Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 71 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 337
Ziņas
Uz zelta medaļām vairs divas pretendentes
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 2.9.2013
Iepriekšējās astoņās dienās aizvadītas kārtējās spēles Rīgas futbola čempionātā, pēc kurām kļuva skaidrs, ka uz zelta medaļām atlikušajā sacensību gaitā var pretendēt vairs tikai divas vienības – pašreizējā līdere „RTU FC” un tās tuvākā sekotāja FK „Rita/Lerona”. „Studentu” pārsvars pār sāncensi ir četru punktu apjomā, taču „Rita/Lerona” futbolistiem vēl jāaizvada par vienu maču vairāk.

Ar divām izspēlētājām cīņām šo Rīgas čempionāta sezonu pabeidza Mihaila Zemļinska trenētā „Dinamo Rīga”, kas ar kopumā 13 iekrātajiem punktiem turnīra kopvērtējumā ierindojās septītajā vietā un neatkarīgi no pārējo komandu rezultātiem sacensību turpinājumā nevar nedz pacelties augstāk, nedz nokrist zemāk. Noslēdzošo etapu „dinamieši” pabeidza ar mainīgām sekmēm, izcīnot uzvaru un piedzīvojot zaudējumu. Divi Vadima Karetina gūtie vārti palīdzēja „Dinamo Rīga” vienībai ar 4:1 uzveikt vienu no tabulas pastarītēm DSVK „Traktors”, savukārt duelī pret „Monarhs-Flaminko” tika ciesta neveiksme – 0:2. Jāpiebilst, ka abos mačos M.Zemļinska vadītā komanda bija spiesta iztikt bez diviem diskvalificētiem futbolistiem – Sergeja Oļeškova un Ivana Pavlova.

Aizraujošā un principiālā cīņā pašreizējā līdere „RTU FC” ar minimālu 1:0 handikapu pieveica FK „Ogre”. Pirmā puslaika izskaņā „studentus” vadībā izvirzīja Mihails Cigankovs, uz ko ogrēnieši aktīvi mēģināja atbildēt ar saviem uzbrukumiem, taču tos noslēgt ar precīzu sitienu tā arī neizdevās. Vēl jo vairāk – 79.minūtē līdz ar Viktora Terentjeva noraidījumu komanda palika viena vīra skaitliskajā mazākumā. Ar rezultātu 1:0 arī cīņa noslēdzās.

Savukārt vēl nepieminētais mačs starp „Rīnuži-Strong” un JDFS „Alberts” komandām noslēdzās ar negaidīti augstu rezultativitāti – 5:5. „Albertiešiem” pa diviem vārtiem guva Andis Dombrovskis un Artūrs Lazdiņš, kamēr „Rīnuži-Strong” labā „dubli” realizēja Romāns Šimanovskis un Rolands Putāns.

Turnīra kopvērtējuma tabulā, kā minēts, uz pirmo vietu ir divas pretendentes – „RTU FC” un „Rita/Lerona”. Šajā ziņā daudz kas noskaidrosies 4.septembra mačā starp „RTU FC” un „Monarhs-Flaminko” – ja „studenti” šo spēli uzvarēs, tad viņi sev nodrošinās zelta medaļas, kamēr pretējā gadījumā intriga joprojām saglabāsies. Bez šī mača „RTU FC” jātiekas arī 11.septembrī pret DSVK „Traktors”, kamēr „Rita/Lerona” trijos atlikušajos dueļos cīnīsies ar FK „Ogre”, JDFS „Alberts” un „Fortūna/Suntaži” vienībām.

Trešās vietas liktenis izšķirsies neklātienes cīņā starp „Rīnuži-Strong” (27), „Monarhs-Flaminko” (26) un FK „Ogre” (25) komandām, kur katrai jāaizvada pa divām spēlēm turklāt ar kopvērtējuma tabulā līdzvērtīgu vai spēcīgāku sāncensi. Tikmēr sestajā vietā esošā JDFS „Alberts” (20), kā arī abas pastarītes DSVK „Traktors” (6) FK „Fortūna/Suntaži” (1) kardināli mainīt savas pozīcijas tabulā vairs nevar.

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar 14 vārtu guvumiem joprojām dalītā pirmajā vietā atrodas Mihails Miholaps („Monarhs-Flaminko”) un Ilja Ščanicins („Rita/Lerona”), kamēr viņiem pietuvojies nu jau 13 vārtus guvušais Romāns Šimanovskis („Rīnuži-Strong”).

Vairākas spēles aizvadītas arī Rīgas kausa izcīņas turnīrā. Pēdējā astotdaļfināla spēlē savā starpā spēkus samēroja FK „Ogre” un FK „Upesciems” – šajā cīņā 62.minūtē pēdējos vadībā izvirzīja Andžejs Pokšāns, uz ko ogrēnieši ar Agņa Pūpola rezultatīvu raidījumu pēc 11 metru soda sitiena izpildes atbildēja 79.minūtē. Pēc neizšķirti nospēlētā pamatlaika viss izšķīrās „pendeļu” sērijā, kur ar 7-6 triumfēja Ogres komanda.

Tāpat kausa turnīrā notika arī divas ceturtdaļfināla spēles – tajās „Monarhs-Flaminko” ar 4:1 uzveica „Olaines FK”, savukārt „Rita/Lerona” ar 5:0 pārspēja DSVK „Traktors”.

Abas atlikušās turnīra ceturtdaļfināla cīņas risināsies šonedēļ.
Zibensziņas
VIDEO&PHOTO days kalendārs

Papildus spēlētāju pieteikumi un spēlētāju pārejas ir atļautas līdz 2013.gada 1.septembrim (ieskaitot).


Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Tarasovs 1.līga
Maksims Tarasovs 1.līga

(RTU FC)
37

Aktuālais video

Aktuālais foto

Ziņu arhīvs











Atbalstītāji: 
© Futbola Turnīru Asociācija 2012, rakstiet fta@fta.lv. Admin