Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2011./2012.
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 31.augustā Kopējais spēļu skaits: 603 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 4259


















Ziņas
„LSPA/LaSport” atgriežas līderes statusā
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 23.1.2012
Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgas telpu futbola čempionāta Pirmajā līgā tika izspēlēta sacensību 15.kārta, pēc kuras turnīra kopvērtējuma tabulas līderes statusā atgriezās „LSPA/LaSport” vienība, apsteidzot abas savas galvenās konkurentes „Lerona” un „Sportima-Nikars” komandas. Tāpat līderu trijniekam vēl ciešāk pietuvojās „Kreiss” vienība.

Šīs kārtas ietvaros kā galvenie mači neapšaubāmi jāizceļ minētā kvarteta dalībnieču savstarpējo rēķinu kārtošana – „Lerona” un „LSPA/LaSport” duelis, kā arī „Kreiss” un „Sportima-Nikars” vienību spēkošanās. Abas šīs cīņas izvērtās gana aizraujošas, taču par visu pēc kārtas.

„Lerona” un „LSPA/LaSport” komandu spēles likme bija pietiekoši augsta – pirmā panākuma gadījumā iegūtu četru punktu pārsvaru pār tuvākajām konkurentēm sacensību tabulā, kamēr Sporta akadēmijas „blices” triumfs ļautu „studentiem” no jauna atgūt vadības grožus kopvērtējumā. Šoreiz nedaudz pārāki laukumā izrādījās „LSPA/LaSport” telpu futbolisti, kurus jau mača 5.minūtē vadībā izvirzīja kapteinis Lauris Hincenbergs. Arī cīņas turpinājumā aktīvāk uzbruka Sporta akadēmijas atbalstītā vienība, bet līdz pārtraukumam rezultāta cipari uz tablo tā arī palika nemainīgi. Otrā puslaika vidū, pateicoties rezultatīvam Andra Ķerpes sitienam, „solāriju studijas” komanda atjaunoja līdzsvaru, uz ko „LSPA/LaSport” drīz vien atbildēja ar precīzu Oskara Ikstena raidījumu. Atlikušajā laika periodā minimālais „studentu”pārsvars (2:1) tā arī saglabājās, turklāt sāncenšu izredzes izglābties no zaudējuma ievērojami sarežģīja Staņislava Pihocka nopelnītais noraidījums spēles pēdējā minūtē. Tādējādi, pateicoties izcīnītajiem trim punktiem, „LSPA/LaSport” atgriezās līgas pirmajā pozīcijā.

Tikmēr divu pārējo vadošo vienību cīņā piecu uzvaru sērija pārtrūka „Sportima-Nikars” komandai, kas ar rezultātu 4:7 piekāpās „Kreiss”. Pēdējā taktiski ļoti pareizi darbojās cīņā pret Latvijas čempiones fārmklubu, kas šajā spēlē bija spiests iztikt bez galvenā trenera Vadima Atamanjukova palīdzības, kurš ar Latvijas nacionālo izlasi atradās Spānijā. „Nikariešiem” nelīdzēja arī no pamatkomandas piesaistītā trijotne Aleksandra Žukova, Evertona Da Silvas Santosa un Romāna Gnutova personās – vēl mača 34.minūtē rezultāta tablo vēstīja par solīdu 6:1 pārsvaru „Kreiss” vienībai, un arī cīņas atlikušajās minūtēs favorītiem pavisam nedaudz tikai izdevās sadeldēt pretinieku handikapu. Gala rezultātā „Kreiss” svinēja trešo panākumu pēc kārtas, un uzvarētāju rindās ar rezultatīviem sitieniem trīskārt izcēlās Romāns Solomevičs, divi trāpīgi raidījumi Andrejam Grišajevam, bet viens – Sergejam Telešam un Artjomam Gāršniekam. Tikmēr „Sportima-Nikars” labā divus vārtus guva Vitālijs Ziļs.

No pārējām šīs kārtas spēlēm noteikti jāatzīmē arī ISMA-2 vienības panākums pār FC „Raita” (4:3). Spēles gaitā „Raita” trīs reizes atradās vadībā ar rezultāta starpību 1:0, 2:1 un 3:2, taču pēdējo vārdu cīņas izskaņā teica no ISMA pamatkomandas pieaicinātais Aleksandrs Škoļņikovs, kura divi vārtu guvumi ļāva triumfēt ISMA-2 vīriem. Lauzt mača gaitu no vēl grūtākas situācijas izdevās arī FREE futbolistiem, kuri, atspēlējot 0:2 deficītu, ar rezultātu 3:2 uzveica „RTU-Sports”.

Visbeidzot vēl vienā mačā piecu zaudējumu sēriju beidzot izdevās pārtraukt „Rīnuži-Strong”, kas ar 7:5 pārspēja „Sportima” vienību. Teicamu sniegumu uzvarētāju rindās demonstrēja Sergejs Starkovs, kurš guva trīs vārtus un ar kopumā 17 rezultatīviem sitieniem nostabilizējās līgas trāpīgāko snaiperu saraksta priekšgalā. Savukārt zaudētājiem četrus vārtus guva Edijs Ivaško.

Atlikusī 15.kārtas spēle starp pastarītēm „RigaPARTYBUS” un „TUC/FTA” tiks aizvadīta otrdien.

Kā minēts, sacensību kopvērtējuma tabulas līderes statusā ar 33 izcīnītiem punktiem atgriezās „LSPA/LaSport”, no kuras par punktu atpaliek „Lerona” (32), bet par diviem – „Sportima-Nikars” (31). Turpat netālu no vadošā trio izkārtojusies arī „Kreiss”vienība (28), savukārt nākmās vienības atrodas jau lielākā atstatumā no līderu kvarteta – „Raita” un „Sportima” komandām ir 21 punkts, „ISMA-2” iekrājusi 20 punktus, „Rīnuži-Strong” savākusi 17, bet FREE – 16 punktus. Tabulas lejasgalā joprojām ierindojas „RigaPARTYBUS” (10), TUC/FTA (9) un „RTU-Sports” (8).

Čempionāta rezultatīvākais futbolists, kā iepriekš norādīts, ir 17 vārtus guvušais S.Starkovs („Rīnuži-Strong”), 13 vārtu guvumi Andim Dombrovskim („LSPA/LaSport”), bet 12 – R.Solomevičam („Kreiss”).

Turnīra nākamās spēles tiks aizvadītas jau šajā nedēļas nogalē – 28.un 29.janvārī.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc
Nikolajs Daļeckis
Nikolajs Daļeckis

(Apsardzes Alianse)
42

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs

Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2011, rakstiet fta@fta.lv. Admin