Rīgas futbola čempionāts
Pēdējo reizi atjaunots: piektdien, 10.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 72 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 301
Ziņas
Sāksies Rīgas futbola čempionāts
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 6.5.2014
Līdz 2014.gada Rīgas futbola čempionāta sākumam atlikušas mazāk nekā 10 dienas – pirmās spēles ieplānotas 14.maijā. Arī šovasar Rīgas čempionāts ir arī Latvijas čempionāta Otrās līgas Rīgas reģiona sacensības, un, starp citu – lielākās Latvijā, jo neviens cits reģions nav spējis pulcēt tik lielu dalībnieku skaitu!

Neskatoties uz faktu, ka trīs no pagājušajā gadā startējušajām vienībām (FK „Rita/Lerona” (2.vieta), FK „Ogre” (3.) un JDFS „Alberts” (6.)) šovasar nespēlēs, komandu kopējais skaits nav mainījies, jo arī klāt nākušas trīs blices. FC „Caramba Riga” un FK „Carnikava” ir turnīra debitantes, bet RFS vienība atgriezusies pēc divu sezonu izlaišanas. Pirms tam labākais sasniegums 5.vieta 2011.gadā.

Nespēlējot „Rita/Lerona” un FK „Ogre”, par turnīra galvenajiem favorītiem jāuzskata pēdējo divu sezonu uzvarētāji RTU FC, Rīnūžu, Monarhs-Flaminko un FC „Caramba Rīga” vienības.

Runājot par RTU FC, „studenti”, diemžēl, neizmantoja izdevību pakāpties līmeni augstāk, iespēju atdodot Ogres vienībai, kas, savukārt, negaidīto dāvanu izmantoja, turklāt jau ir izsnīnītas pirmās uzvaras, kas Pirmās līgas debitantiem ļāvis iekārtoties turnīra tabulas vidusdaļā.

Savukārt JDFS „Alberts” komandas pamatsastāvs šosezon pilda Rīgas „Daugavas” otrās komandas funkcijas un spēlē dublieru čempionāta, bet „Rita/Lerona” vienība no lielā futbola kartes vismaz uz laiku ir nozudusi, daļa tās pērnās sezonas spēlētāju šogad pārstāvēs FC „Caramba Riga”, daļa – FK „Carnikava”.

Kā pēdējos gados ierasts, čempions un godalgoto vietu ieguvēji tiks noskaidroti divu apļu turnīrā, sāncenšiem tiekoties katram ar katru savā un pretinieku laukumā.

Līdzīgi kā pērn, arī šosezon skatītājus ar savu nevīstošo meistarību priecēs virkne pazīstamu futbolistu, bijušo valstsvienības spēlētāju: Mihails Miholaps, Andrejs Piedels, Jurijs Idionovs, Vitālijs Astafjevs (visi „Monarhs-Flaminko”), Mihails Zemļinskis („Dinamo Rīga”), u.c.

Pērn par galvaspilsētas čempioniem kļuva RTU FC futbolisti, kas par trim punktiem apsteidza „Lerona/Rita”. Pēcāk RTU komanda startēja arī Latvijas čempionāta Otrās līgas finālturnīrā, kurā uzvarēja 1.apakšgrupas cīņās, bet pēcāk arī triumfēja finālā, kurā ar 2:0 (1:0) pārspēja JFK "Saldus" vienību. Tomēr, kā jau minēts, RTU FC atteicās no iespējas startēt Pirmajā līgā, „ceļazīmi” atdodot FK „Ogre”.
Zibensziņas
2014.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa:

RTU FC - Monarhs-Flaminko 2:2(5:4 s.s.)
M.Stibels-Stivers 69; M.Cigankovs 90 + dz.k.90; S.Travkins dz.k.72; M.Jankovskis dz.k.83 - S.Sovtuss 45; M.Miholaps 90+3 + dz.k.83; V.Veinbergs dz.k.58; D.Zolotarjovs dz.k.72

spēles bildes

spēles video

VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc
Vladislavs Denisovs
Vladislavs Denisovs

(RFS**)
27
Elvijs Antonišķis 1.līga
Elvijs Antonišķis 1.līga

(RTU FC)
29

Ziņu arhīvs







© Futbola Turnīru Asociācija 2014, rakstiet fta@fta.lv. Admin