Latvijas futbola federācija  Futbola Turnīru Asociācija  Rīgas Futbola Federacija   По-русски
Rīgas telpu futbola čempionāts 2012./2013.
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 18.septembrī Kopējais spēļu skaits: 530 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 3674


















Ziņas
"LSPA" otro gadu pēc kārtas labākie; zelts arī "New Project"
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 25.2.2013
Aizvadītajā nedēļas nogalē punkts tika pielikts šīs sezonas Triobet Rīgas telpu futbola Pirmās līgas čempionātam, kurā otro gadu pēc kārtas spēcīgākā absolūtajā kopvērtējumā izrādījās "LSPA" vienība. Tā kā Sporta Akadēmijas atbalstītā komanda šoreiz startēja ārpus konkurences zelta medaļas nopelnīja arīdzan uzreiz aiz līderes turnīra tabulā palikusī "New Project".

Galvenā uzmanība pēdējās kārtas ietvaros neapšaubāmi tika pievērsta "zelta mačam" starp "LSPA" un "New Project", kas ar skatītājiem gandrīz pilnībā spēja piepildīt Rīgas Olimpiskā Sporta centra tribīnes. "Studentiem" pirmās pozīcijas nosargāšanai turnīra tabulā pilnībā pietika ar neizšķirtu, kamēr "oranžajiem", lai apsteigtu konkurentus, vajadzēja tikai un vienīgi uzvaru. Turklāt zaudējuma gadījumā "New Project" varēja palikt vispār bez zelta godalgām, jo FC "Raita" vienu spēli iepriekš neatstāja ne mazākās cerības Latvijas čempionāta komandas "ISMA" fārmklubam, sagraujot to ar 8:1.

Abu pretinieču savstarpējā duelī čempionāta pirmajā aplī ar minimālu rezultātu 1:0 decembra noslēgumā pārāka izrādījās "New Project", un arī šoreiz "jauno projektu" attīstītāji jau pašā mača sākumā notikumu attīstību pagrieza sev vēlamā virzienā - otrajā minūtē pēc "LSPA" aizsarga Vladislava Pavļučenko netīšām savos vārtos raidītas bumbas rezultāts kļuva 1:0 "oranžo" labā. Pie šāda sportiskā scenārija likumsakarīga kļuva "LSPA" futbolistu aktivizēšanās un daudz biežāks sāncenšu "cietokšņa" apdraudējums, taču pirmajās 20 minūtēs šis arī bija un palika vienīgais vārtu guvums. Neilgi pēc pārtraukuma Sporta Akadēmijas futbolisti panāca izlīdzinājumu - teicams sitiens tieši pretējā apakšējā stūrī no labās malas padevās tam pašam V.Pavļučenko.

Cīņas turpinājumā abas pretinieces apmainījās vairākām labām vārtu gūšanas iespējām, taču mainīt vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, lai izrautu tik nepieciešamo uzvaru, "New Project" komanda tā arī neuzdrošinājās, kas no sportiskā viedokļa arī saprotams - ielaižot otru bumbu savos vārtos un piedzīvojot neizšķirta vietā zaudējumu, "jaunā projekta" vīri zelta pozīcijas atdotu FC "Raita" komandai. Tādējādi rezultāts uz tablo palika nemainīgs, otro sezonu pēc kārtas absolūtajā čempionāta kopvērtējumā triumfējot "LSPA" vienībai.

Uzreiz pēc spēles izskaņas "studentu" kapteinim Pirmās līgas ceļojošo kausu pasniedza Rīgas Futbola Federācijas (RFF) prezidents Juris Keišs, savukārt uzvarētāji ļāvās prieka emocijām, atzīmējot sekmīgu titula aizstāvēšanu un otro čempiona titulu pēc kārtas. Interesanti, ka "LSPA" pēdējo piecu gadu laikā allaž iekļuvusi godalgotajā trijniekā, bet jo īpaši produktīvi darbojusies abās iepriekšējās sezonās, kad izcīnīti divi zelta godalgu komplekti. Arī "New Project" vēl pavisam nesen - 2010./2011.gada sezonā - ieguva vērtīgāko turnīra cēlmetāla apbalvojumu, pēc kura izcīnīšanas pērn startēja Latvijas čempionātā, taču šosezon atkal atgriezās Pirmās līgas apritē. Gan "LSPA", gan "New Project" tādējādi ir nopelnījušas sev tiesības nākamajā sezonā piedalīties valsts spēcīgāko komandu saimē.

Sudraba medaļas Pirmās līgas čempionātā šosezon izcīnīja FC "Raita", kas, kā minēts, savā noslēdzošajā mačā ar 8:1 sagrāva "ISMA-2" (pa trim vārtiem Aleksandram Gospodrajovam un Aleksandram Abašinam), punktu izteiksmes ziņā noķerot "New Project", taču piekāpjoties konkurentiem pēc savstarpējo spēļu bilances (neizšķirts un zaudējums). Savukārt bronzas godalgas līdzīgi kā pērn izcīnīja "Kreiss" vīri. Interesanti, ka visas trīs noslēdzošās vietas pirmajā septītniekā nopelnīja Latvijas čempionāta komandu fārmklubi - "Sportima-Nikars", "RTU Sports" un "ISMA-2". Divu šo vienību savstarpējā duelī noslēdzošajā kārtā "Sportima-Nikars" ar rezultātu 4:1 uzveica "RTU Sports".

Tostarp C grupā, kur komandas risināja savas attiecības cīņā par 8.-14.vietu, visaugstāko no iespējamajām pozīcijām ieguva "Rīgas Siltums" komanda, kuras pretiniece noslēdzošajā kārtā JFK "Saskaņa" parūpējās par nepatīkamu pārsteigumu, uz maču neierodoties un tādējādi nopelnot tehnisko zaudējumu 0:10. Tikpat punktus, cik "Rīgas Siltums" (24), nopelnīja arī "DSV Transport", kas čempionātu noslēdza ar zaudējumu duelī ar "Lerona/Rita" (2:4), taču sliktākas savstarpējo spēļu bilances dēļ palika devītajā vietā.

Kā desmitā spēcīgākā vienība turnīru pabeidza "Garāža-BA", kas savā noslēdzošajā cīņā ar 4:1 lika kapitulēt "FREE-Cerber", savukārt atlikušajās pozīcijās čempionāta kopvērtējuma tabulā ierindojās "TUC/FTA", JFK "Saskaņa", "FREE-Cerber" un "Lerona/Rita".

Cīņā par Pirmās līgas rezultatīvākā spēlētāja titulu nekādas izmaiņas pēdējā kārtā nenotika, jo abi trofejas pretendenti vārtus neguva - ar 23 rezultatīviem sitieniem pirmo vietu saglabāja Vladislavs Golubeckijs ("New Project"), savukārt par vienu precīzu raidījumu mazāk Andim Dombrovskim ("LSPA").

Pirmās līgas "fair-play" balvu nopelnīja 11 dzeltenās kartiņas savākusī "RTU Sports".
Zibensziņas
Seko Rīgas telpu futbola čempionātam arī RFF FaceBook lapā: foto, video, aptaujas un daudz kas cits!

2013.gada Rīgas telpu futbola SUPER kausa izcīņa:

Monarhs - New Project (1:2)
D.Zolotarjovs 39; V.Brižaņs dz.k.33; S.Zolotuhins s.k.35 - M.Ladigins 23; V.Golubeckijs 40; R.Šimanovskis dz.k.33; N.Kolesnikovs dz.k.34

spēles bildes

spēles video


Ziņas

Šodien uzsauc
Jānis Bethers
Jānis Bethers

(TUC/Jadberg*)
39
Deniss Nogotkovs
Deniss Nogotkovs

(Gludi LM)
40

Aktuālais video

Ziņu arhīvs

Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin