Rīgas futbola čempionāts 2016
Pēdējo reizi atjaunots: svētdien, 9.oktobrī Kopējais spēļu skaits: 153 (ieplānotas: 0) Kopā iesisti vārti: 721
Ziņas
“Rīnūži/BEITAR” palielina atrāvienu
Autors: Futbola Turnīru Asociācija, datums: 1.8.2016
Gūstot divas uzvaras pašai un ne tik sekmīgi spēlējot tuvākajai sāncensei Rīgas čempionāta kopvērtējuma tabulā – FC “Caramba Riga” –, vēl vairāk pārsvaru punktu izteiksmes ziņā izdevies nostiprināt pašreizējai pirmās vietas īpašniecei “Rīnūži/BEITAR”. Šobrīd līdere otrajā pozīcijā esošo FC “Caramba Riga” apsteidz jau par astoņiem punktiem.

Pieci Aleksandra Zeņkova un viens Raita Dzelzkalēja vārtu guvums sekmēja “Rīnūži/BEITAR” pārliecinošo 6:1 triumfu pār tabulas pastarīti “Optibet Traktors”, A.Zeņkovam ar 16 rezultatīviem sitieniem visā turnīrā paceļoties uz trešo vietu trāpīgāko "snaiperu” sarakstā (viņam priekšā tikai komandas biedrs Aleksandrs Čekulajevs (33) un “Progress/Super Nova” pārstāvis Vugars Askerovs (18)).

Ne tik viegli turnīra līderei klājās mačā ar “Monarhs-Flaminko”, kur 32.minūtē līdz ar precīzu sitienu sāncenšu rindās rezultātu atklāja Kristaps Priedēns. Neilgi pēc pārtraukuma R.Dzelzkalējs panāca izlīdzinājumu, un šāds rezultāts turējās līdz pat mača noslēgumam, kad sportiskā veiksme un viena vīra skaitliskais pārsvars (84.minūtē K.Priedēns saņēma noraidījumu) atspoguļojās Artjoma Naruseviča uzvaru garantējošā vārtu guvumā – 2:1.

Vien trīs no maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem aizvadītajā nedēļā “paņēma” vicelīdere FC “Caramba Riga”. Neapšaubāmi centrālajā šī laika perioda cīņā FC “Caramba Riga” ar minimālu 0:1 deficītu atzina trešajā vietā esošās konkurentes “Progress/Super Nova” pārākumu. Vienīgos vārtus uzvarētājiem pēc skaisti izspēlētas kombinācijas ar precīzu sitienu vārtu stūrī guva jau minētais V.Askerovs.

Citā mačā FC “Caramba Riga” ar 6:2 sarūgtināja vēl vienu no tuvākajām konkurentēm “Salaspils” FS (divi vārti Kristiānam Korsakam). Čempionāta kopvērtējuma tabulā vadošais trijnieks ieguvis visnotaļ uzskatāmas aprises – līdere, kā minēts, ir 41 punktu sakrājusī “Rīnūži/BEITAR”, no kuras par astoņiem punktiem iepaliek FC “Caramba Riga”, bet par desmit – “Progress/Super Nova”.

Uzreiz aiz vadošā trio kopvērtējumā “iekārtojusies” SK “Babīte 2” (26), kas gan iepriekšējo nedēļu aizvadīja pieticīgi, kapitulējot SK “Upesciems” (1:4) un dalot punktus uz pusēm ar “Monarhs-Flaminko” (3:3). Jāpiebilst, ka pēdējā cīņā Babītes pašvaldības atbalstītā vienība vēl 15 minūtes pirms tiesneša beigu svilpes atradās divu vārtu priekšā, kad pa reizei pretinieces rindās izcēlās Maksims Koļuškins un Asifs Ibragimovs.

Punkta atstatumā no SK “Babīte 2” atrodas “Salaspils” FS (25), kas nedēļu aizvadīja pagalam neveiksmīgi, piedzīvojot zaudējumus abos mačos – 0:3 pret “AMOKO/02” un – kā minēts – 2:6 pret FC “Caramba Riga”. Jāpiebilst, ka “salaspilieši”, kas vēl nesen atradās vadošo komandu pulkā, no pēdējām septiņām spēlēm pratuši uzvarēt tikai vienā.

No nepieminētajām cīņām vēl jāatzīmē arī turnīra tabulā priekšpēdējā vietā esošās “Olaine” 4:3 triumfs pār FK “Fortūna/Ogre” (izšķirošos vārtus 86. minūtē guva Jānis Krasnovskis), kā arī “Riga United” FC” pārliecinošais panākums pār jau pieminētajiem “olainiešiem” – 5:0.

Vēl vienā mačā ceturto punktu un vienlaikus arī neizšķirtu šajā sezonā izcīnīja “Optibet/Traktors”, kas slēdza “miera līgumu” ar 9. pozīcijā esošo “Dinamo Rīga” – 2:2.
Zibensziņas
2016.gada Rīgas futbola SUPER kausa izcīņa: 1:0
FC Caramba Riga-SK Babīte2
R.Šimanovskis 85, P.Skalenko dz.k.36, M.Savinovs dz.k.86, V.Čistjakovs s.k.90+1 - A.Maksimovs dz.k.21, K.Bode dz.k.74

spēles video un foto

VIDEO&PHOTO days kalendārs


Ziņas

Šodien uzsauc
Maksims Rodionovs
Maksims Rodionovs

(Salaspils FS)
35
Maksims Tarasovs
Maksims Tarasovs

(FC Caramba Riga)
37

Ziņu arhīvs





© Futbola Turnīru Asociācija, rakstiet fta@fta.lv. Admin