Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts 2011./2012.
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 31.augustā Kopējais spēļu skaits: 603 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 4259


















Ziņas
„LSPALaSport” nodrošina zelta medaļas
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 6.2.2012
Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā (OSC) tika izspēlētas kārtējās divas kārtas Latvijas galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Pirmajā līgā. Pateicoties veiksmīgajam sniegumam un vairāku tuvāko konkurentu nedienām, zelta godalgas sev priekšlaikus nodrošināja „LSPA/LaSport” vienība. Tiesa, vēl nav zināms vai vērtīgākā cēlmetāla apbalvojumus saņems tikai „studenti”, vai kopā ar viņiem tos iegūs arī ārpus konkurences startējošā „Sportima-Nikars”. Šī jautājuma risināšana sāksies jau 11.februārī, kad abas komandas aizvadīs savstarpējo spēli.

Iepriekšējā nedēļas nogalē „LSPA/LaSport” svinēja kārtējās divas uzvaras, tādējādi pagarinot panākumu sēriju līdz pieciem. Vispirms sestdien „studenti” negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 5:0 uzveica „Rīnuži-Strong” vienību, uzvarētāju rindās ar vārtu guvumiem izceļoties Gantim Zankovskim, Oskaram Ikstenam, Laurim Hincenbergam un Igoram Lukšam (vienu reizi bumbu savos vārtos raidīja „Rīnuži-Strong”). Savukārt dienu vēlāk Sporta akadēmijas atbalstītā komanda ar 5:2 pārspēja „RTU-Sports”, un ar diviem trāpīgiem raidījumiem spēles protokolā atzīmējās G.Zankovskis un Andis Dombrovskis. Pateicoties šim panākumam, „LSPA/LaSport” kļuva punktu izteiksmes ziņā neaizsniedzama divām no tuvākajām sekotājām – „Lerona” un „Kreiss” vienībām un nodrošināja sev zelta godalgas turnīra kopvērtējumā, kā arī tiesības nākamajā sezonā piedalīties Latvijas čempionātā.

Četru punktu atstatumā no „LSPA/LaSport” ierindojas „Sportima-Nikars” vienība, kurai turklāt ir viens mačs rezervē. Ņemot vērā to, ka Latvijas čempiones fārmklubs turnīrā startē ārpus konkurences, atņemt zelta godalgas tā „studentiem” vairs nevar – šādā gadījumā vērtīgākais apbalvojums tiks pasniegts abām komandām. Iepriekšējo nedēļas nogali „nikarieši” aizvadīja ar simtprocentīgu bilanci, vispirms pārspējot iekšējo problēmu nomocīto „Sportimu” (5:1), bet pēc tam spraigā duelī uzveicot arī vienu no tiešajām konkurentēm „Lerona” vienību (4:2). Jāpiebilst, ka cīņā ar „Sportimu” divkārt precīzs izrādījās Artūrs Jerofejevs.

„Lerona” futbolistiem aizvadītās kārtas nesa vienīgi vilšanos – komanda zaudēja ne tikai spēli pret „Sportima-Nikars”, bet arī nedaudz pārsteidzoši piekāpās vienai no turnīra lejasgala vienībām „RTU-Sports” (2:4). Tādējādi „leronieši” kopvērtējuma tabulā pašreizējai līderei „LSPA/LaSport” zaudē jau desmit punktus un tā kā katrai komandai atlicis aizvadīt trīs mačus vairs nevar konkurenti punktu izteiksmes ziņā panākt pat teorētiski.

Tiesa, arī par otrās vietas saglabāšanu „Lerona” vīri nevar justies droši, jo turpat netālu tabulas aizmugurē atrodas „Kreiss” un „Raita” vienības, kuras pēdējās kārtās atšķirībā no „Leronas” pie punktiem tomēr tika. Vispirms sestdien abas vienības guva uzvaras – „Kreiss” ar 3:0 uzveica „RigaPARTYBUS”, bet „Raita” ar 3:1 „TUC/FTA”, savukārt dienu vēlāk šo komandu savstarpējā duelī „Raita” izrādījās pārāka ar 3:2.

Vēl no pārējām turnīra cīņām jāatzīmējā „ISMA-2” un „Sportima” neizšķirts (2:2), kā rezultātā pēdējā beidzot pārtrauca četru zaudējumu sēriju. Savukārt pašreizējā turnīra tabulas pastarīte „TUC/FTA” pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma mačā ar „Rīnuži-Strong” (1:6) cietusi jau sešas neveiksmes pēc kārtas.

Sacensību kopvērtējuma tabulā, kā minēts, ar 45 punktiem vadībā atrodas „LSPA/LaSport”, no kuras par četriem punktiem atpaliek „Sportima-Nikars” (41). Tālāk izkārtojušās „Lerona” (35), „Kreiss” (34) un „Raita” (30), bet nākamās divas pozīcijas ieņem fārmklubi „ISMA-2” (27) un „Rīnuži-Strong” (24). Tabulas lejasdaļā izkārtojušās „Sportima” (22), FREE (20) un „RigaPARTYBUS” (17), kā arī „RTU-Sports” (14) un „TUC/FTA” (9).

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā izmaiņas nav notikušas – pirmo vietu joprojām saglabā 19 vārtus guvušais Sergejs Starkovs („Rīnuži-Strong”), par diviem vārtiem mazāk A.Dombrovskim („LSPA/LaSport”), bet par trim – Romānam Solomevičam („Kreiss”).
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc
Aigars Caics
Aigars Caics

(RTU Sports*)
36
Jānis Bethers
Jānis Bethers

(Jadberg)
39
Deniss Nogotkovs
Deniss Nogotkovs

(JFK Saskaņa)
40

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs

Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2011, rakstiet fta@fta.lv. Admin