Rīgas futbola čempionāts 2015
Pēdējo reizi atjaunots: ceturtdien, 8.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 179 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 953
Ziņas
Zelta godalgas sadalīs vadošais līderu trijnieks
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 15.9.2015
Šīs vasaras Rīgas futbola čempionātam arvien straujāk tuvojoties izskaņai, kļuvis pilnībā skaidrs, ka zelta godalgas turnīra finiša taisnē tiks sadalītas starp trim šobrīd vadošā līderu trijnieka dalībniecēm, kuru vidū ietilpst FK “Rīnūži Rīga”, FC “Caramba Riga” un “Monarhs-Flaminko”. Šobrīd pat teorētiski cīņā par čempiona titulu vairs nevar iejaukties neviena no pārējām sacensību dalībniecēm.

Nedaudz labākas izredzes triumfēt turnīrā šobrīd ir FC “Caramba Riga” vīriem, kuri gan par punktu atpaliek no priekšā pirmajā pozīcijā esošās FK “Rīnūži Rīga” vienības, taču atšķirībā no abām tiešajām konkurentēm “Caramba Riga” futbolistiem jāaizvada vēl par vienu maču vairāk. Iepriekšējās nedēļas gaitā savā vienīgajā aizvadītajā cīņā šā brīža vicelīdere ar 5:1 uzveica SK “Upesciems”, kaut arī līdz spēles 59.minūtei atradās iedzinējas lomā ar 0:1 deficītu. Uzvarētāju rindās četrus vārtus guva Romāns Šimanovskis, kurš turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā turpina cīņu ar SK “Upesciems” vienīgo vārtu autoru Nauri Baranovski. Šobrīd pēdējais visa čempionāta laikā guvis 33 vārtus, kamēr R.Šimanovskis atpaliek par diviem rezultatīviem raidījumiem.

Arī FK “Rīnūži Rīga” komandai bija paredzēts izspēlēt tikai vienu maču nedēļas ietvaros, taču tas nenotika līdz ar “Riga United FC” sastāva komplektācijas problēmām, kā rezultātā favorītei tika piešķirta tehniskā uzvara 3:0. Savukārt trešā zelta godalgu pretendente “Monarhs-Flaminko” zaudēja, iespējams, svarīgus divus punktus, cīnoties neizšķirti 0:0 ar FK “Fortūna/Ogre”, kā arī ļoti pārliecinoši ar 6:2 sagrāva “Rīgas Futbola Skola” vienību (divi vārti uzvarētāju rindās Dmitrijam Zolotarjovam).

Kā minēts, FC “Caramba Riga” turnīra gaitā jāaizvada vēl trīs mači, kamēr abām pārējām favorītēm – “Rīnūži Rīga” un “Monarhs-Flaminko” – pa diviem. Jo īpaša uzmanība šajā ziņā jāpievērš 22. septembra duelim, kad abas pēdējās spēkosies savā starpā.

Vienīgā turnīra dalībniece, kas vēl teorētiski var “aizsniegties” līdz trešajai vietai, ir RTU FC, kas no bronzas pozīcijā šobrīd esošās “Monarhs-Flaminko” atpaliek piecu punktu apjomā (“studentiem” arī vēl atlikušas divas spēles). Savā vienīgajā nedēļas šķērsgriezumā izspēlētajā cīņā RTU FC ar 8:0 sarūpēja jau piekto zaudējumu pēdējo septiņu maču laikā FK “Lāčplēsis” vienībai. Trīs vārtus uzvarētājiem guva Rihards Purmalis, savukārt divas reizes precīzs bija Oleksandrs Zaičuks.

No pārējām turnīra spēlēm jāatzīmē astotajā vietā esošās “Nikars-Salaspils” jau trešā pēc kārtas izcīnītā uzvara (2:1 pār FK “Fortūna/Ogre”), kā arī “Riga United FC” sešu zaudējumu sērijas pārtraukšana – 8:0 pār FC “Marienburg”.

Tikmēr Rīgas futbola čempionāta kausa izcīņā kļuvušas zināmas abas finālistes. Kā pirmā, vietu sacensību izšķirošajā stadijā nodrošināja SK “Babīte”, kas ar 10:0 sagrāva FK “Lāčplēsis”, trīs vārtus uzvarētāju rindās gūstot Edgaram Kārkliņam.

Savukārt otrajā pusfināla duelī FK “Rīnūži Rīga” negaidīti pārliecinoši ar 5:0 uzveica RTU FC vienību. Ar precīziem raidījumiem atzīmējās Ingus Makovskis, Juris Macuks, Dmitrijs Telešs, Ruslans Kazarcevs un Pāvels Ņikitonovs, kamēr “studenti” visu otro puslaiku aizvadīja viena vīra skaitliskajā mazākumā, jo īsi pirms pārtraukuma tiesnesis par ļoti rupju spēli noraidīja Ērvinu Keišu.

Kā ziņots, kausa izcīņas fināla mačs paredzēts 27. septembrī plkst.16 RTU stadionā.
Zibensziņas
2015.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa:
FC Caramba Riga - Monarhs-Flaminko 0:0 (4:3 s.s.) A.Usovs dz.k.51 - A.Sazonovs dz.k.19

spēles bildes

spēles video

VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc

Ziņu arhīvs







© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin