Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2011./2012.
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 31.augustā Kopējais spēļu skaits: 603 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 4259


















Ziņas
Preses relīze: "LSPA/LaSport" pārspēj "Lerona", "Sportima-Nikars" piedzīvo negaidītu zaudējumu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 21.1.2012
Šodien, 21.janvārī, tika aizvadītas piecas no sešām Rīgas telpu futbola čempionāta Pirmās līgas 15.kārtas spēlēm. Neapšaubāmi gaidītākā bija spēkošanās starp līderiem "Lerona" un "LSPA/LaSport" komandu, kas pirms mača ieņēma trešo vietu. Spraigā cīņā ar rezultātu 2:1 (1:0) pārāki izrādījās "studenti", un, tā kā negaidītu zaudējumu piedzīvoja vicelīderi "Sportima-Nikars", izvirzījās turnīra vadībā.

Mačā starp "LSPA/LaSport" un "Lerona" rezultāts tika atklāts jau piektajā minūtē, kad pretinieku vārtsargu Romānu Bogomolovu pārspēja Sporta pedagoģijas akadēmijas komandas kapteinis Lauris Hincenbergs.

Līdz nākamajam kādas komandas panākumam bija jāgaida gandrīz pusstunda spēles laika – vien 32.minūtē savu rēķinu atklāja "Lerona", 1:1 panākot Andrim Ķerpem.

Solāriju tīkla komandas prieki gan izrādījās neilgi, jo jau divas minūtes vēlāk "studentus" atkal vadībā izvirzīja Oskars Ikstens. Kā noskaidrojās nedaudz vēlāk, tie izrādījās pēdējie, tātad – uzvaru nesošie vārti šajā spēlē. Tā kā dienas pirmajā mačā "Kreiss" nedaudz negaidīti ar 7:4 (3:1) pārspēja "Sportima-Nikars", tad turnīra tabulā atkal notikusi līderu maiņa – no trešās uz pirmo vietu pakāpusies "LSPA/LaSport" komanda, bet "Lerona" un "Sportima-Nikars" vienības katra zaudējusi vienu pozīciju.

To, ka "Kreiss" ir tipiska "garastāvokļa" komanda, kas spēj uzvarēt favorītus, bet piekāpties pastarīšiem, bija zināms jau sen, un šodien tas pierādījās visā krāšņumā.

Latvijas čempionu fārmklubs mačam bija gatavojies nopietni, sastāvu pastiprinot ar trim pirmās komandas spēlētājiem, turklāt – noteikti ne tiem sliktākajiem, brazīlieti Evertonu Da Silvu Šantošu ieskaitot (vēl arī Romāns Gnutovs un Aleksandrs Žukovs). Tomēr pat tas neglāba vienību no zaudējuma. Izšķiroša izrādījās pirmā puslaika pēdējā minūte, kuras laikā "Kreiss" guva divus vārtus, panākot 3:1.

Saprotams, ka atspēlēt divu vārtu deficītu var, kur nu vēl, ja tam atvēlēts vesels puslaiks, taču šoreiz noteicošais nebija vis divu vārtu pārsvars, bet gan "vilnis", kuru "noķēra" sarkani-melnie. Emocionālajiem "Kreiss" futbolistiem spēle aizgāja "no rokas", un īsā laikā rezultāta starpība tika paaugstināta līdz 6:1. Tad gan beidzot atmodās arī "nikarieši", ar Vitālija Ziļa pūlēm panākot 3:6, bet 39.minūtē komandas kapteinis Artūrs Jerofejevs guva arī ceturtos vārtus.

Pēdējais vārds gan piederēja "Kreiss" – mača pēdējā minūtē vienības rezultatīvākais spēlētājs Romāns Solomevičs guva savus divpadsmitos vārtus sezonā, uzstādot spēles beigu rezultātu 7:4.

"Kreiss" vīri līdz ar to vēl vairāk nostiprinājušies turnīra tabulas ceturtajā pozīcijā, turklāt nu arī trešā vairs nav neaizsniedzamos attālumos – no saviem šīsdienas pretiniekiem "Kreiss" atpaliek vairs tikai par vienas uzvaras tiesu.

Nedaudz negaidīts iznākums tika fiksēts arī mačā starp ISMA-2 un FC "Raita". Aleksandram Škoļņikovam gūstot divus vārtus pēdējās divās spēles minūtēs, 4:3 (1:2) uzvaru "izrāva" ISMA-2, tādējādi apliecinot, ka ir atguvušies no neveiksmēm, kas komandu vajāja gadu mijā (zaudējumi pastarīšiem "RTU Sprots" 2:3 un "TUC/FTA" 2:4).

Vērtīgas uzvaras izcīnīja arī "Rīnūži-Strong" un "Free". Rīnūžu vienība ar 7:5 (4:2) pārspēja "Sportima", bet "Free" ar 3:2 (2:2) pieveica "RTU Sports", tādējādi nedaudz atraujoties no pastarīšu trio.

Pēdējā 15.kārtas spēle starp "RigaPartyBus" un "TUC/FTA" komandām tiks aizvadīta otrdien, 24.janvārī, pulksten 21:10 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā joprojām atrodas Sergejs Starkovs ("Rīnūži-Strong"), kurš šodien "Sportima" vārtsargu sarūgtināja trīs reizes, bet pavisam šosezon guvis jau 17 vārtus. Par četriem precīziem sitieniem mazāk "LSPA/LaSport" uzbrukuma līderim Andim Dombrovskim, vēl par vienu R.Solomevičam, bet 11 vārtus guvis Edijs Ivaško, kurš šodien "Sportima" rindās izcēlās ar "pokeru".

Cīņā par "fair-play" balvu vadībā atrodas abas otrdien gaidāmās spēles pretinieces: "RigaPartuBus" komanda nopelnījusi tikai astoņas dzeltenās kartiņas, bet "TUC/FTA" par trim vairāk. Ar 17 "sinepju plāksteriem" seko ISMA-2, bet pārējām komandām ir pa vismaz vienai sarkanajai kartiņai.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc
Iļja Trans
Iļja Trans

(Apsardzes Alianse)
39
Ritvars Zēmelis
Ritvars Zēmelis

(Dārdedzes hologrāfija)
46

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs

Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2011, rakstiet fta@fta.lv. Admin