Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 15.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 110 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 387
Ziņas
Pa divām uzvarām izcīna „Rīnuži” un FC „Rīga”
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 31.5.2010
Arvien straujākus apgriezienus sāk uzņemt Rīgas futbola čempionāts, kura ietvaros aizvadītas cīņas nu jau nedaudz vairāk kā divu nedēļu garumā. Pēdējo septiņu dienu laikā jo īpaši veiksmīgu sniegumu izdevies parādīt „Rīnužu” un FC „Rīga” vienībām, kuras guvušas katra pa divām uzvarām, punktu izteiksmes ziņā noķerot iepriekš vienvadībā bijušo līderi „Latvijas Universitāti”.

Pērnās sezonas sudraba medaļnieki „Rīnuži”, kā ziņots, šī gada čempionātu sāka ar nedaudz negaidītu 2:4 zaudējumu „Rīgas Satiksmes” vīriem. Pietiekoši sarežģīta rīnužniekiem izvērtās arī otrā turnīra cīņa savā laukumā pret „Salaspils FC” vienību, kur viņi divkārt atradās iedzinēju lomā ar rezultātiem 0:1 un 1:2, taču pēdējo mača 25 minūšu laikā spēja gūt trīs bezatbildes vārtus un izcīnīt panākumu ar 4:2. Divi no šiem izšķirošajiem precīzajiem raidījumiem Denisa Aščuka kontā, bet vēl pusi artavas panākuma sasniegšanā uzvarētāju labā „ieguldīja” Aleksejs Vasiļjevs. Jāpiebilst, ka „Salaspils FC” komandai šis bija otrais zaudējums tikpat spēlēs.

Arī nākamajā cīņā „Rīnuži” „paņēma” maksimāli iespējamos trīs punktus, duelī pret BSA atkal atspēlējot vienu vārtu deficītu. Vadima Fariona pirmā puslaika noslēgumā gūtie vārti ļāva BSA izvirzīties vadībā, uz ko sāncenši atbildēja ar D.Aščuka 66. un A.Vasiļjeva 76.minūtē gūtajiem vārtiem. Cīņas noslēgumā rezultāta tablo vēstīja 2:1 „Rīnužu” labā, bet A.Vasiļjevs pēc šī mača izvirzījās čempionāta labāko snaiperu saraksta priekšgalā – viņš šobrīd jau piecas reizes turnīra ietvaros pārspējis sāncenšu vārtsargus.

Pēc zaudējuma turnīra atklāšanas spēlē divus panākumus līdzīgi kā „Rīnužiem” izdevies gūt arī uz jauno futbolistu bāzes veidotajai un Latvijas U-17 nacionālās izlases trenera Oļega Blagonadeždina vadītajai FC „Rīga” vienībai. Vispirms „Rīga” ar 2:1 uzveica RFS, abus vārtus uzvarētāju labā gūstot jaunajam Latvijas futbola talantam Valērijam Šabalam, kurš jau šosezon paspējis sevi veiksmīgi apliecināt LMT Virslīgas čempionātā „Olimps/RFS” sastāvā. Savukārt vēl vienā mačā „Rīga” ar 3:2 pārspēja „RFS/Flaminko” („dubli” uzvarētājiem realizēja Artūrs Hlibovs).

Turnīra norises gaitā jāatzīmē arī FK „Mārupe” futbolistu pirmā uzvara čempionāta ietvaros. Spēlējot savā laukumā, mārupieši ar minimālu 1:0 pārsvaru lika kapitulēt FK „Ādaži” vīriem, vienīgos vārtus cīņas 17.minūtē gūstot Valērijam Petrovam.

Sacensību kopvērtējuma tabulā šobrīd situācija, kā jau turnīra sākumā tam jābūt, ir pietiekoši saspringta, un komandas izkārtojušās ļoti blīvi. Seši punkti šobrīd ir „Latvijas Universitātei”, „Rīnužiem” un FC „Rīga”, četri punkti „Rīgas Satiksmes” un BSA futbolistiem, trīs punktus iekrājuši FK „Ādaži”, FK „Viesulis”, „RFS Flaminko” un FK „Mārupe”, bet bez punktiem šobrīd cīnās vienīgi „Salaspils FC” un RFS.
Zibensziņas
Rīgas kausa izcīņas pusfināli:

FK „Viesulis” - BSA (25.septembrī, plkst. 16.00, „Latvenergo” st., (1:1) 8:7)

„RFS-Flaminko” - „Beitar” (2.oktobrī, plkst. 16.00, LU st., 4:1)


Rīgas kausa izcīņas fināls:

„RFS-Flaminko” - FK „Viesulis” (9.oktobrī, plkst. 15.00, LU st., 1:0)

Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Radionovs
Maksims Radionovs

(Salaspils FC)
35

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs













Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2010, rakstiet fta@fta.lv. Admin