Rīgas futbola čempionāts 2015
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 8.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 179 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 953
Ziņas
Turnīrs ieiet finiša taisnē
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 7.9.2015
Arvien tuvāk noslēgumam tuvojas šīs sezonas Rīgas futbola čempionāts un saasinās cīņa par čempiona titulu. Spraiga spēkošanās par pirmo pozīciju kopvērtējuma tabulā joprojām rit starp trim vadošajām komandām, kuru vidū ietilpst FK “Rīnūži Rīga”, FC “Caramba Riga” un “Monarhs-Flaminko”.

Visas trīs iepriekš minētās vienības aizvadītās nedēļas gaitā papildināja savu uzvaru bagāžu. Vispārliecinošāk to paveica FC “Caramba Riga”, kas abos mačos sāncenšus sagrāva ar vismaz desmit vārtu pārsvaru. Vispirms pašreizējā čempionāta vicelīdere ar 12:2 lika kapitulēt turnīra pastarītei FK “Ādaži”, četrus vārtus uzvarētāju rindās gūstot Romānam Šimanovskim, bet ar diviem trāpīgiem raidījumiem izceļoties Aleksandram Usovam. Ar gandrīz identisku, bet vēl pārliecinošāku gala iznākumu (12:1) “Caramba Riga” uzveica arī FC “Marienburg”, un arī šajā duelī “pokeri” realizēja R.Šimanovskis, kamēr “hat-trick” realizēja Marsels Vapne.

Pateicoties nedēļas gaitā gūtajiem astoņiem vārtiem, R.Šimanovskis turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pacēlās uz otro vietu. Ar 27 precīziem sitieniem viņš par vienu vārtu tiesu apsteidz Aleksandru Čekulajevu no FK “Rīnūži Rīga”, bet par pieciem atpaliek no SK “Upesciems” pārstāvja Naura Baranovska.

Kā minēts, pie kārotajiem panākumiem tika arī abas pārējās sacensību vadošā trijnieka dalībnieces. Līdere FK “Rīnūži Rīga” ar 9:2 sagrāva FK “Lāčplēsis” vienību (pa diviem vārtu guvumiem Rolandam Putānam, Vladimiram Terenam un Pāvelam Ņikitonovam), savukārt trešajā pozīcijā esošā “Monarhs-Flaminko”, atspēlējot 1:2 deficītu, ar 4:2 pārspēja “Riga United FC”. Jāpiebilst, ka pēdējā mača 13 minūtes bija spiesta aizvadīt viena vīra skaitliskajā mazākumā, no noraidījumu izpelnījās abu vārtu autors Karims Goglū.

Ar plusa zīmi nedēļu neapšaubāmi var vērtēt arī RTU FC “blice”, kas svinēja divas “sausās” uzvaras – 3:0 pār FK “Ādaži” un 4:0 duelī ar “Rīgas Futbola Skola”. “Studenti” joprojām saglabā izredzes iekļūt pirmajā trijniekā, taču viņu cerības aizsniegties līdz čempiona titulam šobrīd ir minimālas.

No pārējiem rezultātiem nedēļas šķērsgriezumā jāizceļ SK “Upesciems” jau sestā pēc kārtas gūtā uzvara (6:0 pār “Rīgas Futbola Skola”), kā rezultātā “Upesciems” pacēlās uz piekto vietu kopvērtējuma tabulā, apsteidzot FK “Lāčplēsis” vienību. Jāatzīmē, ka “lāčplēšus”, kas ilgu laiku aktīvi turējās līdzi līderu pulkam, sarūgtināja arī “Nikars-Salaspils” vienība – 0:4.

Jāatzīmē arī čempionāta pastarītes FK “Ādaži” otrā uzvara sacensībās – 3:2 panākums mačā ar “DSVK Traktors/JDFS Alberts” vienību. Tiesa, pats šis panākums vairs nevar glābt “ādažniekus” no palikšanas kopvērtējuma tabulas noslēdzošajā ailītē, jo no uzvarētajiem sāncenšiem, kuri atrodas pozīciju augstāk, viņus šķir četri punkti, bet palicis aizvadīt vairs tikai vienu maču.

Tikmēr Rīgas kausa izcīņas turnīrā kļuvusi zināma pēdējā pusfināliste. Par to kļuva FK “Rīnūži Rīga”, kas augusta noslēdzošajā dienā ļoti rezultatīvā mačā ar 7:5 uzveica “Riga United FC” vienību. Uzvarētāju rindās jāatzīmē Rihards Ščogols, kurš realizēja “hat-trick”, kamēr divi vārti Vladimira Terena rēķinā.

Cīņā par iekļūšanu kausa finālā “Rīnūži Rīga” 14. septembrī Alberta Šeibeļa stadionā mērosies spēkiem ar RTU FC, kamēr otrajā pusfināla pārī dienu iepriekš Piņķu stadionā FK “Lāčplēsis” tiksies ar SK “Babīte”.
Zibensziņas
2015.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa:
FC Caramba Riga - Monarhs-Flaminko 0:0 (4:3 s.s.) A.Usovs dz.k.51 - A.Sazonovs dz.k.19

spēles bildes

spēles video

VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs







© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin