Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 15.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 110 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 387
Ziņas
„ Rīnuži” turpina uzvaru gājienu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 10.8.2010
Arvien straujāk izšķirošajai stadijai tuvojas Rīgas futbola čempionāta otrais un vienlaikus arī noslēdzošais aplis. Stabilu turnīra līderpozīciju joprojām saglabā „Rīnužu” komanda, kas iepriekšējās nedēļas ietvaros turpināja uzvaru gājienu, palielinot pēc kārtas izcīnīto panākumu skaitu līdz pieciem.

Vispirms 5.augustā „ rīnužnieki” savā laukumā samēroja spēkus ar „RFS Flaminko” vienību, gūstot panākumu ar rezultātu 2:0. Cīņas 22.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Aleksejs Vasiļjevs, savukārt neilgi pēc otrā puslaika sākuma „Rīnužu” pārsvaru dubultoja Dmitrijs Jakovļevs. Savukārt dažas dienas vēlāk arīdzan mājas stadionā pašreizējie sacensību līderi neatstāja ne mazākās cerības uz labvēlīgu iznākumu sacensībās ārpus konkurences startējošajai RFS vienībai, sagraujot to ar 5:1. Šajā mačā jo īpaši uzvarētāju rindās jāizceļ Romāns Šimanovskis, kurš izcēlās ar četru vārtu guvumu. Tādējādi pēc divu panākumu gūšanas „Rīnuži” ar 34 punktiem atrodas salīdzinoši stabilā Rīgas čempionāta līderpozīcijā, par sešiem punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju „Salaspils FC” vienību.

Tiesa, arī „salaspiliešiem” abos savos iepriekšējos mačos izdevās papildināt uzvaru „bagāžu” un turpināt pakaļdzīšanos līderei. Vispirms „Salaspils” komanda ar rezultātu 3:1 savā laukumā apspēlēja „Rīgas Satiksmi”, savukārt nākamajā cīņā ar 5:0 lika kapitulēt „Mārupei”. Abās šajās spēlēs pa diviem vārtiem uzvarētāju rindās guva Ilja Ščanicins.

Triju neuzvarētu maču sēriju čempionātā beidzot izdevās pārtraukt BSA klubam, kas izbraukumā ar rezultātu 3:2 uzveica RFS vienību. Pēc šī panākuma BSA atgriezās sacensību kopvērtējuma labāko četru vienību pulkā, no trešajā pozīcijā esošā „FK „ Viesuļa” atpaliekot par diviem punktiem.

Savukārt vēl vienā duelī tika fiksēts 1:1 neizšķirts cīņā starp FK „ Ādaži” un „Latvijas Universitātes” vienībām. Ādažniekus spēles 10.minūtē vadībā izvirzīja Māris Pavlovskis, savukārt 27.minūtē „ studentiem” izlīdzinājumu panāca Kalvis Grāveris. Jāpiebilst, ka Ādažu komanda turnīra ietvaros nav spējusi uzvarēt jau 12 mačus pēc kārtas.

Čempionāta kopvērtējuma tabulā, kā jau minēts, ar 34 punktiem vadībā atrodas „Rīnuži”, par sešiem punktiem atpaliek „Salaspils FC”, bet trešajā pozīcijā ar 24 punktiem atrodas FK ”Viesulis”. Turpat netālu izkārtojušās arī BSA ar 22 un „Latvijas Universitāte” ar 21 punktu, savukārt 17 punktus izcīnījusi „RFS Flaminko” . Turnīra tabulas lejasdaļā atrodas FC „ Rīga” un „Mārupe” (abām 15 punkti), kā arī „ Rīgas Satiksme” (13) un RFS (11), bet pārliecinoši pēdējā pozīcijā ar sešiem punktiem atrodas „Ādaži”.

Joprojām spraigi rit cīņa par Rīgas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja statusu, kur aktīvi savā starpā duelējas Valērijs Šabala (FC „Rīga”) un Ruslans Ahmetovs („Salaspils”) – abiem 13 vārtu guvumi. Savukārt septiņas reizes sāncenšu vārtsargus pārspējuši „rīnužnieki” A.Vasiļjevs un Deniss Aščuks, kā arī Sergejs Sovtuss („RFS Flaminko”) un Andrejs Agafonovs („Salaspils FC” ).
Zibensziņas
Rīgas kausa izcīņas pusfināli:

FK „Viesulis” - BSA (25.septembrī, plkst. 16.00, „Latvenergo” st., (1:1) 8:7)

„RFS-Flaminko” - „Beitar” (2.oktobrī, plkst. 16.00, LU st., 4:1)


Rīgas kausa izcīņas fināls:

„RFS-Flaminko” - FK „Viesulis” (9.oktobrī, plkst. 15.00, LU st., 1:0)

Ziņas

Šodien uzsauc
Andrejs Muraškevičs
Andrejs Muraškevičs

(Rīnūži)
44
Aleksejs Mirmanovs
Aleksejs Mirmanovs

(RFS - Flaminko)
53

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs













Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2010, rakstiet fta@fta.lv. Admin