Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: trešdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 90 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 384
Ziņas
Turnīrs tuvojas kulminācijai – zelta medaļām četras pretendentes
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 8.9.2012
Šajā un iepriekšējā nedēļā tika aizvadītas kārtējās spēles Latvijas futbola čempionāta 2.līgas Rīgas zonas sacensību ietvaros. Līdz ar pašreizējās līderes RTU FC negaidīti piedzīvoto zaudējumu duelī ar FK „Flaminko-Monarhs” uz zelta medaļām atlikušajā turnīra gaitā, kur kopumā vēl jāaizvada septiņi mači, teorētiski var pretendēt četras vienības.

Neapšaubāmi lielāko uzmanību no iepriekšējās divās nedēļās notikušajām astoņām spēlēm izpelnījies iepriekš minētais RTU FC un FK „Flaminko-Monarhs” duelis, kas risinājās 30.augustā. RTU FC futbolisti panākuma gadījumā būtu spēruši vēl platāku soli pretī pirmās vietas nosargāšanai turnīra tabulā, un pats cīņas sākums nebūt neliecināja, ka turnīra līdere šajā spēlē varētu „paklupt”. Pirmo 15 minūšu laikā RTU FC pārliecinoši kontrolēja notikumu gaitu laukumā un izveidoja trīs (!) simtprocentīgus vārtu gūšanas momentus, no kuriem nevienu neprata izmantot. Attaisnojās senā futbola paruna – neiesit tu, iesitīs pretinieks. Jau pavisam drīz savas iespējas realizēja sāncenši, Oļegam Filipovam un Genriham Peršteinam panākot 2:0, savukārt otrā puslaika ietvaros „Flaminko” pārsvars rezultāta izteiksmē pieauga līdz 5:1. Jo īpaši jāatzīmē Vīta Rimka skaisti gūtie trešie vārti – pēc partnera piespēles pa gaisu bijušais Latvijas izlases uzbrucējs meistarīgi apstrādāja bumbu, piemānot sāncenšu aizsargu, un ar savu sitienu neatstāja ne mazākās cerības pretinieku vārtsargam, „pārmetot” bumbu tam pāri. Tāpat jāpiebilst, ka divus atlikušos vārtus uzvarētājiem guva Mihails Miholaps, turklāt piektos ar 11 metru soda sitienu, kuru nopelnīja V.Rimkus aktivitāte. Abi šie futbolisti joprojām ir pārliecinoši rezultatīvākie Rīgas čempionāta ietvaros – V.Rimkum 17 vārti, bet M.Miholapam 14 trāpīgi raidījumi.

Nozīmīga spēle sacensību kopējā kontekstā risinājās arī 6.septembrī starp FK „Ogre” un JDFS „Alberts/FK Viesulis” komandām. „Albertiešiem” šī bija pēdējā iespēja „aizķerties” medaļnieku tīkotāju pulkā, un cīņas gaitā viņiem arī netrūka iespēju ievirzīt sportisko scenāriju sev vēlamā virzienā, taču šoreiz tas neizdevās. Aukstasinīgāk savus vārtu gūšanas momentus realizēja ogrēnieši, kuru rindās trāpīgi raidījumi padevās Agnim Pūpolam un Maksimam Ladiginam. Gala rezultātā 2:0 triumfs FK „Ogre” komandai, kas tādējādi saglabā teicamas izredzes pacīnīties par zelta medaļām, kamēr „Alberts” tikai pie ļoti labvēlīgas apstākļu sakritības vēl var izcīnīt bronzas godalgas.

No pēdējiem mačiem noteikti jāpiemin FK „Flaminko-Monarhs” negaidīti pārliecinošā uzvara duelī ar „Rīnuži-Strong” (5:0), kur nozīmīgu pamatu vēlamā rezultāta sasniegšanai uzvarētājiem sniedza V.Rimka trīs pirmo 45 minūšu laikā gūtie vārti. Jāatzīmē, ka par spīti divām pārliecinošajām uzvarām pēdējās spēlēs FK „Flaminko-Monarhs” īpaši savu situāciju turnīra tabulā vairs nevar uzlabot – komanda vienīgi vēl var pacelties no septītās uz sesto vietu kopvērtējuma tabulā.

Svarīgus trīs punktus 7.septembra mačā ar „Dinamo Rīga” izcīnīja FK „Salaspils”, kas emocionāli saspringtā mačā bija pārāka ar rezultātu 3:2. Spēles galvenajam arbitram nenācās viegli novadīt šo cīņu, un 85.minūtē par personīgu apvainojumu viņš bija spiests „dinamiešu” rindās noraidīt Beiraku Evazovu, kuram tādējādi nāksies ne tikai izlaist nākamo maču, bet arī samaksāt naudas sodu. Uzvaru nesošos vārtus „Salaspils” komandai 79.minūtē guva Ilja Ščanicins, un, pateicoties šim panākumam, „salaspilieši” joprojām reāli var pretendēt uz zelta medaļām.

Atlikušie rezultāti pēdējo divu nedēļu laikā īpašus pārsteigumus neatnesa – pastarīte DSVK „Traktors” pārliecinoši piekāpās gan „Rīnuži-Strong” (0:7), gan RTU FC (1:6), „Alberts/FK Viesulis” uzveica „Ķekavu” (3:0), savukārt „Ogre” lika kapitulēt „Dinamo Rīga” (5:0).

Sacensību kopvērtējumā līderes statusā joprojām atrodas RTU FC (35 punkti), no kuras par vienu punktu atpaliek „Ogre” (34), par pieciem „Salaspils” (30), bet jau par septiņiem – JDFS „Alberts/FK Viesulis” un „Lerona/Rita” (abām 28). Izredzes izcīnīt zelta medaļas saglabā visas no minētajām komandām, izņemot „Albertu”, turklāt jo īpaši svarīgs zelta medaļu kontekstā būs 16.septembra mačs starp RTU FC un „Salaspili”, kā arī pirms tam 10.septembrī paredzētais duelis starp FK „Ogre” un „Lerona/Rita”.

Turnīra tabulas zemākajās vietās ierindojas „Rīnuži-Strong” (27), FK „Flaminko-Monarhs” (25), „Dinamo Rīga” (15), kā arī pastarītes FK „Ķekava” (10) un DSVK „Traktors” (4).
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Rīgas kausa izcīņas pusfināli:
Lerona/Rita - FK Ogre 1:3

JDFS Alberts/FK Viesulis - RTU FC 2:3

Rīgas kausa izcīņas fināls:
RTU FC - FK Ogre 2:2 (5:4 s.s.)

Ziņas

Šodien uzsauc
Aigars Caics
Aigars Caics

(JDFS Alberts / FK Viesulis)
36

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin