Rīgas futbola čempionāts 2016
Pēdējo reizi atjaunots: svētdien, 9.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 153 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 721
Ziņas
Līderes papildina uzvaru krājumu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 25.7.2016
Aizvadītās nedēļas šķērsgriezumā uzvaru krājumu izdevies papildināt abām pašreizējām Rīgas futbola čempionāta līderēm, proti, “Rīnūži/BEITAR” un FC “Caramba Riga”, kamēr uz trešo vietu, apsteidzot “Salaspils” FS” vienību, pacēlusies “Progress/Super Nova” komanda. Tiesa, jāatgādina, ka “Rīnūži/BEITAR” un “Progress/Super Nova” sacensībās piedalās ārpus konkurences.

”Rīnūži/BEITAR” laukumā devās vienu reizi, izcīnot kārtējo pārliecinošo panākumu – šoreiz ar rezultātu 13:0 kopvērtējuma līdere sagrāva “Olaine” vienību. Jāpiebilst, ka šis bija jau ceturtais mačs šajā sezonā, kad “Rīnūži/BEITAR” gūst vairāk nekā desmit vārtus spēlē. Šoreiz uzvarētājiem sešas reizes ar precīziem sitieniem izcēlās Aleksandrs Zeņkovs, trīs reizes trāpīgs bija Aleksejs Koļesņikovs, bet pa reizei – Aleksandrs Klimovs, Arkādijs Narčuks, Andrejs Šustrovs un Jevgenijs Kazura.

Tāpat trīs punktus savam kopējam rēķinam tabulā pievienoja pašreizējā titula ieguvēja FC “Caramba Riga”, kas atstāja “uz nulles” “Riga United” FC – 2:0. Interesanti, ka abi vārti tika gūti pēc tiesneša nozīmētiem 11 metru soda sitieniem – vispirms šādā veidā 59. minūtē sāncenšu vārtsargu pārspēja Valērijs Čistjakovs, bet vēl pēc četrām minūtēm “pendeli” realizēja Romāns Šimanovskis.

Tikmēr uz trešo vietu, kā minēts, kopvērtējumā pacēlusies “Progress/Super Nova”, kurai šī izvērtās ļoti ražīga nedēļa. Vispirms tā ļoti spraigā cīniņā ar 3:2 pārspēja “Monarhs-Flaminko”, divus vārtus gūstot Vugaram Askerovam. Jāpiebilst, ka mača gaitā “Progress/Super Nova” atradās vadībā arī ar trīs vārtu handikapu (3:0), taču pretinieki prata to sadeldēt līdz minimumam. Savukārt duelī pret FK “Fortūna/Ogre” “Progress/Super Nova” pārākums bija neapšaubāms – 8:0 uzvara, pa diviem vārtiem gūstot jau minētajam V.Askerovam un Aigaram Višņevskim.

Ne tik labi sekmējās citai turnīra tabulas augšgala “blicei” “Salaspils” FS, kas ar 0:2 atzina “Dinamo Rīga” pārākumu, tādējādi “izkrītot” ārpus vadošā trijnieka kopvērtējumā. Punktu izteiksmes ziņā “salaspiliešus” “noķēra” SK “Babīte 2”, uzvarot “AMOKO/02” (3:1 un “dublis” Leo Salmiņam).

Vadošās piecas komandas čempionāta kopvērtējumā patlaban izkārtojušās desmit punktu intervālā. Joprojām līderes statusu saglabā “Rīnūži/BEITAR” (35), no kuras par pieciem punktiem atpaliek FC “Caramba Riga” (30), par septiņiem “Progress/Super Nova” (28), bet par desmit – nule kā pieminētās “Salaspils” FS (25) un SK “Babīte 2” (25).

No pārējiem rezultātiem jāatzīmē SK “Upesciems” vienības veikums. Pēc desmit neuzvarētiem mačiem tā prata nedēļas gaitā triumfēt divkārt, pārspējot pastarīti “Optibet Traktors” (5:1) un “Monarhs-Flaminko” (3:1). Abos mačos pa diviem vārtiem uzvarētāju sastāvā guva Nauris Baranovskis. Pateicoties sešiem iegūtajiem punktiem, SK “Upesciems” no priekšpēdējās vietas kopvērtējumā pacēlās uz trešo no beigām jeb 11.pozīciju, apsteidzot “Olaine”.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā būtiskas izmaiņas joprojām nav. Pārliecinoši priekšā visiem sāncenšiem atrodas 33 reizes pretinieku vārtsargus sarūgtinājušais Aleksandrs Čekulajevs (“Rīnūži/BEITAR”), kamēr otrajā pozīcijā ar 17 vārtu guvumiem nostiprinājies V.Askerovs (“Progress/Super Nova”).

A.Čekulajevs jau kādu laiku ārstējas no smagas traumas, viņa komanda “Rīnūži/BEITAR” un Rīgas Futbola federācija novēl viņam ātrāku izveseļošanos.
Zibensziņas
2016.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 1:0
FC Caramba Riga-SK Babīte2
R.Šimanovskis 85, P.Skalenko dz.k.36, M.Savinovs dz.k.86, V.Čistjakovs s.k.90+1 - A.Maksimovs dz.k.21, K.Bode dz.k.74

spēles video un foto

VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Rodionovs
Maksims Rodionovs

(Salaspils FS)
35
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(FC Caramba Riga)
37

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin