pēdējo trīs gadu Latvijas čempione „Nikars”. Vadima Ļašenko, Igora Avanesova, Ruslana Selezņova un Alekseja Baranova precīzie sitieni neilgi pirms pārtraukuma ļāva „Nikars” vienībai iegūt komfortablu 4:1 pārsvaru, kuru gan „Raba”, pateicoties Andreja Šustrova vārtu guvumam, nedaudz sadeldēja puslaika izskaņā – 4:2.

Pēc pārtraukuma jau tā nokaitētā atmosfēra laukumā pieauga līdz baltkvēlei – abas pretinieces salīdzinoši ātri savāca piecu sodu robežu, tādējādi esot spiestas darboties uzmanīgāk. Arvien grūtāk savas emocijas nācās apvaldīt arī komandu galvenajiem treneriem, kuri emocionāli diktēja norādījumus ne tikai saviem padotajiem spēlētājiem, bet arī spēles tiesnešiem un pretiniekiem.

Mača sportiskais sižets kulmināciju sasniedza 33.minūtē, kad „Raba” līdz ar Sergeja Vasiļjeva vārtu guvumu panāca izlīdzinājumu (4:4), uz ko „Nikars” neilgā laika sprīdī atbildēja ar rezultatīvu Vadima Atamanjukova raidījumu, atjaunojot vadību. Cīņas turpmāko gaitu ietekmēja trīs uz „Raba” vārtiem nozīmētie 10 metru soda sitieni, no kuriem divus realizēja Igors Dacko. Triju vārtu pārsvars – 7:4 – izrādījās pietiekoši nopietns, lai „Raba” atlikušajā mača gaitā vairs neizglābtos no zaudējuma. Nelīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret piekto laukuma spēlētāju – „rabieši” atspēlēja tikai vienus vārtus (D.Jakovļevs) un piedzīvoja otro zaudējumu pret principiālo sāncensi šajā sezonā.

Pēc šī panākuma „Nikars” vēl vairāk nostiprinājās Latvijas čempionāta kopvērtējuma tabulas pirmajā vietā un ir ļoti tuvu tam, lai ceturto gadu pēc kārtas kļūtu par valsts spēcīgāko klubu.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Jānis Bethers
Jānis Bethers

(Jadberg)
39

LIVE translācija

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs

Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin