Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2010./2011.
Pēdējo reizi atjaunots: sestdien, 20.augustā Kopējais spēļu skaits: 629 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 4697


















Ziņas
„Nikars” ceturto reizi pēc kārtas kļūst par Latvijas čempionu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 28.3.2011
Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā un Ventspilī tika izspēlēta Latvijas telpu futbola čempionāta 18.kārta, kā arī daļa no 19.kārtas spēlēm. Izcīnot pārliecinošu uzvaru mačā pret FC „Raita” vienību (13:4), priekšlaikus ceturto titulu pēc kārtas nodrošināja galvenā trenera Aleksandra Dibrivnija vadītā „Nikars” komanda, kas tādējādi neilgi pirms šīs sezonas noslēguma kļuva punktu izteiksmes ziņā neaizsniedzama pārējām sāncensēm.

Tieši vienas uzvaras tiesa jeb trīs punkti „nikariešiem” arī bija nepieciešami, lai vairākas kārtas pirms sacensību izskaņas nodrošinātu nu jau kārtējās zelta godalgas. Kaut arī sestdien notikušajā duelī ar FC „Raita” Latvijas čempione cīņas septītajā minūtē pirmā nonāca iedzinējas lomā spēles turpinājums izvērtās graujošs. Sākot ar mača 11.minūti līdz pat pirmā puslaika noslēgumam A.Dibrivnija padotie „Raita” vārtos „sabēra” veselas astoņas (!) bezatbildes bumbas (8:1), bet pēc pārtraukuma vēl nedaudz palielināja pārsvaru, svinot uzvaru ar rezultātu 13:4.

Tādējādi jau ceturto sezonu pēc kārtas Latvijas telpu futbola čempionātā spēcīgākā izrādījās „Nikars” vienība, kura turklāt pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē titulu nodrošināja tik agrā sacensību stadijā. Jāpiebilst, ka līdzšinējā turnīra gaitā „nikarieši” uzvarējuši visās spēlēs, tikai reizi cīnoties neizšķirti un, ja viņiem izdosies gūt virsroku pār sāncenšiem arī trīs atlikušajos mačos, „Nikars” atkārtos „Raba” komandas 2004./2005.gada sezonā iespēto, kad toreizējie čempioni sezonu noslēdza ar 19 uzvarām un tikai vienu neizšķirtu.

Tikmēr „Raba” telpu futbolisti turpina sīvu spēkošanos ar „Jelgava-Monarch” vienību cīņā par sudraba godalgām. Abu šo pretinieču sestdien notikušajā savstarpējā duelī pārāka ar rezultātu 6:4 izrādījās „Raba”, kas pēc dienu vēlāk gūtā panākuma pār ISMA (6:2) palielināja savu pārsvaru pār jelgavniekiem kopvērtējuma tabulā līdz piecu punktu apjomam. Jāpiebilst gan, ka „Raba” futbolistiem salīdzinājumā ar konkurentiem atlikušajā turnīra stadijā būs jāaizvada par vienu maču mazāk, turklāt abām šīm vienībām vēl nāksies tikties ar „Nikars” vienību. Jāpiezīmē, ka „Raba” komandai duelī pret jelgavniekiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Maksims Seņs un Dmitrijs Jakovļevs, savukārt zaudētājiem „hat-trick” realizēja Ēriks Pelcis.

Svarīgu uzvaru aizvadītajā nedēļas nogalē svinēja arī RTU futbolisti, kuru pārliecinošais 7:2 panākums pret ISMA ļāva viņiem vēl vairāk nostabilizēties ceturtajā vietā un jau tagad ir skaidrs, ka šo pozīciju „studenti” diezin vai no rokām vairs izlaidīs. Lielisku maču pret ISMA aizvadīja Emīls Muižnieks, kurš izcēlās ar trīs vārtu guvumu, tādējādi Latvijas čempionāta rezultatīvāko snaiperu sarakstā atgūstot trešo pozīciju.

Vēl no pārējiem mačiem jāatzīmē Ventspils „Honda” futbolistu savā laukumā sestdien gūtā pārliecinošā uzvara pār „TSI Futsal Team” (8:3), kā arī šīs pašas „TSI Futsal Team” dienu vēlāk izcīnītais panākums mačā ar „Raita” - 6:4.

Latvijas čempionāta kopvērtējuma tabulā, kā minēts, 52 punktus izcīnījusi nākamā titula ieguvēja „Nikars”, 44 punkti „Raba” vienībai, bet 39 – „Jelgava-Monarch”. Ar 26 punktiem samērā stabili ceturtajā pozīcijā atrodas RTU, bet noslēdzošais kvartets savās vietās jau izkārtojies blīvāk – piekto vietu ieņem „Honda” (18), pozīciju zemāk atrodas „TSI Futsal Team” (15), bet noslēdzošajās pozīcijās ierindojas „Raita” un ISMA (abām 10).

Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ir 28 vārtus guvušais Igors Dacko („Nikars”), 21 rezultatīvs sitiens Igoram Lapkovskim („Jelgava-Monarch”), bet 18 reizes pretinieku vārtsargus pārspējis E.Muižnieks (RTU).

Turnīra nākamā kārta tiks aizvadīta 3.aprīlī.
Zibensziņas

Ziņas

Šodien uzsauc
Andrejs Krilovs
Andrejs Krilovs

(Stopiņi)
36
Iļja Trans
Iļja Trans

(ILGA)
39
Ritvars Zēmelis
Ritvars Zēmelis

(FK Reāls)
46
Eriks Zaporožecs
Eriks Zaporožecs

(RTO-Ropaži)
67

LIVE translācija

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs

Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2009, rakstiet fta@fta.lv. Admin