Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 71 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 337
Ziņas
Emocijām pārbagātā spēlē „RTU FC” un „Rīnuži-Strong” cīnās neizšķirti
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 4.8.2013
Šajā nedēļā tika izspēlētas kārtējās četras Rīgas futbola čempionāta spēles. Centrālajā kārtas duelī spēkus samēroja divas no sacensību favorītēm un medaļu tīkotājām, proti, „RTU FC” un „Rīnuži-Strong”. Emocijām pārbagātajā un brīžiem pat futbolistu un oficiālo personu nesavaldības dēļ rupjību piesātinātajā mačā uzvarētāju tā arī nebija lemts noskaidrot – sāncenses savā starpā slēdza kaujiniecisku pamieru.

Jau ar cīņas pirmajām minūtēm laukumā virmoja nervozitāte un saspīlējums, savā starpā tiekoties diviem principiāliem un savstarpēji nepiekāpīgiem pretiniekiem, tādējādi bija skaidrs, ka par uzvaru katrs no tiem cīnīsies gan atļautiem, gan brīžiem varbūt ne tik legāliem paņēmieniem. Cīņas sākumā bumbu vairāk kontrolēja „RTU FC” futbolisti, piektajā minūtē pēc trāpīga Mihaila Cigankova raidījuma arī izvirzoties vadībā. Lūzums mača gaitā bija jūtams no otrā puslaika sākuma, kad noraidījumu „studentu” rindās izpelnījās Maksims Tarasovs, savukārt 71.minūtē ar 11 metru soda sitiena palīdzību Romāns Šimanovskis panāca izlīdzinājumu – 1:1. Abām sāncensēm bija vairākas iespējas „izraut” tik kāroto uzvaru, tomēr rezultāts vairs nemainījās – kaujinieciskā garā aizritējusī spēle noslēdzās ar neizšķirtu gala iznākumu.

Ņemot vērā daudzās cīņas gaitā pieredzētās nesportiskās epizodes, kas brīžiem balansēja uz atklātas rupjības robežas un uz kurām mača galvenais tiesnesis ne vienmēr spēja operatīvi noreaģēt, Rīgas Futbola federācija plāno iesniegt video ierakstu izvērtēšanai Disciplinārajā komitejā.

Pateicoties „RTU” piedzīvotajam neizšķirtam, atrāvienu līdz piecu punktu apjomam turnīra tabulā spēja realizēt pašreizējā kopvērtējuma līdere FK „Rita/Lerona”, kas ar 3:0 uzveica Mihaila Zemļinska trenēto „Dinamo Rīga”. Visus vārtus uzvarētāju rindās guva Ilja Ščanicins (52.minūtē viņš arī nerealizēja 11 metru soda sitienu), tādējādi vēl pārliecinošāk nostiprinoties Rīgas čempionāta rezultatīvāko futbolistu saraksta priekšgalā – viņa rēķinā 14 trāpīgi raidījumi. Interesanti, ka uz „Rīgas Dinamo” vārtiem šajā sezonā nozīmēts ievērojami liels skaits „pendeļu”, taču tikai dažus no tiem sāncenšiem izdevies realizēt. Tāpat jāpiebilst, ka šo spēli „dinamieši” pabeidza viena vīra skaitliskajā mazākumā – 72.minūtē otro brīdinājumu nopelnīja Dainis Bečs.

Citā spēlē Vitālija Astafjeva teicamais sniegums (četru gūti vārti!) palīdzēja „Monarhs-Flaminko” ar 5:1 sagraut „JDFS Alberts”. Divas reizes uz „Alberta” vārtiem tika arī nozīmēti 11 metru soda sitieni, no kuriem Mihails Miholaps realizēja tikai vienu, savukārt zaudētājiem prestiža vārtus guva Andis Dombrovskis.

Visbeidzot vēl nepieminētajā pastarīšu duelī „DSVK Traktors” negaidīti pārliecinoši ar 4:0 uzveica FK „Fortūna/Suntažus”, svinot savu otro uzvaru sezonā.

Turnīra kopvērtējumā, kā minēts, līdere ir „Rita/Lerona” (29), bet tās tuvākās un acīmredzot arī bīstamākās sāncenses cīņā par zelta godalgām solās būt „RTU FC” (24) un „Rīnuži-Strong” (23), turpat netālu atrodas arī „Monarhs-Flaminko” (19).

Turnīra nākamajā kārtā neapšaubāmi centrālā spēle risināsies 8.augustā, kad sacensību līdere FK „Rita/Lerona” uzņems „RTU FC”.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2013.gada 1.septembrim (ieskaitot).


Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Tarasovs 1.līga
Maksims Tarasovs 1.līga

(RTU FC)
37

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin